Uçak Bileti

Tayland, muhteşem adaları ile dünya genelinde turistlerin en popüler tatil destinasyonlarından biri. Tayland adaları, turkuaz renkli suları, beyaz kumlu plajları, egzotik yaban hayatı ve etkileyici doğal manzaraları ile milyonlarca turistin ilgisini çekiyor. Phuket, Koh Samui, Koh Phi Phi, Koh Phangan, Koh Tao ve Koh Chang gibi ünlü adalarıyla Tayland, unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor. Bu yazıda, Tayland’ın en popüler adaları hakkında bilgi edinebilir, tatil planlarınızı yaparken size ilham verecek öneriler bulabilirsiniz.

Tayland Adaları

Tayland Adaları

Tayland adaları, hem yerli halk hem de turistler tarafından yıl boyunca ziyaret edilen birçok adadan oluşuyor. Her bir ada kendine özgü bir karaktere sahip olsa da, genellikle bembeyaz kumlu plajlar, sıcak turkuaz renkli sular, nefes kesici doğal manzaralar ve şaşırtıcı yaban hayatı ile ünlüler.

Phuket, Koh Samui ve Koh Phi Phi gibi adalar, geniş yelpazesi ile turistik tatil aktiviteleri sunarken, Koh Tao, Koh Phangan ve Koh Chang gibi adalar ise daha sakin ve doğal turistik yerler. Tayland adalarında, egzotik plajlarda güneşlenmek, yüzerek veya şnorkelle dalış yapmak, macera dolu su sporlarına katılmak, doğa yürüyüşleri yapmak ve kültürel geziler yapmak gibi birçok farklı aktivite imkanı var. Tayland adalarında yapılabilecek aktivitelerin çeşitliliği, tatilciler için tam bir cennet oluşturuyor.

Phuket

Phuket Tayland adaları

Phuket, Tayland’ın en büyük adalarından biri ve ülkenin batısında yer alıyor. Phuket, dünyanın dört bir yanından turistlerin ilgisini çeken muhteşem plajları, sıcak iklimi, lüks tatil köyleri ve hareketli gece hayatı ile ünlü. Burada, farklı sularda yüzme, şnorkelle dalış, sörf, jet-ski, paraşütle uçma ve su kayağı gibi su sporlarına katılabilirsiniz. Ayrıca, adada bulunan tarihi tapınakları ve müzeleri ziyaret ederek Tayland kültürü hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Mobil Uygulama

Phuket, aynı zamanda, yemekleri ile de ünlü. Adada, Tayland mutfağının en sevilen yemekleri olan pad thai, tom yum goong, som tam ve green curry gibi birçok lezzetli yemeği tadabilirsiniz. Phuket, ayrıca, Asya mutfağına ait diğer lezzetlerin de sunulduğu birçok farklı restoranı ile tatilciler için yeme içme seçenekleri sunuyor. Ayrıca, adada hareketli bir gece hayatı da var. Patong Beach, Bangla Caddesi ve Phuket Town’da birçok bar, gece kulübü ve canlı müzik mekanı bulunuyor. Phuket, tatilciler için her şeyi sunan mükemmel bir tatil destinasyonu.

Koh Samui

Koh Samui

Koh Samui, Tayland’ın doğusunda yer alan bir ada. Adanın ana turizm merkezleri, Chaweng, Lamai ve Bophut plajları. Koh Samui, bembeyaz kumlu plajları, sıcak ve turkuaz renkli denizi, lüks tatil köyleri ve muhteşem güneş batışları ile tercih edebileceğiniz Tayland’ın en güzel adalarından biri. Koh Samui’de, plajlarda güneşlenebilir, sıcak denizde yüzebilir, palmiye ağaçları ve tropik bitki örtüsü ile kaplı adanın doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Koh Samui ayrıca, Tayland’ın diğer adalarında olduğu gibi, farklı su sporları aktiviteleri de sunuyor. Şnorkel, dalış, kano, kitesörf, su kayağı ve daha pek çok aktivite Koh Samui’de yapabilecekleriniz arasında. Adanın en popüler turistik yerlerinden biri de Big Buddha Tapınağı. Burası, 12 metre yüksekliğindeki heykeliyle görmeniz gereken yerlerden biri. Tayland tatilinizin en unutulmaz anlarını burada geçirebilirsiniz.

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi, Tayland’ın güneyinde yer alan bir takımada. Takımada, Phi Phi Don ve Phi Phi Leh adalarından oluşuyor. Koh Phi Phi, bembeyaz kumlu plajları, turkuaz renkli denizi, sıcak iklimi ve doğal manzaraları ile Tayland’ın en popüler adalarından.

Phi Phi Leh adası, meşhur Maya Koyu’na ev sahipliği yapıyor. Maya Koyu, turkuaz rengi denizi ve muhteşem doğal manzaraları ile ünlü ve aynı zamanda popüler bir film olan ‘The Beach’ filminin çekildiği yer olduğu için de böylesine gözde.

Phi Phi Don adası ise, lüks tatil köyleri, restoranlar ve barlar ile dolu. Adada bulunan Ton Sai Köyü, alışveriş yapabileceğiniz, yerel yemekleri tadabileceğiniz ve Tayland kültürünü keşfedebileceğiniz bir yer.

Koh Phangan

Koh Phangan

Koh Phangan, Tayland’ın güneyinde yer alan bir ada. Adanın ana turizm merkezleri, Thong Sala, Haad Rin ve Chaloklum. Burası dünyaca ünlü ‘Full Moon Party’ ile tanınıyor. Her ayın dolunay gecesi Haad Rin plajında düzenlenen bu parti, binlerce turistin katıldığı, müzik, dans ve eğlence dolu bir etkinlik.

Ayrıca adada, Wat Phu Khao Noi Tapınağı gibi tarihi ve kültürel yerler de bulunuyor. Tapınaklar, turistlerin ziyaret edebileceği, Tayland kültürünü daha yakından tanıyabileceği yerler. Koh Phangan, sıra dışı güzellikleri, farklı aktiviteleri ve eğlence dolu etkinlikleri ile Tayland’ın en popüler adalarından biri.

Koh Tao

Koh Tao Tayland adaları

Tayland Körfezi’nin güneyindeki Samui Takımadalarından biri olan Koh Tao, komşuları Koh Samui ve Ko Pha Ngan kadar ünlü. Merkezi Mae Haad’den Haad Sairee, Chalok Baan Kao, Ao Tanote gibi plajlara minibüslerle ulaşmak mümkün. Koh Tao etrafındaki resiflerde birçok dalış bölgesi ve dalış eğitimi merkezi bulunuyor.

Tayland Körfezi’nde daha güzel dalış sahaları olsa da Koh Tao, ekonomik oluşu nedeniyle tercih ediliyor. Dalışa merakınız olmasa bile Koh Tao konaklamak için oldukça güzel bir seçenek. Koh Tao’nun yakınında bulunan Koh Nang Yuan Adası ise son derece popüler bir günübirlik tur yeri.

Bu muhteşem Tayland adaları sizin de hayallerinizi süslüyorsa Tayland uçak bileti seçeneklerini mutlaka inceleyin derim.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here