Uçak Bileti

Kabak Koyu, küçük ve doğal plajına plastik şezlonglar ile şemsiyelerin şimdilik giremediği, Ölüdeniz’ in çevresindeki cennet koylardan biri.

Likya yolunun da başlangıç noktası olan Kabak Koyu; sessizliği özleyenler, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler ve doğa ile iç içe kalmak isteyenler için birebir. Hani bazen “kitabımı, sırt çantamı alayım biraz kaçayım” deriz ya, işte öyle bir tatil yeri.

Kabak-Koyu-Oludeniz

Üç tarafı yüksek tepelerle çevrili koya hiçbir araç giremiyor. Araba ya da motorla gelenler ise araçlarını vadinin girişindeki otoparka bırakıp, lokal hizmet veren araçlarla konaklama alanlarına taşınıyorlar. Denizin sakin, turkuaz hali dolunay yaklaştıkça bembeyaz köpüklü dalgalara dönüşür. Plajında doğal ağaçlarla yapılmış gölgelikler ve bir iki balıkçı teknesinden başka bir şey bulunmaz.

Plajı bu kadar bakir olan Kabak Koyu, aktivite açısından oldukça zengin.

Mobil Uygulama

Kabak Koyu’nda deniz, kum, güneş dışında neler yapılabilir?

Yamaç paraşütü: Babadağ’dan 1967 metreden yapılıyor, oldukça keyifli ve heyecan verici bir aktivite. Dileyenler Kelebekler vadisine dileyenler ise Ölüdeniz plajına inebiliyor. Önceden rezervasyon yaptırılması gerekiyor.

Mağara turu: Kabak koyunun sonunda bulunan mağaraya yüzerek ya da kıyıdan yürüyerek ulaşabilirsiniz. Koca koca kayalar, masmavi ve buzgibi bir deniz, mağara ve dalmayı severleri bekliyor.

Şelaleye yürüyüş: Bu bölgenin en adrenalin dolu aktivitesi şelaleye yürüyüş ve tırmanış. Zor ancak heyecan verici. Şelale yolu boyunca irili ufaklı su göletlerine girip serinlemek sıcak havada iyi gelecektir.

Yoga; doğal ve sessiz ortam yoga ve meditasyon yapanlar için oldukça ideal. Bölgede yoga kampları mevcut.

Dolunay parti; daha çok yaz aylarında ve dolunay vakti sahilde ateş yakılıp, gitar eliğinde şarkılar söyleniyor, eğlenceler düzenleniyor.

Tekne turu; sahildeki teknelerden birini kiralayıp Kelebekler Vadisi’ne ve çevredeki muhteşem koylara gidebilirsiniz.

Balık avı; oltanızı yanınızda götürüp sahilden ya da tekneden balık tutabilirsiniz.

Trekking: Likya yolu buradan başlıyor, harika bir trekking rotası mevcut.

Kabak-Koyu-Fethiye

Kabak Koyu Konaklama

Vadide her bütçeye uygun konaklama seçeneği mevcut, bungalow tarzı odaların bazıları duşlu – bazıları wc’siz bazıları ise görüntüde salaş olmakla beraber jakuzili… Yani çadır ve kamp seçeneğinden lüks bungalow türüne kadar alternatif çok. Konaklama ücretleri genellikle yarım pansiyon şeklinde olan pansiyonlarda vejetaryen beslenme tarzında ve sağlıklı yemekler sunuluyor. Vadiye çoğunlukla genç, orta yaş ve çocuksuz tatilciler geliyor ancak çocuklu ailelerin de rahat edebileceği tesisler var.

Kabak Koyu’na Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin dört bir yanından Fethiye’ye ve Ölüdeniz’e otobüs seferleri yapılıyor, ya da uçak ile önce Dalaman’a uçup oradan Havaş ile Ölüdeniz’e gelebilirsiniz. Ölüdeniz’den ise minibüsle sadece 40 dakikada Kabak Koyu’na ulaşabilirsiniz.

Havayolu firmalarının kampanyalarını takip ederek Dalaman ucuz uçak bileti yakalayabilir ve bir hafta sonu dahi Kabak Koyu’nun turkuaz denizine kendinizi bırakabilirsiniz.

Kabak Koyu; denizi nazır terasta yıldızların altında uyumak, gün batımında plajda dalgalarla oynamak, serin şelale yolculuğu, bitmeyen kitapları okumak ve gerçekten dinlenmek için ideal bir tatil rotası.

Fethiye otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here