Uçak Bileti

1800’lü yıllardan bu yana dünyanın bir çok ülkesinde kullanılan tramvaylar, günümüzde ise nostaljik tramvay adı ile tarihin izlerini taşımaya devam ediyor. Nostaljik tramvaylar ile geçmişin hatıralarını canlı tutmak isteyenler ya da o günleri merak edenler, şehir içinde keyifli yolculuklar yapılabiliyor.

Özellikle büyükşehirlerde bulunan ve şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği tramvaylar, genellikle bulundukları illerin tarihi bölgelerinde kısa süreli ama unutulmaz yolculuklar yapmanıza olanak sağlıyor. Her ne kadar artık modern tramvaylar ile hem daha hızlı hem de daha modern bir yolculuk imkanı sağlansa da, nostaljik tramvayların tadı bir başka.

Nostaljik Tramvay Sefası Yapılacak 3 Şehir

1. İstanbul

Tramvay denildiğinde akla ilk gelen şehir şüphesiz ki İstanbul oluyor. Filmlerde, kliplerde yer alan bir çok sahnede kendisine yer bulan nostaljik tramvay, kırmızı rengi ve kulaklarda çınlayan sesi ile İstanbul’un en önemli sembollerinden biri. Taksim-Tünel hattı arasında kısa bir yolculuk imkanı sunan bu tarihi tramvay, sokaktan geçen çocukların da en büyük eğlencesi.  İstanbul’da nostaljik tramvay sefası sürebileceğiniz bir diğer hat ise uzun yıllar sonra yeniden seferlere başlayan Moda-Kadıköy tramvayı. Bu iki ulaşım aracı, geçmişin güzel hatıralarını canlı tutuyor.

Mobil Uygulama

 

2. Antalya

Türkiye’nin en turistik şehirlerinden biri olan Antalya‘da, İstanbul’daki gibi iki çeşit tramvay hattı bulunuyor. Birisi hafif raylı sistem denilen modern tramvay hattı, diğeri ise eski tip nostaljik tramvay hattı. Nostalji tramvay hattı, Müze, Barbaros, Meslek Lisesi, Selekler-Cumhuriyet Meydanı, Kale Kapısı, Üç Kapılar, Büyükşehir Belediyesi, Işıklar ve Zerdalilik durakları arasında yolculuk yapmanızı sağlıyor. Bu hat özellikle şehir gezmek isteyen turistler tarafından kullanılıyor, Modern tramvay hattı ise yerel halk tarafından daha çok tercih ediliyor. Nostaljik tramvayın Zerdalilik durağında indiğinizde, Antalya’nın muhteşem manzarasını izleyebileceğiniz bir seyir alanına ulaşıyorsunuz.

 

3. Bursa

Burulaş olarak isimlendirilen Bursa‘daki nostaljik tramvaylar ise Antalya ve İstanbul’daki tramvaylara göre oldukça yeni. Neredeyse 5 seneden bu yana hizmet veren bu nostaljik tramvaylar ile şehre farklı bir atmosfer kazandırılmaya çalışılmış. Yapıldıktan sonra hem yerel halkın hem de turistlerin oldukça dikkatini çeken bu ulaşım aracı, Kent Meydanı-Heykel ve Zafer Plaza-Çınarönü olmak üzere iki hat olarak çalışıyor.

Şehrin tarihi dokusunu korumak ve tarih bilincini canlı tutmak adına hayata geçirilen nostaljik tramvay hizmetini deneyimleyerek, eski günlere doğru nostaljik bir yolculuk yapmak için uygun uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here