Uçak Bileti

Kendisi fakir ama gönlü zengin diye bir tabir var ya! İşte Nijer halkı bu tabirin vücut bulmuş hali olabilir. Birleşmiş Milletler Örgütünün yaptığı araştırmalara göre hem dünyanın hem de Afrika’nın en fakir ülkeleri arasında gösterilen Nijer’de karşılaşacağınız misafirperverlik ve güleryüz ise burayı bambaşka gözlerle görmenizi sağlayacak. Yıllarca Fransız sömürgesi altında yaşayan bu ülkede zengin uranyum yatakları mevcut. Nijer, gezilip görülecek yerler bakımından ihtişamlı saraylar, muhteşem tarihi binalar vaat etmese de dünyadaki düzeni ve insanlığı keşfetmek için bu ülkeyi görmelisiniz.

Nijer’de Görmeniz Gereken Yerler

1. Büyük Camii 

Kaddafi’nin Nijer’e hediyesi olarak inşa ettirilen Büyük Camii (Grande Mosque), başkent Niamey’de bulunuyor. Burayı gezerken Büyük Caminin minaresine çıkıp şehrin genel fotoğraflarını çekip arşivinizi güçlendirebilirsiniz.

2. Maorey Katedrali

Niamey’deki Hristiyan topluluğunun en büyük ibadet yeri olan Maorey Katedrali, yerel mimarinin modern çizgilerini taşımakta. Gezilecek önemli yerlerden biri olan Maorey Katedrali, ayinlerin düzenlendiği pazar günleri oldukça hareketli ve canlı.

Mobil Uygulama

3. Franco-Nigerian Kültür Merkezi

Niamey’de bulunan Franco-Nigerian Kültür Merkezi‘nde çeşitli konserler, sergiler ve etkinlikler düzenleniyor. Bu merkez, seyahatlerinde kültürel ve sanatsal aktivitelerden uzak kalamayanların uğrak adresi oluyor.

4. Oumarou Ganda Kültür Merkezi

Oumarou Ganda Kültür Merkezi, 5 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip olan amfitiyatronun yanı sıra çok sayıda Fransızca kitap ve dergi içeren dev bir kütüphaneye de ev sahipliği yapıyor.

5. Niamey Hipodromu

Girişlerin serbest olduğu Niamey Hipodromunda çeşitli yarışlar düzenleniyor. Genellikle cumartesi günleri saat 17:00’dan sonra düzenlenen gösterileri izleyerek, yarış severlerin heyecanına ortak olabilirsiniz.

6. Geleneksel Güreş Stadyumu

Hasatın iyi olduğu yıllarda organize edilen güreş müsabakaları Nijer tarihinin en eski sporları arasında. Geleneksel Güreş Stadyumuna giderek bu güreş
müsabakalarını mutlaka izleyebilirsiniz.

7. Boubon Adası

Kano ile nehir turu sonrası Boubon Adası’na ulaşabilirsiniz. Su aygırları ile ünlü bu adada pek çok aktivite yapılabiliyor. Keyifli ve eğlenceli zamanlar geçirebileceğiniz bu ada ülkenin en renkli yüzlerinden.

8. Nijer Ulusal Müze ve Hayvanat Bahçesi

Batı Afrika’nın en iyi ulusal müzeleri arasında yer alan Nijer Ulusal Müze ve Hayvanat Bahçesi‘nde tarihi, arkeolojik ve folklorik eserler sergileniyor. Bölgedeki birçok hayvan türünü barındıran hayvanat bahçesi ise şehrin görülmeye değer diğer yerlerinden.

Nijer uçak bileti kampanyalarını takip ederek, seyahatinizi daha ekonomik hale getirebileceğiniz bu ülkeye gitmeden önce sarı humma aşınızı olmayı ve vize işlemlerinizi tamamlamayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here