Uçak Bileti

Sakin gezilere ihtiyaç duyanların aksine, kalabalığı ve hareketin çok olduğu yerleri tercih edenlerdenseniz, Türkiye’nin en meşhur caddelerini keşfe çıkıp, sayısız mağaza ve kafe arasında dolaşarak, gezinize hareketli bir gün ekleyebilirsiniz.

Kitaptan giyime, teknolojik ürünlerden bujiterilere kadar geniş bir alışveriş seçeneği sunan bu caddelere gittiğinizde, ara sokaklarındaki eski eşya dükkanlarına ya da birbirinden ilginç konsept kafelere ve eğlence merkezlerine uğramayı unutmayın!

Türkiye’de En Çok Bilinen 3 Cadde

1. İstiklal Caddesi, İstanbul

Yaklaşık 15 milyonluk nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul’da bulunan İstiklal Caddesi, her gün yüz binlerce kişinin uğrak noktası oluyor. Taksim’de yer alan, özellikle de haftasonları ve tatil günlerinde insan yoğunluğu nedeniyle adım atmanın bile mümkün olmadığı bu işlek cadde, İstanbul’un tarihi dokusundan izler taşıyor.

Mobil Uygulama

Ara sokaklarında ve yol üzerinde mimarisi ile büyüleyen eski evlerin ve binaların bulunduğu İstiklal Caddesinde, buranın sembolü olan tramvaya binerek, kalabalığın arasından geçmeyi ve tarihi dükkanların neredeyse yüz yıllık lezzetlerinin tadına bakmayı ihmal etmeyin. Ayrıca gezerken, cadde üzerinde bulunan tarihi Çiçek Pasajı, Atlas Pasajı, Atlas Sineması, Galatasaray Lisesi binası, St. Antuan Kilisesi ve yolun sonunda tüm ihtişamıyla sizi bekleyen Galata Kulesine de mutlaka uğrayın.

 

2. Kıbrıs Şehitleri Caddesi, İzmir

İzmir’in kalbi olan Alsancak’ta bulunan Kıbrıs Şehitleri Caddesi, kalabalıklığı ve görünümü sebebiyle çoğu kişi tarafından küçük ‘İstiklal Caddesi’ olarak tanımlanıyor. Cadde üzerinde bulunan mağazaların yanı sıra ara sokaklarında bulunan değişik konseptli kafe ve eğlence merkezlerinin yoğunluğu da buradaki insan popülasyonun en önemli sebeplerinden.

Kıbrıs Şehitleri Caddesinde hayat hiç durmuyor. Dükkanlar kapandıktan sonra geceye devam etmek istiyorsanız, yol boyunca sıralanan seyyar satıcılardan enfes atıştırmalıklar yiyebilir ya da sokak müzisyenlerinin ezgilerine ayak uydurarak eğlenmenin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Kordon boyu ile arasında yalnızca bir sokak bulunan bu caddeyi gezdikten sonra, İzmir Körfezinin eşsiz manzarasına tanık olmak için yönünüzü Kordon’a çevirebilirsiniz.

 

3. Tunalı Hilmi Caddesi, Ankara

Başkent Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Kavaklıdere semtinde yer alan Tunalı Hilmi Caddesi, Ankaralıların en sık ziyaret ettiği yerlerden biri. Ankara’nın meşhur Kuğulu Parkının yanı sıra dünyaca ünlü markaların mağazalarının ve kafelerin bulunduğu cadde, şehrin en gözde noktalarından.

Pasajları ve Kuğulu Parkı ile adından söz ettiren bu cadde, arkadaş buluşmalarının ve alışveriş yapmak isteyenlerin vazgeçilmez adresi olamaya devam ediyor. Özellikle gençlerin uğrak yerlerinden biri olan Tunalı Hilmi ve çevresinde bulunan Kuğulu Park, kış aylarında yağan karla birlikte eşsiz bir görünüme bürünüyorlar.

Her gün on binlerce kişi tarafından ziyaret edilen bu caddelere ve etrafındaki ara sokaklara gidip, kalabalığın arasında kaybolarak, şehrin bir parçası olabilirsiniz. Bu deneyimi yaşamak için uçak bileti fırsatlarına göz atarak, sizin için doğru adresi seçmeniz mümkün.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here