Uçak Bileti

Londra kent merkezinde görmeniz gereken pek çok yapı, merkez, mekân, anıt ve meydan bulunsa da vaktiniz sınırlıysa kafanız karışmasın. Londra’ya gelip de görmeden dönmemeniz gereken yerler Big Ben, Parlamento Binası, Buckingham Sarayı, St. Paul Katedrali ve elbette London Eye.

Londra Kent Merkezinde Görmeniz Gereken 5 Adres

1. Big Ben

Big Ben, Westminster Sarayı’nın yanında bulunan ünlü saat kulesi. Resmi adı Elizabeth Kulesi olan dünyanın en büyük ikinci dört yüzlü saati olan Big Ben, aslında saat kulesinin çanının adı. Birleşik Krallık’ın en önemli simgesi olan Big Ben, 1834’te Victoria Gotik stilinde yapılan, 96 metre yüksekliğinde bir kule. 5.5 ton ağırlığındaki çanı çaldığında, sesi tam 14 km uzaklıktan duyulan Big Ben, İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanların düzenlediği hava saldırılarından yıkılmadan kurtulmayı başarmış. Aynı zamanda, her yıl 31 Aralık’ta televizyon ve radyo istasyonları, Big Ben’in gece yarısı on ikiyi vurma sesini canlı olarak yayınlıyor, yeni yıl kutlamaları da böylece başlamış oluyor.

2. Westminster Sarayı

Mobil Uygulama

Westminster Sarayı, Big Ben Saat Kulesi’nin yanı sıra İngiliz parlamento binalarına da ev sahipliği yapan ve Londra merkezinde yer alan bir yapı. Westminster semtinde Thames Nehri’nin kuzey yakasında, Whitehall’da bulunan diğer kamu binalarının yakınında yer alan saray, yaklaşık 1.100 odası, 100 merdiven çıkışı ve toplamda 4.8 kilometreyi bulan uzun koridorlara sahip. Parlamentonun tatil olduğu dönemlerde ziyarete açık olan Westminster Sarayı’na ulaşımın en kolay yolu Westminster metro istasyonu.

3. Buckingham Sarayı

Buckingham Sarayı, kraliçe ile Edinburgh Dükü’nün Londra’daki evi. İngiliz monarşisinin yüzü olarak bilinse de tüm resmi kraliyet işlerinin yürütüldüğü yer olan saray, resmi fonksiyonların, resmi resepsiyonların, kraliyet seremonilerinin yapıldığı kraliyet ailesinin temel yeri. Her gün gerçekleşen nöbet değişimine denk gelmek ise, Londra ziyaretinin neredeyse olmazsa olmazı. Green Park ve Victoria metro duraklarında inerek ulaşabileceğiniz sarayda, Queens Galeri’yi, Royal Mews’i ve State Rooms’larını ziyaret edebilir, saraydaki bütün bu yerleri ziyaret etmek isterseniz kombine bilet alabilirsiniz.

4. St. Paul Katedrali

St. Paul Katedrali Londra siluetinin tamamlayan ve en dikkat çekici yapılardan. Avrupa’nın en büyük katedrallerinden biri olan yapı, 1675 – 1711 arasında inşa edilmiş. 1981’deki Prens Charles ve Lady Diana’nın düğünü ile Kraliçe’nin Altın Jübilesi ve 80 yaş kutlamasına tanıklık eden yapı, Britanya’nın Liverpool Kilisesi’nden sonra ikinci büyük kilisesi.

5. London Eye

London Eye, Thames Nehri kenarında Jubilee Gardens’da bulunan devasa bir dönme dolap. 135 metre uzunluğa sahip olan ve 1999’da yapılan London Eye inşa edildiğinde dünyanın en büyük dönme dolabı olma özelliğine sahipmiş. Muhteşem bir Londra manzarasına sahip olan London Eye, açık havalarda daha da ötesinden nefes kesici manzaralar sunuyor.

Londra’ya nasıl gidilir

Türkiye’den Londra’ya Türk Hava Yolları, British Airways ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Heathrow Havalimanı’na direkt uçabileceğiniz gibi, Atlasjet ile de Luton Havalimanı’na aktarmasız olarak gidebilirsiniz. Avrupa’nın bu en özel kentini ziyaret etmek için yapmanız gereken tek şey bir Londra uçak bileti almak.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here