Uçak Bileti

Tunus Cumhuriyeti‘nin başkenti olan Tunus kenti, Akdeniz kıyısının önemli limanlarından biri olarak tarih boyunca farklı imparatorlukların parçası olagelmiş, Fenikelilerden Kartacalılara, Romalılardan Bizans’a, Araplardan Osmanlı ve Fransa’ya dek rengarenk bir kültürün beşiği. Ağaçların sıralandığı kalabalık caddeleri, kafelerin süslediği mahalleleri, egzotik dar sokakları, dev camileri ve göz alıcı sarayları ile biraz Avrupai biraz da Arap esintili bir şehir olan Tunus, çöl kültürünün Afrika kültürüyle eşsiz bir karaktere sahip. Tunus’ta mutlaka görülmesi gereken yerler ise, Bardo Müzesi, Belvedere Parkı, Habib Bourguiba Caddesi, Aziz Vincent de Paul Katedrali, Tunus Medinesi ve El Bey Türbesi.

Tunus’ta Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Adres

Akdeniz kıyılarından Sahra kumullarına, egzotik kültüründen tarihi yapılarına dek muazzam bir deneyim yaşatan bu güzel kentte mutlaka görmeniz gereken belli başlı adresler var. Başkent Tunus’ta yer alan ve dünyanın en büyük mozaik müzesi olarak bilinen Bardo Müzesi’ndeki 4.700 metrekarelik mozaikler, Arap kültürünün vazgeçilmezi souk’lar, Fransız döneminden kalan kentin modern yüzünü ortaya koyan Habib Bourguiba Bulvarı, Medina’da yer alan Port de France ya da Bab Bahr’dan girip Rua Jemaa Zitouna’ya geçtiğinizde göreceğiniz Milli Kütüphane başlıcaları olsa da, kentte ziyaret edebileceğiniz pek çok yer var. Ez-Zitouna Camii, Souq des Libraries (Kitapçılar Çarşısı) ve Etnografya Müzesi olarak hizmet veren Dar Ben Abdallah, Kasbah Meydanı ve Kasbah Camii, M’sed El-Kobba Camii, Hamouda Pasha Camii mutlaka görülmeli.

1. Medina

Kentin eski yerleşim yeri ve en güzel bölgesi olan, duvarlarla çevrili Medina bölgesi, Arap mimarisinin ve souk’ların en güzel örneklerini görebileceğiniz bir merkez. 12 ile 16.yüzyıl arasında Arap yaşamının nasıl olduğu hakkında olabilecek en muhteşem hissiyatı yaşatıyor. Ana caddesi Rue Jemaa ez Zitouna olan Medina’da günlük yaşamın en odak noktası olan yer Zitouna Camii.

Mobil Uygulama

2. Bardo Müzesi

Müzeleri gezmeyi sevmeyenleri bile kendine hayran bırakan Bardo Müzesi, Kuzey Afrika’nın en güzel müzelerinden biri olmasının yanında dünyanın en önemli mozaik koleksiyonlarına sahip. Müzede ülkenin farklı dönemlerinden kalma muhteşem mozaikler ve antik çağlardan kalma sayısız kutsal eşyalar bulunuyor. Müzede yer alan 3. yüzyıla ait olağanüstü ‘Deniz Tanrısı Neptün ve 56 Madalyon’ mozaiği ve başka bir örneği bulunmadığı söylenen şair Virgilius’un portresi en önemli eserler arasında.

3. Aziz Vincent de Paul Katedrali

Ave Habib Bourguiba’da yer alan Aziz Vincent de Paul Katedrali, Yeni Roma, Mağribi ve Gotik mimari stilleriyle 19. yüzyılda inşa edilmiş bir Fransız koloni dönemi yapısı. Hemen önünde Orta Çağ’ın ünlü Arap bilginlerinden biri olan İbn-i Haldun’un devasa bir heykelinin bulunduğu Aziz Vincent de Paul Katedrali, kolonyal dönemin en önemli dini mekânı olarak biliniyor. Katedralin hemen karşısında ise modern Tunus’un simgesi olarak kabul edilen Saat Kulesi’ni de görebilirsiniz.

4. Habib Bourguiba Caddesi

Tunus’un en ünlü caddesi olan Habib Bourguiba Caddesi, şehrin New Town kesimindeki Ville Nouvelle’de yer alıyor. Tunus’un Champs Elysees’si olarak bilinen cadde, Saat Kulesi, Tunus Ulusal Tiyatrosu, Saint-Vincent Meydanı ile Aziz Vincent de Paul Katedrali ve Bab El Bahr’a ev sahipliği yapıyor. Tunus’un en merkezi ve en işlek caddesi olan Habib Bourguiba’yı boydan boya yürüyüp kentin atmosferini hissedebilir, caddede bulunan kafe ve restoranlarda soluklanabilirsiniz.

5. Belvedere Parkı

Tunus’un en güzel şehir parkı olan Belvedere Parkı, San Rafael Caddesi’nde yer alıyor. İçerisinde oyun alanının yanı sıra bir beysbol alanı, atış sahası, futbol ve iki basketbol sahasının da bulunduğu oldukça geniş bir alana yayılan parkta çocuklar için de pek çok etkinlik düzenleniyor. Diğer yandan yaz boyunca dünyanın dört bir yanından gelen müzisyenler tarafından yapılan gösterilere de ev sahipliği yapıyor.

Tunus’a nasıl gidilir

Yüzyıllar boyunca Osmanlı, Arap ve Fransız sömürgesi altında kaldıktan sonra günümüze muhteşem bir karışımla çıkan başkent Tunus’a Türkiye’den Türk Hava Yolları ve Tunisair ile yaklaşık 2 saatlik bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Lufthansa, Air France, Tunisair, KLM, Egyptair, Alitalia ve British Airways gibi havayollarının Avrupa ve Mısır aktarmalı uçuş seferleri de bulunuyor. Tunus kent merkezinden 7 km uzaklıktaki Kartaca Uluslararası Havalimanı’ndan hareket eden otobüslerle 20 dakikada merkezde olabilirsiniz. Bu egzotik kenti keşfetmek için yapmanız gereken tek şey bir Tunus uçak bileti almak.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here