Uçak Bileti

Türkiye’de Ocak ayı festivalleri yazımdan sonra biraz da dünyaya açılalım diyorum. Bakalım yeni yılın bu ilk ayında dünyada neler oluyor, kimler neleri kutluyor? Farklı inanışlara, değişik kültürlere tanıklık edeceğiniz, eğlenceli anlar yaşayıp, yeni insanlarla tanışarak sosyalleşeceğiniz dünyada Ocak ayı festivalleri sizi bekliyor.

Dünyada Ocak Ayı Festivalleri

Dünyada Ocak Ayı Festivalleri

Festivaller, karnavallar, şenlikler başlı başına bir deneyim değil mi sizce de? Dünyada uğruna seyahat edilecek başlıca nedenlerden biri bence. Yarınlar yokmuşçasına bir eğlence anlayışıyla renklerin, müziğin, farklılıkta çığır açan kostümlerin olduğu bu festivaller baş döndüren cinsten.

Dünyada Ocak Ayı Festivalleri

  • Quebec Kış Karnavalı
  • Yamayaki Festivali
  • Viking Ateş Festivali
  • Ati Atihan Festivali
  • Jaipur Uçurtma Festivali
  • Harbin Buz Ve Kar Heykel Festivali
  • Çin Yeni Yılı

Yamayaki Festivali

Yamayaki Festivali

250 yılı aşkın bir süre önce insanlar, dağın yanmasını izlemek için Ocak ayının dördüncü Cumartesi günü Nara’daki Wakakusa Dağı’nın eteğinde toplanmış. “Dağ yakma” anlamına gelen Yamayaki festivalinin kökleri Todai-ji ve Kofuku-ji tapınakları arasındaki 1760 yılına kadar uzanan bir çatışmaya dayanıyor. Her ne kadar bir çatışma olarak başlasa da saygı duyulan bir geleneğe dönüşmüş.

Mobil Uygulama

Eşsiz güzellikteki Nara şehri, o zamandan beri bu geleneğe ev sahipliği yapıyor. Japonya’nın en ünlü yangın festivaline katılmak Ocak ayının en enteresan deneyimlerinden biri olabilir. Yükselen alevler ve havai fişeklerle dolu görüntüler hafızalarınıza kazınacak. Bu ilginç tecrübe için Japonya uçak bileti almak isterseniz web sitemizi ziyaret edin.

Festival Tarihi: 28 Ocak 2023

Viking Ateş Festivali

Viking Ateş Festivali

Yine bir ateş festivali var sırada. Bu defa İskoçya’ya gidiyoruz. Bu festival “Up-Helly-Aa” olarak adlandırılıyor. Her yıl Ocak ayının son Salı gününde İskoçya’nın en kuzeyindeki Shetland Adaları’nda bulunan Lerwick şehrinde yapılıyor. Vikinglerin 1000 yıl önce adaya gelişini kutluyorlar. Ana karakter olan Guizer Jarl’ın elinde baltası ve kafasındaki boynuzlu miğferi ile önderliğinde, festivale katılan İskoçyalı erkekler, tüm gece boyunca ellerinde meşalelerle, Viking atalarına saygılarını sunuyorlar. Adeta bir turizm etkinliğine dönüşen festival eminim unutulmazlarınız arasına girecek.

Festival Tarihi: 31 Ocak 2023

Ati Atihan Festivali

Ati Atihan Festivali

Dünyanın en eski festivallerinden birini kutlamak için Filipinler’e gitmeye ne dersiniz? Ati Atihan 800 yıldır yapılan bir festival. Sokak partileri, geçit törenleri, şarkılar, danslar, ilginç makyajlı ve kostümlü insanlar festivalin olmazsa olmazları. Panay Adası, Aklan’da Kutsal Bebek İsa ve Santo Niño’nun onuruna düzenleniyor Ati Atihan.

