Uçak Bileti

Kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali’nden alan Düden Şelalesi, Antalya’nın en güzel yerlerinden biri. Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın farklı ülkelerinden ziyaretçileri ağırlayan şelale, Antalya’nın sembolleri arasında.

Düdenbaşı denilen noktada yeryüzüne çıkan ve Düden Çayı boyunca iki kolda ilerleyen su, Karpuzkaldıran Şelalesi (Aşağı Düden) ve Varsak’taki Yukarı Düden’de şelale oluşturuyor. Her iki şelale de Akdeniz’e dökülüyor.

Düden Şelalesi

Duden-Nasil-Gidilir

Lara yakınlarında, Antalya şehir merkezine 8 km uzaklıktaki Aşağı Düden Şelalesi, 40 metrelik falezden Akdeniz’e dökülüyor. Gençlik Parkı ve Karpuzkaldıran Askeri Tesisleri’nin yanındaki şelale, merkeze yakın olması nedeniyle yılın her dönemi ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

İskender Şelalesi olarak da anılan Yukarı Düden Şelalesi’nde MÖ 334-333 yılları arasında Pamphylia’yı fetheden Büyük İskender’in atlarını sulattığı söyleniyor. Devlet Su İşleri’nin girişimiyle 1970-1972 yıllarında piknik ve mesire alanı düzenlemesi yapılan bölgede özellikle yaz aylarında yer bulmak zorlaşıyor.

Mobil Uygulama

Antalya gezilecek yerler arasında piknikçilerin tercih ettiği İskender Şelalesi, serinlemek, şehir merkezinden uzaklaşmak ve doğayla baş başa kalmak için iyi bir seçenek.

Antalya’nın bunaltıcı sıcaklarından korunmak ve çocuklu ailelerin keyifli zaman geçirebildiği şelale çevresinde cennetteymiş hissi yaşanıyor. Hediyelik eşya satan dükkanlar, restoran ve kafeler şelaleyi tamamlıyor.

Düden Şelalesi’ne Nasıl Gidilir

Antalya merkeze 10 km mesafedeki şelaleye gitmek için en iyi seçenek hava yolu yolculuğu. Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın birçok ülkesinden Antalya Havalimanı’na uçak bileti bulmak ve doğrudan seferlerle ulaşmak mümkün.

Duden-Ucak-Bileti

Antalya’ya ulaştıktan sonra özel araçla Varsak Yolu’nu takip ederek ya da belediye otobüsü ve dolmuşlarla şelaleye gelinebiliyor. Sabah 9.00’da ziyaretçiye açılan şelale yaz mevsiminde 19.30, kış mevsiminde ise 18.30’da kapanıyor. Kepez Mesire Alanı içerisindeki şelaleye giriş ücreti olarak 3 TL alınıyor. Tesislerde Müze Kart geçmiyor.

Ülkemizin kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerinin sıralandığı Antalya gezilecek yerleriyle ziyaretçilerini etkiliyor. Antalya planı yapmak ve şehir çevresindeki birçok yeri keşfetmek için uçak bileti almak yeterli. Keşfetmek için birkaç günün yeterli olmadığı Antalya’ya en az bir hafta zaman ayırmak ya da seyahat planını küçük parçalara ayırıp sık sık şehri ziyaret etmek gerekiyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here