Uçak Bileti

İzmir’de gezilmesi gereken 8 şirin ilçe başlıklı yazıma hoş geldiniz. Hem kültür hem de deniz turizmi için pek çok alternatif plan yapma imkanı sunan İzmir, görülmesi gereken bir çok şirin ilçeye sahip. Bu ilçelerin bir kısmı doğası ve tarihi evleri ile sizi büyüsü altına alırken, bir kısmı da masmavi koyları ve plajları ile ruhunuza işliyor.

İzmir’de Mutlaka Görmeniz Gereken 8 Şirin İlçe

Bundan 8 bin 500 yıl öncesine uzanan tarihi ile İzmir, çevresindeki ilçelerle kusursuz bir tablo gibi. Bu ilçeler İzmir’in kentsel dokusundan daha az yoğun nüfusa sahip olan bölgeler. Bu ilçeler genellikle tarım, turizm veya endüstriyel faaliyetlerle öne çıkıyor. Özellikle tarih dediğinizde İzmir’in Selçuk, Bergama gibi ilçeleri dünya sahnesinde yer alıyor. Masmavi koylara sahip diğer ilçelerde bu güzel tabloya eşlik ediyor.

Aşağıda İzmir’in birbirinden güzel 8 ilçesi var. Yazımızda bu ilçelerde görmeniz gereken yerleri de sıraladık. Tek yapmanız gereken İzmir uçak biletinizi almak ve rotayı İzmir’e kırmak olmalı. Hadi şimdi gelin İzmir’in güzelliklerine gidelim.

Selçuk

İzmir'de Gezilmesi Gereken 8 Şirin İlçe

Selçuk, İzmir’in en özel ilçelerinden biri. Bu güzel ilçenin neredeyse her yerinden tarih fışkırıyor. Selçuk dünyaca bilinen Efes Antik Kenti’ne ev sahipliği yapıyor. Bu antik kente ek olarak ilçe merkezinde görülmesi gereken çok güzel yerler var. Ayrıca her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Selçuk, Meryem Ana Evi ve Şirince köyü gibi dünyaca tanınan güzelliklere de sahip. İzmir’e gelecekseniz Selçuk’a ayrı bir başlık açmanız lazım. Aşağıda Selçuk’ta görmeniz gereken önemli yerleri bulabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Selçuk Gezilecek Yerler Listesi

  1. Ayasuluk Kalesi (Selçuk Kalesi)
  2. St. Jean Bazilikası
  3. İsa Bey Cami
  4. Alparslan Cami
  5. Bizans Su Kemerleri
  6. Selçuk Efes Kent Belleği Merkezi
  7. Efes Arkeoloji Müzesi
  8. Artemis Tapınağı
  9. Efes Antik Kenti
  10. Efes Meryem Ana Evi
  11. Yedi Uyuyanlar Mağarası
  12. Belevi Anıt Mezarı
  13. Şirince Köyü
  14. Nesin Matematik Köyü

Bergama

İzmir'de Gezilmesi Gereken 8 Şirin İlçe

İzmir’in bir diğer muhteşem ilçesi de Bergama. Tıpkı Selçuk gibi Bergama da muhteşem bir antik kente ev sahipliği yapıyor. Bergama’nın bir de evleri meşhur. Bu evler arasında fotoğraflar çok güzel çıkıyor aklınızda bulunsun. İzmir’de vaktiniz geniş ise derin bir tarihe sahip Bergama’yı muhakkak görün. Özellikle ilçe sınırlarında yer alana Pergamon Antik Kenti muhteşem bir güzelliğe sahip. Aşağıda Bergama’da gezilecek yerler listesini bulabilirsiniz. Bu yerleri hızlı bir şekilde 1 gün içinde gezebilirsiniz.

Bergama Gezilecek Yerler

  1. Bergama Müzesi
  2. Asklepion
  3. Kızıl Avlu (Serapis Tapınağı)
  4. Bergama Halı Kooperatifi
  5. Bergama Kapalı Çarşı
  6. Bergama Arastası
  7. Viran Kapı
  8. Bergama İlçe Halk Kütüphanesi
  9. Bergama Evleri
  10. Bergama Ulu Cami
  11. Maltepe Tümülüsü
  12. Pergamon Kral Sarayları & Bergama Akropolü

Seferihisar

İzmir'de Gezilmesi Gereken 8 Şirin İlçe

Seferihisar, tarihte ‘sanatçılar kenti’ olarak bilinen ve dünyada Sanatçılar Sendikasının ilk kurulduğu yer olan Teos Antik Kenti’nin yanı sıra plajları ve doğasıyla da göz alıyor. İzmir’in göz alıcı sahil şeridinde yer alan ilçe tarihî zenginliği ve doğal güzellikleriyle ünlü. Ege’nin en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Seferihisar tarihi köyleri, antik kalıntıları ve benzersiz plajlarıyla her yıl on binlerce insan ağırlıyor. İlçenin merkezi, geleneksel Türk evleri ve daracık sokaklarıyla çok güzel bir atmosfere sahip.

