Uçak Bileti

Festivaller birçok kişi için yeni yerleri keşfetmek ve seyahat planı yapmak için keyifli birer bahane. Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen yerel festivaller yurt içi turizme büyük katkı sağlıyor.

Ot festivalinden müzik festivaline, yemek festivalinden yöresel ürünler festivallerine kadar birbirinden renkli festivale tanık olmak isteyen binlerce kişi uçak bileti ve otobüs bileti satın alıp yollara düşüyor. Türkiye’nin en popüler festivallerinden bazıları bu listede.

Türkiye’nin En İyi Festivalleri

1. Alaçatı Ot Festivali, İzmir

Nisan ayının ilk haftasında İzmir’in Çeşme ilçesinin Alaçatı Mahallesi’nde gerçekleştirilen Alaçatı Festivali, Türkiye’nin en popüler festivallerinden birine dönüştü. Her yıl yüzbinlerce kişinin akın ettiği festival Alaçatı’nın zengin ot kültürünü tanıtmayı amaçlıyor.

Festival boyunca Ege otlarını tadabilir, yöresel yemeklerle zenginleştirilen menülerin keyfini çıkarabilirsiniz. Hava iyi olursa denize girme ihtimaliniz bile var.

Mobil Uygulama

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali, İzmir

Mayıs ayının ilk haftasında İzmir’in Bayındır ilçesinde düzenlenen Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali, ‘Çiçeğin hikayesi burada başladı’ mottosuyla çok sayıda etkinliğe sahne oluyor. Çiçeklerle bezeli festival komitesi çeşitli yarışmalar ve gösterilerle sürüyor. Türkiye’nin en büyük çiçek üretim merkezlerinden olan Bayındır, doğal güzellikleriyle de öne çıkıyor.

İzmir otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

3. İstanbul Film Festivali, İstanbul

Nisan ayının ikinci haftasında İstanbul’da düzenlenen İstanbul Film Festivali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı organizasyonuyla gerçekleşiyor. Festival sırasında birçok yerli ve yabancı film gösterimi yapılıyor. Bilet ücretlerinin çok ekonomik olduğu festivalde dünyada başka bir yerde denk gelemeyeceğiniz sıra dışı filmleri keşfedebilirsiniz.

4. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana

Nisan ayının ilk haftasında Adana’da gerçekleştirilen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Türkiye’de en tanınan festivaller arasına ismini yazdırdı. Festival boyunca Adana lezzetleriyle donanan Adana sokaklarında eğlence, müzik ve coşku eksik olmuyor. Kostüm yarışmaları, dans ve müzik gösterileri de coşkuya ortak oluyor.

5. Mart Dokuzu Urla Ot Festivali, İzmir

Mart ayının son haftasında İzmir’in Urla ilçesinde düzenlenen Mart Dokuzu Urla Ot Festivali, Ege mutfağında önemli bir yere sahip olan ot kültürünün yaygınlaşması ve tanınması amacını taşıyor. Festivalde birçok etkinliğin ücretsiz yapılması festivale olan ilgiyi artırıyor. Özbek Köyü’nde düzenlenen ot toplama yarışması ve ot yemekleri denemelerine katılıp festivalin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here