Uçak Bileti

Kültürü, sanatı, yöresel lezzetleri, müziği ve sosyalleşmeyi sevenleri buluşturan en güzel yerler festivaller. Ülkemizin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına bir çok yöresel şenliğimiz festivalimiz var. Bu festivaller yılın her döneminde yerli yabancı bir çok ziyaretçi ağırlıyor. Ocak ayı festivalleri de hem keyifli vakit geçireceğiniz hem de seyahat aşkınızı besleyecek etkinlikler. Hadi gelin bu soğuk ayda içimizi sıcacık yapacak, yeni insanlar, yeni kültürler tanıyacağımız renkli festivallere birlikte göz atalım.

Ocak Ayı Festivalleri

Ocak ayında Rize’den Muğla’ya, İzmir’den Edirne’ye katılabileceğiniz 9 farklı festival bulunuyor. Farklı geleneklere şahitlik edecek, eğlenceye doyacaksınız. Dilerseniz kışın tadına doyasıya varacağınız karla kaplı rotaları dilerseniz Ege’nin eşsiz festivallerini tercih edebilirsiniz.

Ocak Ayındaki Festivaller

  1. Rize Belediyesi Hamsi Festivali
  2. Düzce Hamsi Festivali
  3. Yatağan Deve Güreşi Festivali
  4. Argan Kar Festivali
  5. Bodrum Mandalina Hasat Festivali
  6. Burhaniye Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali
  7. Karaburun Nergis Festivali
  8. Ayder Kardan Adam Festivali
  9. Bocuk Gecesi

Rize Belediyesi Hamsi Festivali

Rize Belediyesi Hamsi Festivali

Rize Belediyesi tarafından düzenlenen Hamsi Festivali’nin bu yıl 7.si yapılacak. Festivalde hamsi ikramı, konserler ve havai fişek gösterileri yapılıyor. Türkiye’de katılabileceğiniz Ocak ayı festivallerinden biri olan Rize Hamsi festivali 7 Ocak Cumartesi günü saat 13.00’te sahil otoparkında yapılacak. Rize uçak bileti satın almak için web sitemizi ziyaret edin.

Mobil Uygulama

Festival Tarihleri: 7 Ocak 2023

Düzce Hamsi Festivali

Rize’den Düzce’ye uzanıyoruz ama temamız aynı; hamsi! 🎣 Festival, Özel İdare Otoparkı Krempark yanında yapılacak. Festival alanında yöresel gıda ürünleri ve kıyafetlerin satıldığı stantları ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Karadeniz müzikleri eşliğinde horon oynayarak keyifli vakit geçirebilirsiniz. Düzce Hamsi Festivali’ne katılmak isterseniz web sitemizden Düzce otobüs bileti fiyat karşılaştırması yaparak, rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Etkinlik Tarihleri: 12-15 Ocak 2023

Yatağan Deve Güreşi Festivali

Yatağan Deve Güreşi Festivali Ocak ayı festivalleri

Bu yıl 22.si düzenlenecek olan Yatağan Deve Güreşi Festivali’ne Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 150 meşhur güreş devesi katılacak. Hava da güzel olursa izlemek farklı ve keyifli olabilir. Yatağan’a en yakın havalimanı Bodrum’da. Bodrum uçak bileti alarak festivale katılım sağlayabilirsiniz.

Festival Tarihleri: 15 Ocak 2023

Argan Kar Festivali

Argan Kar Festivali Ocak ayı festivalleri

Ordu’nun Argan ilçesinde kış turizminin geliştirilmesi amacıyla yaklaşık 1500 rakımlı Argan Yaylasında bu yıl 5. kar festivali düzenlenecek. Festivalde off-road yarışları, kayak gösterileri, kızak yarışları ve çeşitli kar etkinlikleri yapılıyor. Bu güzel festivale katılmak için tek yapmanız gereken Ordu otobüs bileti almak.

Etkinlik Tarihleri: 15 Ocak 2023

Bodrum Mandalina Hasat Festivali

Bodrum Mandalina Hasat Festivali

Kendine has kokusu ve tadıyla bilinen Bodrum mandalinasının korunması ve önemine dikkat çekmek için düzenlenen festivalin bu yıl 16.sı yapılacak. Stantlar kuruluyor, konserler veriliyor, workshoplar düzenleniyor festival kapsamında. Ocak ayı festivalleri içinde gidebileceğiniz, kışın Ege havası alabileceğiniz bu festival için Bodrum uçak bileti seçeneklerimizi mutlaka inceleyin.

Festival Tarihleri: 15 Ocak 2023

Burhaniye Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali

Burhaniye Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali ilçenin temel ürünü olan zeytin ve zeytin yağını tanıtmayı amaçlayan bir etkinlik. Hasat sonrası yapılan şenlikte deve güreşleri önemli bir etkinlik. Bu yıl 18.si düzenlenecek olan festivale katılım sağlamak isterseniz Balıkesir otobüs bileti satın almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Festival Tarihleri: 21 Ocak 2023

Karaburun Nergis Festivali

Karaburun Nergis Festivali

İzmir’de Nergis kokulu günler her yıl Karaburun Belediyesi tarafından festival coşkusu ile kutlanıyor. Yarımadanın önde gelen ürünleri arasında yer alan Nergis çiçeğini dünyaya tanıtmak amacıyla Ocak ayında gerçekleştiriliyor festival. Karaburun’da kış demek nergis mevsimi demek. Aralık ayında çiçeklenmeye başlayan tarlalar Şubat sonuna kadar havayı nergis kokusuna boyuyor. O mis gibi kokular burnunuza kadar geldiyse sizin bir İzmir uçak bileti alma vaktiniz gelmiş demektir. 😊

Festival Tarihleri: 21 Ocak 2023

Ayder Kar Şenlikleri

Ayder Kar Şenlikleri

2007 yılında Rize´nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylasında düzenlenmeye başladı Kardan Adam Festivali. Sonrasında adını ´Ayder Kar Şenlikleri´ olarak değiştiren festival kapsamında; çeşitli yarışmalar, konserler, Dj performansları yapılıyor. Ayrıca kardan adam yarışması bu festivalin gözdesi. Siz de yeteneğinize güveniyorsanız rakiplerinize hodri meydan demek için bir Rize uçak bileti alın gitsin. 😁

Festival Tarihleri: 28 Ocak 2023

Bocuk Gecesi

Bocuk Gecesi Ocak ayı festivalleri

Ocak ayı festivalleri içinde en ilginç olan seçeneği sona sakladım. Yerli cadılar bayramı gibi bir geleneğimiz olduğunu biliyor muydunuz? Aslında bir Balkan geleneği Bocuk Gecesi. Kış mevsimindeki en sert gecenin simgesi olduğu var sayılan bu inanışa göre bu gece suya atılan tahta sabah su üzerinde donmuş olarak bulunursa o evdekiler yıl boyunca sağlıklı, dayanıklı ve güçlü oluyorlarmış.

Yine bu gecede “Bocuk” diye adlandırılan varlığın beyazlar içinde, insan görünümünde gezdiğine, “Bocuk karısının” kabak pişen eve gelip kötülük yapmayacağına inanılıyor. O nedenle de Bocuk Gecesi’nde her evde mutlaka kabak pişiriliyor. Bu şenlik her yıl Edirne Keşan’a bağlı Çamlıca köyünde kutlanıyor. Oldukça ilginç olan bu geleneğe mutlaka şahitlik etmelisiniz. Edirne otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Festival Tarihleri: 15 Ocak 2023

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here