Uçak Bileti

Tatil ve seyahat kültürünün gelişmesi ile farklı beklenti ve talepler de hızla artıyor. Bir döneme damga vuran beş yıldızlı otellerde her şey dahil konseptli tatil anlayışı hızla terk edilirken, doğayla baş başa, tüketim kültürüne eleştirel tatil trendinde yükselme söz konusu.

Sosyal medyada seyahatle ilgili yapılan ve büyük ilgi gören paylaşımların önemli bir bölümü şehir stresinden ve kalabalığından uzaklaşılan, el değmemiş bakir yerlerde yapılan tatilleri içeriyor. Türkiye’nin doğal güzellikler konusunda çok zengin bir coğrafyada yer alması nedeniyle birçok kişi çok kısa bir süre içerisinde deniz kenarındaki kamp alanlarına ulaşabiliyor.

Türkiye’de Görmeniz Gereken Deniz Kenarı Kamp Alanları

1. Akyaka, Muğla

Muğla’nın Ula ilçesi sınırlarında yer alan Akyaka, Türkiye’de Sakin Şehir Ağı’na (Cittaslow) dahil olan şirin bir yerleşim yeri. Ülkemizde henüz kampçılığın çok popüler olmadığı dönemlerde dahi ülke genelinde büyük üne sahip olan Akyaka, Orman Kampı ile bir hayli meşhur. Sessiz, sakin, huzurlu zaman geçirmek, yemyeşil çam ormanları ve masmavi Ege Denizi’nin sularında serinlemek için muhteşem bir yer olan Akyaka’da Orman Kampı’na kurduğunuz çadırdan çıkıp denize girebilmenin hissi harika bir duygu. Çadırı olmayanlar için Akyaka Orman Kampı’nda bungalov evler de bulunuyor.

Mobil Uygulama

2. Bozcaada, Çanakkale

Çanakkale’ye bağlı ilçe statüsünde olan Bozcaada, ülkemizin en bakir tatil rotalarından. Ege Denizi’nde Gökçeada ile birlikte en büyük iki adadan biri olan Bozcaada’da kamp meraklıların keyifle vakit geçirebileceği birkaç tane kamp alanı mevcut. Bozcaada Camping, Bozcaada’nın ruhunu hissettiren kamp alanlarından biri. Denize 200 metre mesafedeki kamp alanında kampçıların ihtiyaç duyduğu elektrik, su, duş, büfe ve bungalovlar var.

3. Assos, Çanakkale

Assos, Kuzey Ege’nin en popüler rotalarından. Antik döneme uzanan tarihiyle çok sayıda medeniyetin izlerini taşıyan bölge, doğal koruma bölgesi olduğundan vahşi yapılaşmanın zarar veremediği ender yerlerden. Assos ve Küçükkuyu arasında, sahil şeridinde bulunan Gargara Tatil Kampı, kamp severlerin uğrak noktası. Kamp alanı ve kendine özel kumsalıyla sabahtan akşama kadar şezlongdan inmek istemeyeceğiniz bu kamp alanının kitlesi de genellikle doğayla barışık ve saygılı kişiler.

4. Bademli, İzmir

İzmir’in kuzeyinde yer alan Dikili ilçesine bağlı bir kırsal mahalle olan Bademli, enfes koylarıyla İzmir sahil şeridinde el değmemiş yer arayanların tercih ettiği bir rota. Dikili merkeze 10 km uzaklıkta yer alan Bademli köyü koyları kamp ve doğa aşıkları için ideal. Bademli Deniz Çadır Kampı, Bademli’ye gelip kamp deneyimi yaşamak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği kamp alanlarından. Zeytin ve çam ağaçlarıyla çevrili kamp alanı buz gibi suyuyla Ege Denizi’nin yanı başında. Kamp alanında çadırı olmayanlar için çadır kiralama seçeneği de var. Soğutucu, duş, tuvalet, elektrik ve otopark hizmeti de veriliyor.

İzmir’i keşfetmek için hemen İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

5. Fethiye, Muğla

Fethiye, Türkiye’de yaz tatili denildiğinde Antalya ile birlikte akla ilk gelen destinasyonlar arasında. Fethiye’nin yaz tatilinde öne çıkmasında en önemli etken el değmemiş birçok koy ve yemyeşil ormanlara sahip olması. Fethiye’nin en güzel koylarından Cennet Koyu’nda yer alan Cennet Kamping, Fethiye’nin doğasını hissetmek için doğayla baş başa bir nokta. Kendi çadırınızla gidebileceğiniz kamp alanında çadır kiralama seçeneği de var. Sahile 150 metre mesafede oluşu her fırsatta denizin tadını çıkarmanızı sağlıyor.

Fethiye’yi keşfetmek için Dalaman uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here