Seferihisar’da gezilecek yerler arasında ilk sırayı Sığacık Kale ve Limanı alıyor. Tarihi kale, Ege Denizi’nin serin sularına bakan muhteşem bir manzaraya sahip. İlçenin diğer önemli noktalarından biri olan Teos Antik Kenti antik tiyatrosu, tapınakları ve surlarıyla tarihi bir yolculuğa çıkmak isteyenler için ideal bir durak. Seferihisar ayrıca tertemiz plajlarıyla da ünlü. Akkum, Ürkmez, Sığacık gibi plajlar, mavi bayraklı temizliği ve doğal güzellikleriyle tatilcilerin favori noktası.

Seferihisar’a yolunuz düştüğünde mutlaka ziyaret etmeniz gereken diğer yerler arasında Aliağa Kalesi, Ekmeksiz Plajı, tarihi Bademler Köyü ve mandalina bahçeleri bulunuyor. İzmir’in bu güzel ilçesinde halk pazarı da oluyor. Bu pazarda kahvaltılık bir şeyler alıp hafta sonunu kahvaltınızı denize karşı yapabilirsiniz. İlçenin konum burada.

Çeşme

İzmir'de Gezilmesi Gereken 8 Şirin İlçe

Masmavi koylarını süsleyen eşsiz plajları, çılgın gece hayatı ve tarihi dokusu ile tam bir cazibe merkezi haline gelen Çeşme, son yıllarda özellikle İstanbulluların gözdesi oldu. Çeşme bu noktada yanına Alaçatı’yı da aldı ve bölgenin parlayan yıldızı oldu. Çeşme hem düzeni hem de birbirinden güzel mekanlarıyla çok güzel bir yer. Hele Alaçatı mekan konusunda kendini aştı. Çeşme’ye tatil planlayacaksanız aşağıdaki yerleri muhakkak listenize alın.

Çeşme Gezilecek Yerler Listesi

  1. Ayios Haralambos Kilisesi
  2. Çeşme Çarşısı
  3. Çeşme Kalesi ve Müzesi
  4. Kanuni Kervansarayı
  5. Çeşme Marina
  6. Dalyan
  7. Çeşme Çiftlikköy
  8. Sakız Ağacı Koruluğu
  9. Çeşme Ilıca
  10. Alaçatı
  11. Germiyan Köyü
  12. Erythrai Antik Kenti
  13. Ildır Köyü

Ödemiş

İzmir'de Gezilmesi Gereken ilçeler

İzmir’in doğal ve tarihi güzelliklerle bezeli ilçelerinden biri olan Ödemiş, Ege Bölgesi’nin gözde destinasyonları arasında. Ödemiş, 1800’lü yıllardan bu yana işleyen Arasta Çarşısı, Bozdağ kayak merkezi, Bozdağ arasından suları ile göz kırpan Gölcük ve tarihi Birgi evleriyle kendine hayran bırakıyor. Aynı zamanda zeytin, üzüm, incir gibi ürünlerin yetiştirildiği geniş tarım arazileriyle çevrili olan ilçe, tarihi zenginliğiyle de dikkat çekiyor.

Ödemiş’in en önemli tarihi ve doğal zenginliklerinden biri olan Birgi Köyü, Osmanlı döneminden kalma tarihi evleri ve sokaklarıyla adeta bir açık hava müzesi. Birgi Köyü, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan bir yer. Ödemiş’e seyahat planlayacaksanız muhakkak Birgi Köyü’ne gezilecek yerler listenize eklemelisiniz.

İzmir Ödemiş Gezilecek Yerler

  1. Bedia Akartürk Müzesi
  2. Ödemiş Pazarı
  3. Kadın El Sanatları Pazarı
  4. Tarihi Ödemiş Arasta Çarşısı
  5. Ödemiş Ulu Camii
  6. Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi
  7. Ödemiş Müzesi
  8. Ödemiş 125. Yıl Kültür Parkı
  9. İlk Kurşun Anıtı
  10. Birgi
  11. Gölcük
  12. Bozdağ Kayak Merkezi

Foça

İzmir'de Gezilmesi Gereken ilçeler

Son yıllarda ismi Eski Foça ve Yeni Foça olarak ikiye ayrılan bu şirin ilçe, plajlarıyla ünlü olduğu kadar tarihi kalıntılara ilgi duyan İzmirlilerin de uğrak mekanlarından biri.

İzmir’in tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçelerinden biri olan Foça, Ege Denizi’nin serin sularına kıyısı olan şirin bir ilçe. Antik çağlardan günümüze kadar uzanan zengin tarihiyle bilinen Foça, doğal limanıyla ve tarihi dokusuyla büyüleyici bir atmosfere sahip. Foça’nın dar sokakları, tarihi binaları ve balıkçı tekneleriyle dolu limanı her noktası ile keşfedilmeye değer.

