Uçak Bileti

Yıl boyunca büyük bir heyecanla, iple çekilen tatil dönemi tüm yılın stresini atmak, keyifle vakit geçirmek ve dinlenmek için büyük bir fırsat.

Resmi tatil, bayram dönemi ya da yaz döneminde yıllık izin alınarak hayata geçirilen tatil döneminde sorun yaşamamak, yaşanabilecek sorunları önceden fark edip engellemek ise bizlerin elinde.

Kimse hayalini kurduğu tatilde sorunlarla uğraşmak istemez. Siz de olası sorunları engellemek ve tatilinizin keyifle geçmesi için son kontrollerinizi yaptığınızdan emin olun. Tatile çıkmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerin listesine göz atın.

Ucuz uçak bileti seçeneklerine bakın.

Mobil Uygulama

Tatile Çıkmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

1. Otel ve konaklama rezervasyonunuzu kontrol edin

Özellikle yüksek sezonda ve resmi tatiller nedeniyle uzayan tatil dönemlerinde otel rezervasyonlarında çeşitli sıkıntılar yaşanabiliyor. Tatile çıkmadan önce gideceğiniz oteli arayarak rezervasyonu teyit etmek hayati önem taşıyor.

Zaman zaman basına yansıyan ve rezervasyon yaptırdıkları otele gittiklerinde rezervasyonları olmadığını öğrenen tatilcilerin durumuna düşmemek için TÜRSAB belgeleri seyahat acenteleri aracılığı ile rezervasyon yaptırın. Sektörün önde gelen acentelerinin web sitelerini kullanın.

2. Restoran, plaj ve müzeler hakkında bilgi alın

Seyahat edilecek destinasyonda görmek ve ziyaret etmek istediğiniz yerleri not edin, buralar hakkında bilgi edinin. Gitmek istediğiniz restoranın rezervasyonla müşteri kabul edip etmediği, hizmet verdiği saatleri öğrenin, gerekirse telefon edin. Müzelerin mesai saatlerini ve kapalı oldukları günlere göz atın. Müze biletini online alma şansınız varsa sıra beklemeden internetten halledin. Müze Kartınız yoksa önceden Müze Kart alarak gişelerde kuyruğa girmeyin.

3. Yurt dışı için pasaport ve vizenize bakın

Yurt dışı seyahati planlıyorsanız pasaportunuzun geçerlilik süresi ve gidilecek ülkenin vize durumunu kontrol edin. Bazı ülkeler ülkeye giriş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport talep ediyor. Vizenizin olması da ülkeye giriş hakkı verileceğini göstermiyor. Bu yüzden gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu ve konaklama belgelerinizin çıktılarını alın. Pasaportunuzun kaybolma ihtimaline karşı kimlik sayfasının fotoğrafını çekin, yanınızda taşıyın.

4. Havalimanlarındaki yoğunluğa dikkat edin

Uzun tatil dönemleri ve yüksek sezonda havalimanlarında, otobüs terminallerinde ve feribot iskelelerinde yoğunluk yaşanıyor. Uçak, tren, otobüs ya da feribotunuzu kaçırmamak için hareket saatinden en az 2 saat önce hareket noktasında olun. Yurt dışına gidecekseniz yurt dışı çıkış harcını bankadan yatırarak pul için kuyruğa girmeyin.

5. Valiz hazırlığını son güne bırakmayın

Tatil öncesi yumurta kapıya dayanana kadar hazırlanmayan valizler seyahat öncesi en büyük stres kaynaklarından biri. Uykusuz kalmamak ve bir şeyler unutmamak için valizinizi seyahattem en az bir gün önceden hazırlayıp kafanızı rahat ettirin.

Aşağıdaki benzer konulara da göz atın!
Pasaport nasıl alınır?
Bordo pasaport nedir, nasıl alınır?
Yeşil pasaport nedir, nasıl alınır?
Gri pasaport nedir, kimlere verilir?
Siyah pasaport nedir, kimlere verilir?
Kırmızı pasaport nedir, kimlere verilir?
Harçsız öğrenci pasaportu nedir?

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here