Uçak Bileti

Edirne’nin Enez ilçesine bağlı bir Pomak köyü olan Sultaniçe, dünyada kendi kendini temizleyen beş körfezden biri olarak anılan Saros Körfezi kıyısında yer alıyor. İstanbul’a arabayla yaklaşık üç buçuk saatlik mesafede bulunan Sultaniçe köyü, keşfedilmemiş sahilli ve eşsiz doğası ile şehrin kalabalığından bunalan tatilcilerin yeni gözdesi olmaya aday.

Edirne’ye 200 kilometre, Enez ilçesine ise 20 kilometre uzaklıkta bulunan bir sahil köyü olan Sultaniçe, yaz tatillerini dinlenerek geçirmek isteyenler için eşsiz bir tatil durağı. Osmanlı zamanında Padişah Abdülhamit’in vakıf arazisi olan köye, padişahın eşine ithafen Sultaniçe ismi verilmiş.

Edirne-Sultanice

Görenleri kendine hayran bırakan Sultaniçe’nin nüfusu yaklaşık bin 500 civarında, bu rakam yaz döneminde köye gelen tatilcilerle birlikte daha da artıyor. Köyde, sayısı giderek fazlalaşan yazlık siteler ve tatilciler, köy sakinleri için yeni bir geçim kaynağı yaratıyor.

Köy halkının kendi ürettiği süt, yumurta, ekmek, tereyağı, peynir gibi ürünler yaz aylarında köye gelen tatilcilerin sofralarını süslüyor. Ayrıca sahil yolu üzerine kurulan seyyar tezgâhlar ve çay bahçeleri de hem köy yerini renklendiriyor hem de tatilcilerin köyden dışarı çıkmadan ihtiyaçlarını giderebilmelerini sağlıyor. Saros Körfezinin balık çeşitliliği köyde balıkçılığın gelişmesini sağlarken, tarım ve hayvancılık da yerel halkın iş alanları arasında bulunuyor.

Mobil Uygulama

Balıkçı tekneleri ile çevrili Sultaniçe Limanı ve sahili tatilcilerin ve yöre halkının yaz aylarında yoğun ilgi gösterdiği alanlar. Tekne ile denize açılmayı sevenler için kaçırılmayacak bir fırsat olan liman, akşam saatlerinde balık satın alabileceğiniz bir pazar yerine dönüşüyor. Avdan dönen balıkçılardan satın alacağınız taze balıklar ile akşam yemeğinizi hazırlayabiliyorsunuz.

Genellikle orta sınıf ailelerin tatil için tercih ettiği Sultaniçe sahili, berrak ve tertemiz denizi ile doğal güzelliğini koruyor. Ayrıca doğa yürüyüşleri, organik tarım ve balık tutma gibi doğa ile iç içe aktivitelerde bulunmayı sevenler de Sultaniçe’de oldukça keyifli vakit geçirebiliyor.

Yaz aylarında köylüler tarafından temizlenen Sultaniçe sahili, Yunanca adı Samotrake olan Semadirek adası ve Gökçeada ile karşı karşıya. Bölgenin Yunan adalarına yakınlığı sebebi ile zaman zaman telefonunuza Yunanistan’a hoş geldin mesajları alabiliyorsunuz. Bu nedenle operatörünüze fazla ücret ödememek için telefon ayarlarınızı kontrol etmekte fayda var.

Sultanice-Edirne

Pomak mutfağı ve köy eğlenceleri

Düğünleri, kına geceleri, Hıdırellez ve bahar kutlamaları ile meşhur olan Sultaniçe, köy yaşamını her anıyla görebileceğiniz keşfedilmemiş bir bölge. Köyün yerel lezzetleri arasında Pomak mutfağının vazgeçilmez çorbası ‘kaşa’ dikkat çekiyor. Mısır unu çorbası olarak da bilinen Kaşa, soğuk ya da sıcak olarak yenilebiliyor. Ayrıca keşkek ve soğan yahnisi gibi yemekler de özellikle düğünlerde misafirlere ikram edilen tatlar arasında.

Sultaniçe Köyü’ne Nasıl Gidilir?

Kendi aracı olmayanlar, Sultaniçe’ye gitmek için Keşan garajından kalkan dolmuşlara binerek köye ulaşabiliyor. Yaz döneminde 15-20 dakikada bir hareket eden araçlar, kış döneminde ise daha uzun aralıklarla ulaşım sağlıyor. Edirne’ye en yakın havalimanı Çanakkale ve Çorlu’da. Çorlu uçak bileti ve Çanakkale uçak bileti seçeneklerini değerlendirin.

Edirne otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here