Uçak Bileti

Tatil birçok kişi için yaz aylarında deniz-kum-güneşin keyfini çıkarmak anlamına geliyor. Sahil kasabalarında deniz kıyısında geçirilen yaz tatilini iple çekenler olduğu gibi kış mevsiminde tatile çıkmak için fırsat kollayan birçok kişi de var.

Türkiye, kış mevsiminde alternatif rotalar açısından oldukça zengin bir ülke. Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanında kış turizmiyle öne çıkan onlarca rota bulunuyor. Avrupa‘da kış turizmiyle öne çıkan başlıca şehirleri sizler için bir araya getirdik.

Kış Mevsiminde Gidilecek Şehirler

1. Hallstatt, Avusturya

Hallstatt, son yıllarda seyahat severlerin seyahat planlarında sıklıkla yer alan masalsı bir kasaba. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu şirin kasaba Avusturya’da en çok ziyaret edilen yerlerden. Salzburg Dağı’nın eteklerindeki kar manzarasının eşlik ettiği Hallstatt’ın dik çatılı evleri muhteşem görüntüler yaratıyor.

Mobil Uygulama

2. Plitvice Milli Parkı, Hırvatistan

Doğayla baş başa kalmak için Balkan coğrafyasındaki en güzel duraklardan olan Plitvice Milli Parkı, Hırvatistan’ın en popüler milli parklarından biri. Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’ten her saat seferleri bulunan otobüslerle ulaşılan milli parkın içerisinde onlarca göl ve şelale yer alıyor. Parkın yüzölçümü o kadar büyük ki tüm parkı gezebilmek için 2 tam gün ayırmak gerekiyor. Kış mevsiminin yarattığı atmosfer parkın tadını çıkarmak için en güzel dönemlerden birini oluşturuyor.

Zagreb uçak bileti seçenekleri için göz atın.

3. Brugge, Belçika

Belçika’nın kuzeyinde kanallarla çevrili Orta Çağ esintili bir şehir olan Brugge, tam anlamıyla zamanda yolculuk hissi yaşatıyor. Kış mevsiminde azalan ziyaretçi trafiği nedeniyle şehrin sokaklarında şehrin hakimiymiş gibi dolaşabiliyorsunuz. Sessiz ve sakin sokaklarda zamanda yolculuk yaptıktan sonra patates kızartması, bira, waffle üçlüsü ile atıştırma molası vererek Brugge’un yerlileri gibi davranarak şehrin parçası olduğunuzu hissedin.

4. Bled, Slovenya

Avrupa’nın en fotoğrafik doğal güzelliklerinden Bled Gölü, Slovenya’nın en ünlü turizm destinasyonlarından. Her mevsim bambaşka manzaralar sunan Bled Gölü, kış aylarında bembeyaz kar örtüsüyle kaplanıyor. Tektonik kökenli bir oluşum olan gölde botlarla gezi, Bled Kalesi’nde yemek molası ve çevredeki yemyeşil ormanda yürüyüş en güzel aktivitelerden. Bled’e kadar gelmişken Triglav Ulusal Parkı’ndaki kayak merkezinde kayak yapmayı da sakın unutmayın.

Slovenya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

5. Bansko, Bulgaristan

Komşumuz Bulgaristan, yanı başımızda en ekonomik kış tatili seçeneklerinden birini sunuyor. Bansko Kayak Merkezi, son yıllarda çok sayıda Türk turistin rotasında. Prin Dağı’nın eteklerinde kurulu olan Bansko Kayak Merkezi, kendi adını taşıyan kasabada tamamen kayak sporu ve kış sporları aktiviteleri üzerine varlık bulan bir nokta. Muhteşem restoranlar, kış otelleri ve kayak okullarıyla Avrupa’nın diğer kentlerine göre ekonomik bir tatil sunan Bansko’ya Türkiye’den özel araçla ulaşım da mümkün.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here