Uçak Bileti

Doğa tutkunları her fırsatta doğayla baş başa kalabilmek için farklı fırsatları değerlendiriyor. Türkiye‘nin dört bir yanında doğayla baş başa, yemyeşil doğal güzel güzelliklerle dolu onlarca güzel seçenek bulunuyor.

Birçoğu el değmemiş, bakir alanlardan oluşan bu yerler ülkemizin saklı kaçış rotaları arasında. Türkiye’de keyifle zaman geçirilecek sessiz, sakin ve huzurlu yerleri sizler için bir araya getirdik.

Türkiye’nin En Güzel Yemyeşil Doğal Alanları 

1. Belgrad Ormanı, İstanbul

Doğa özlemini hisseden İstanbulluların, kent içindeki kurtarılmış son kalelerinden biri olan Belgrad Ormanı, özellikle hafta sonları kentlilerin akınına uğruyor. İstanbul gibi büyük bir şehirde trafik, koşturmaca ve stresle yaşamak zorunda olanlar için muhteşem bir alternatif sunan Belgrad Ormanı, Sarıyer ilçesi sınırlarında. Yürüyüş, koşu, piknik gibi aktivitelerin yapıldığı alana erken saatlerde gelenler muhteşem doğanın tadını çıkarıyor.

Mobil Uygulama

2. Istranca Ormanları

Istranca Dağları, Türkiye’deki hızlı kentleşmeye rağmen ayakta kalmayı başaran bölgelerden. İstanbul’un batısından Kırklareli, Tekirdağ ve Bulgaristan’ı da kapsayan geniş bir bölge içerisinde yer alan Istranca Dağları, Yıldız Dağları ismiyle de biliniyor. Kayın, gürgen ve meşe ağaçlarıyla çevrili bölgede çok sayıda gölet, dere ve şelale ile bolca trekking parkuru ve kamp alanları yer alıyor.

3. Yenice Ormanları, Karabük

İsmini son yıllarda daha da fazla duyuran Yenice Ormanları, Karabük sınırlarında. Doğa sporları ile keyifli bir zaman geçirmek isteyenlerin en önemli kaçış rotalarından olan Yenice Ormanları, Ankara ve İstanbul’dan çok sayıda konuk ağırlıyor. Zengin orman varlığı ve faunasıyla eşsiz bir fırsat sunan Yenice, kampçıların da gözdesi.

4. İğneada, Kırklareli

Kırklareli’nin Demirköy ilçesi sınırlarında bulunan İğneada, İstanbul ve çevresindeki büyük kentlerden doğa tutkunlarının yakın kaçış rotalarından. İğneada Longoz Ormanları ile meşhur bir nokta. Longoz ormanlarının ünü de tüm Türkiye’de tanınır durumda. Yeşilin onlarca farklı tonunu görebileceğiniz bu ormanlar kamp ve yürüyüş için ideal.

5. Likya Yolu

Türkiye’de uluslararası tanınırlığa sahip doğal güzelliklerden olan Likya Yolu, ülkemizin uzun mesafeli yürüyüş rotaları arasında üst sıralarda. 535 km’ye ulaşan uzunluğu ile Fethiye’den başlayıp Antalya’da sona eren Likya Yolu, Teke Yarımadası’nda muhteşem manzaralar içerisinde yol alıyor. Düzenli olarak işaretlenen rotada çok sayıda konaklama tesisi ile el değmemiş doğal güzellikler bulunuyor. Dalaman uçak bileti ya da Antalya uçak bileti fırsatlarına göz atarak bu rotada seyahatinizi planlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here