Uçak Bileti

Güneydoğu Asya’nın hareketli eğlence yaşamıyla ünlü ülkelerinden biri olan Tayland, her yıl dünyanın dört bir yanından gelen milyonlarca turisti ağırlıyor. Hem balayı çiftlerinin hem de eğlence yaşamına ilgi duyan turistlerin favorisi olan bu ülke, ihtişamlı tapınakları, ilginç yiyeceklerle karşılaşabileceğiniz sokak lezzetleri, zengin kültürel dokusu ve şahane plajlarıyla göz kamaştırıyor.

Tayland’da Görmeniz Gereken Yerler

1. Büyük Saray

Yaklaşık 150 yıl boyunca Tayland Kralı ve ailesinin ikametgahı olarak kullanılan Büyük Saray günümüzde müzeye dönüştürülerek halkın ziyaretine açıldı. 1872 yılında inşa edilen bu saray yüzden fazla bina ve tapınağa sahip.

2. Yüzen Pazar

Kayıklar üzerinde meyve, sebze gibi gıda ürünlerinin yanı sıra çeşitli eşyaların da satıldığı sıra dışı bir pazar görüntüsü oluşturan Yüzen Pazar, ülkenin en ünlü ziyaret noktalarından biri. Yerel halkın geçimini sağlaması için oldukça önemli olan bu pazarı, rehberler eşliğinde yapılan tekne turlarıyla da gezebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Khao Sok Milli Parkı

Vahşi yaşama meraklı olan gezginleri kendine çeken bir doğa alanı olan Khao Sok Milli Parkı’nda Asya filleri, ayılar ve geyikler arasında macera dolu bir gezi yapabilirsiniz. Uçsuz bucaksız nehirleri, sarp kayalıkları ve ormanlarıyla büyüleyen bu parkı görmeden ülkeden ayrılmamalısınız.

4. Ayuthaya

Chao Phraya Nehri vadisinde bulunan Ayuthaya, dünyanın en etkileyici şehirleri arasında gösteriliyor. 1350 yılında kurulan bu şehir, o dönemlerde Ayuthaya Krallığı’nın başkenti konumundaydı. Muhteşem manzarasıyla öne çıkan bu şehir, turistlerin en sevdiği ziyaret noktalarından.

5. Yatan Buda Tapınağı

Görkemli görüntüsüyle göz alan Yatan Buda Tapınağı (Wat Pho), 46 metre uzunluğundaki devasa Buddha heykeliyle dünya çapında üne sahip. Altın varaklı süslemesiyle büyüleyen bu heykel, Tayland’ı anlatan fotoğraf karelerinin de vazgeçilmez ögelerinden.

6. Ao Phang Nga National Park

Phang Nga kasabası yakınlarında Phang Nga Körfezi’nde yer alan Ao Phang Nga National Park,  yaklaşık 400 kilometrekarelik bir alan üzerinde kurulu. Rehberli tekne turları eşliğinde gezebileceğiniz bu parkın yüzde 80’lik bölümü suyla kaplı.

7. Tham Lot Mağarası

Kuzey Tayland’ın Mae Hong Son Bölgesi’nde bulunan Tham Lot Mağarası, jeolojik oluşumunun yanı sıra tarihi dokusuyla da ilgi çekiyor. Zira bu mağaradan çok sayıda arkeolojik kalıntı da çıkarılıyor. Bin 600 metre derinliğindeki bu mağaranın içinde 600 metre uzunluğunda bir nehir de var. Bu nedenle mağarayı sandal turları ile gezmeniz mümkün.

Tayland’ın hareketli dünyasını ve kalabalık sokaklarını daha yakından keşfetmek isteyenler, Tayland uçak bileti kampanyalarına göz atarak, muhteşem bir seyahat deneyimi için hazırlıklara başlayabilir. Şimdi yola çıkma zamanı!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here