Foça’nın en dikkat çekici özelliklerinden biri birbirinden güzel plajlara sahip olması. İlçenin mavi bayraklı plajları, temiz suyu ve berrak kumsallarıyla tatilcilerin ve yerel halkın favori mekanları arasında. Ayrıca Foça, deniz kaplumbağalarının üreme alanlarına ev sahipliği yapmasıyla da biliniyor. İnciraltı Plajı, Kocakarı Plajı ve Büyük Plaj Foça’nın bilinen plajları arasında.

Foça’nın tarihi ve kültürel mirası da keşfedilmeye değer. İlçenin simgesi haline gelen ve antik döneme ait izler taşıyan 12 adet rüzgâr değirmeni, Foça’nın sembolü arasında. Ayrıca Foça Kalesi, Roma ve Bizans dönemlerine ait kalıntılar, Apollon Tapınağı ve Agora gibi tarihi yapılar da görülmeye değer noktalar arasında.

Karaburun

İzmir'de Gezilmesi Gereken ilçeler

Mavi rengin turkuaza dönüştüğü berrak suları ve kendine has kültürü ile İzmir’in en renkli sahil ilçelerinden olan Karaburun, giderek daha popüler bir yerleşim yeri haline geliyor. Ege Denizi’ne kıyısı olan Karaburun, doğal güzellikleri ve sakin atmosferiyle dikkat çeken bir ilçe. Sahip olduğu bakir koylar, berrak denizi ve yeşil doğasıyla doğaseverlerin ilgisini çeken bir destinasyon olan Karaburun, Ege’nin en doğal ve korunmuş bölgelerinden biri. Burası modern turizm tesislerinden uzak, huzurlu bir tatil arayanların tercih ettiği bir nokta.

Karaburun’un keşfedilmesi gereken en önemli yerler arasında kıyı şeridinde yer alan bakir plajlar yer alıyor. İlçenin sahilinde yer alan Cennet Koyu, Sarpıncık Koyu ve Mordoğan Plajı en güzel plajlar arasında. Ayrıca Karaburun’un deniz altı zenginlikleri de dikkat çekiyor; şnorkelle dalış yaparak renkli mercan resiflerini keşfetmek mümkün.

Karaburun Gezilecek Yerler

  1. Müesser Aktaş Etnoğrafya Müzesi ve Tarih Evi
  2. Mordoğan Dilek Çeşmesi
  3. Cennet Koyu
  4. Sarpıncık Koyu
  5. Mordoğan Plajı
  6. Bademler Köyü
  7. Delikli Koy
  8. Doğanbey Köyü

Urla

İzmir'de Gezilmesi Gereken ilçeler

İzmir merkezine en yakın ilçelerden biri olduğu için yaz aylarında oldukça kalabalık bir hale gelen Urla, çeşit çeşit festivale ve sanat etkinliğine de sahne oluyor. Urla, tarihi dokusuyla ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir ilçe. Zeytinliklerle kaplı tepeleri, masmavi denizi ve şirin koylarıyla ünlü olan Urla, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bir destinasyon.

İzmir’in Urla ilçesi yıl boyunca çeşitli festivallere ev sahipliği yapıyor ve bu festivaller hem yerel halktan hem de çevre yerlerden çok ilgi çekiyor. İşte Urla’da düzenlenen bazı önemli festivaller:

  1. Urla Bağbozumu Şenlikleri: Eylül ayında gerçekleşen bu şenlik, Urla’nın ünlü şarap bağlarından biri olan Çeşmealtı Köyü’nde düzenleniyor. Bağcılık geleneğini kutlamak amacıyla düzenlenen bu şenlikte üzüm hasadı yapılıyor ve şarap yapımı sergileniyor.
  2. Urla Enginar Festivali: Nisan ayında düzenlenen bu festivalde, Urla halkı Urla’nın önemli tarım ürünlerinden biri olan enginarı kutlar. Yerel üreticilerin en taze ürünlerini sergilediği festivalde, enginarın farklı lezzetlerini deneme fırsatı bulabilirsiniz. Ayrıca müzik, dans gösterileri ve el sanatları etkinlikleri de festivalin bir parçası.
  3. Urla Deniz Mahsulleri Festivali: Yaz aylarında gerçekleşen bu festival, deniz ürünlerine ve balıkçılığa adanmış. İlçenin sahil kesiminde düzenlenen festivalde, yöresel balık yemekleri sunulur, deniz mahsulleriyle yapılan yarışmalar düzenlenir ve müzik performansları gerçekleştirilir.
  4. Urla Ada Pazaryeri: Her hafta sonu düzenlenen bu etkinlik, Urla’nın lezzetlerini ve el sanatlarını keşfetmek isteyenler için ideal bir fırsat. Yerel üreticilerin organik ürünlerini ve el yapımı ürünlerini bulabileceğiniz pazar, aynı zamanda canlı müzik ve sokak gösterileriyle renklenir.

Her biri birbirinden canlı ve büyüleyici olan bu ilçelere ulaşabilmek için İzmir uçak biletinizi şimdiden alın ve şehrin bilinmeyen güzelliklerini keşfetme şansını ertelemeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here