Uçak Bileti

Almanya’da otomobil sanayinin kalbinin attığı Stuttgart’ta hem otomobil dünyasına ait önemli müzeler hem de tarihi yapılar yer alıyor. Almanya’nın endüstriyel anlamda en aktif şehri olan Stuttgart Porsche, Mercedes-Benz, Bosch, SAP gibi kendi alanlarında dünyanın en büyük markaları haline gelmiş şirketlere ev sahipliği yapıyor. Dağlık bir bölge üzerine kurulu kent ayrıca doğal güzelliklerin tarihi binalarla bütünleştiği yapısıyla dikkat çekiyor. Kentin bu özelliklerinden dolayı şehirdeki gezilecek yerler listesinin büyük çoğunluğu endüstriyel müzelerden, parklardan ve bir zamanlar Württemberg Hanedanı’nın kullandığı şatolardan oluşuyor.

Stuttgart Şehrinde Gezilmesi Gereken Yerler

1. Mercedes Benz Müzesi

Almanya’da otomobilin kalbinin attığı şehir olarak anılan Stuttgart’ın en popüler turistik noktası da Mercedes Benz Müzesi. Pazartesi günleri kapalı olan bu 9 katlı müzede, 160 otomobil ve birçok farklı sergi yer alıyor.

2. Güzel Sanatlar Müzesi

Şehir merkezinde küp şeklinde camdan yapılmış bir bina olarak inşa edilen Güzel Sanatlar Müzesi, Alman sanatçılarının eserlerine ev sahipliği yapıyor. Cam piramit şeklindeki bu müze içerisinde kafe ve restoranlar da bulunuyor.

3. Johanneskirche Kilisesi

Mobil Uygulama

Neo gotik tarzda inşa edilmiş Protestan Kilisesi olan Johanneskirche Kilisesi’nin yapımına 1864 yılında başlanmış. Göl kenarında yer alan bu görkemli kilise, II. Dünya Savaşı’nda çok zarar görmüş. Hatta kubbesi yıkılmış. Tepesi olmayan kilise olarak da anılan kilisenin kubbesi savaşın izlerini hatırlamak anısına tam olarak onarılmamış.

4. Yalnızlık Kalesi

Württember Dükü Karl Eugen’in av gezilerinde kullanması amacıyla yaptırılan bu saray, kaleyi andırması sebebiyle Yalnızlık Kalesi ismiyle anılıyor. Günümüzde bir bölümü müze olarak ziyaret edilen ve Rococo mimari örneğini barındıran saray aynı zamanda 17.yüzyıl soylu yaşamından da örnekler sunuyor.

5. Wilhelma Hayvanat Bahçesi

8000’den fazla hayvan türü ve 5000’den fazla bitki türüne ev sahipliği yapan Wilhelma Hayvanat Bahçesi, 19. yüzyılda Kral I. Wilhem için inşa edilmiş. Özellikle çocuklu aileler bu geziden oldukça keyif alabilir.

6. Saray Meydanı (Schlossplatz)

Yeni Saray’ın ortasında yer alan Saray Meydanı (Schlossplatz) aynı zamanda Stuttgart şehir merkezinin de ortası sayılır. 1746-1806 yılları arasında inşa edilen Saray, bugün Baden-Wuttermberg Eyalet merkezi olarak kullanılmakta. Şehrin en popüler buluşma noktası olan bu meydandaki Concordia Heykeli ve Melek çeşmesi de görülmeye değer.

7. Maulbronn Manastır Kompleksi

1993 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Maulbronn Manastır Kompleksi, aynı zamanda en eski ve iyi korunmuş manastırlarından da biri. Şehre yaklaşık 40 km uzaklıktaki manastır, 1147 yılında Cistercian rahipleri tarafından kurulmuş. Buraya Muhlacker yönüne giden trenlerle ya da otobüsle gidebilirsiniz.

Siz de Stuttgart uçak bileti fırsatlarına göz atarak bu etkileyici şehri ve turistik noktalarını keşfedebilirsiniz.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

3 YORUMLAR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here