En büyük kutlama Ocak ayının üçüncü Pazar günü Kalibo kasabasında yapılıyor. Santo Nino figürü Kalibo Katedrali’nden bir açık hava ayininin düzenlendiği yakındaki Pastrana Parkı’na taşınıyor. Öğleden sonra geç saatlerde şehrin merkezinde davul sesleri kulaklarınızı doldururken, abartılı kostümler giymiş ve boyaya bulanmış kabile gruplarının yer aldığı büyük bir geçit töreniyle sona eriyor. Filipinler uçak bileti fiyatlarını web sitemizden inceleyin.

Festival Tarihi: 11-17 Ocak 2023

Jaipur Uçurtma Festivali

Jaipur Uçurtma Festivali dünyadaki Ocak ayı festivalleri

Dünyada Ocak ayı festivalleri listemize rengarenk görüntülerle devam edelim. Hindistan’a uzanalım ve gökyüzünde süzülen birbirinden renkli uçurtmalarla içimizdeki çocuğu uyandıralım. Jaipur Uçurtma Festivali, Rajasthan’daki en çok katılım olan festivallerden biri. Bu festival her yıl Ocak ayında Makar Sankranti gününde yapılıyor. Bu festival ülkenin uzak köşelerinden uçurtma uçuranları çekecek kadar popüler.

Mavi gökyüzüne tezat sarı, kırmızı, yeşil, pembe ve turuncunun her tonundan uçurtmalar göz kamaştırıyor. Her yaştan insan, sabahtan geceye kadar uçurtma uçuruyor. Festivalde yarışmalar, özel performanslar, ışıklandırılmış uçurtmalarla şovlar yapılıyor. Ayrıca yiyecek tezgahlarında yöresel tatları deneyebilir, muhteşem bir gün geçirebilirsiniz. Hindistan uçak bileti seçeneklerine göz atmayı unutmayın.

Festival Tarihi: 14 Ocak 2023

Harbin Buz Ve Kar Heykel Festivali

Harbin Buz Ve Kar Heykel Festivali

E madem Ocak ayındayız, madem kış mevsimindeyiz hakkını verelim değil mi? Çin’in kuzeydoğusundaki Harbin şehrinde her yıl dünyanın en büyük festivallerinden biri yapılıyor ve adeta buzdan bir dünya yaratıyorlar. Binlerce sanatçı ve işçi -40 derecelerde çalışarak buzdan heykeller yapıyorlar.

Bu festival nasıl ortaya çıkmış derseniz eskiden balıkçılar yaktıkları mumlar kolay sönmesin diye buzların içini oyarak mumları buraya yerleştirirlermiş. Bu olay zamanla bir sanat haline gelmiş, kar ve buzdan büyük ve farklı eserler yapmaya başlamışlar. !963’te ise ilk festival yapılmış. Sevmeyene bile kışı sevdirecek bu harika festival için tek yapmanız gereken Çin uçak bileti almak.

Festival Tarihi: 23 Aralık-28 Şubat 2023

Çin Yeni Yılı

Çin Yeni Yılı Dünyadaki Ocak ayı festivalleri

Çin astrolojisinde ay takvimine göre kutlanıyor yeni yıl. Buna göre ise bu yıl Çin yeni yılı 22 Ocak 2023’te başlayıp 24 Şubat 2024’te sona eriyor. Çin yeni yılına sırasıyla 12 farklı hayvandan birinin adı veriliyor. Her yılın kendine has özellikleri olduğuna inanılıyor. Bu yıllarda doğan kişilerin bu karakteristik özellikleri taşıdıkları düşünülüyor. Ay takviminde bu yıl sıra Tavşan’da.

Peki Çin yeni yılı nasıl kutlanıyor derseniz adeta bir görsel şölen tadında diyebilirim. Sokaklarda dolaşan canavar maskotu, kırmızı süslemeler ve havai fişek gösterileri göz dolduruyor. Bu hem dini hem de kültürel etkinlikte tüm ülkede 15 gün boyunca tatil ilan ediliyor. Hem evlerde hem sokaklarda yöresel yemeklerle, özel ritüellerle hem yerel halk hem de turistler coşkuyla kutluyor yeni yılı.

Festival Tarihi: 22 Ocak 2023

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here