Uçak Bileti

Ege Bölgesi’nin doğası korunmuş en güzel merkezlerinden biri olan Spil Dağı, ismi Manisa ile özdeşleşen bir doğa harikası. Manisa’ya 24 km, İzmir’e ise 50 km uzaklıkta yer alan dağ, özellikle kar hasreti olan İzmirlilerin kar görmeye, bungalovlarda kamp yapmaya ya da doğayla buluşmaya gittiği bir çekim merkezi.

İsmi farklı efsane ve hikayelerde geçen, köklü tarihi geçmişi, mitolojik anıları ve zengin florasıyla insanı etkileyen Spil Dağı, Orman ve Suişleri Bakanlığı’nın koruması altında.

Spil-Dagi-Manisa

Gediz Nehri’nin suladığı ve aynı isimle anılan ovadan başlayan Karadağ’a kadar 1,517metrelik bir yüksekliğe ulaşan Spil Dağı, derin vadi, dere yatağı ve ormanlık alanları kapsıyor.

Zengin ormanlarla kaplı dağ boyunca, Manisa lalesi gibi sadece Manisa’da görülebilecek bitkiler, yaban atları ve yaban hayvan türlerine rastlamak mümkün. Mağaralar açısından da zengin bir özelliği olan Spil Dağı’nda en çok tanınan mağara Ağlayan Kaya olarak biliniyor.

Mobil Uygulama

Ağlayan Kaya

Spil Dağı eteklerindeki Ağlayan Kaya, doğal bir yeryüzü oluşumu. Niobe Kayası olarak da bilinen kayanın sanat eseri olup olmadığı yönünde tartışmalar yaşanıyor. İklim koşulları ve doğal aşınmalar sonucunda başı önüne eğik, ağlayan bir kadın görünümüne kavuşan Niobe, Manisa’da en çok ziyaret edilen yerlerden biri.

Spil-Manisa

Frigyalı Tantalus’un kızı Niobe’nin öldürüldüğü yer olduğuna inanılan Ağlayan Kaya efsanesine göre, “Niobe’nin yedi oğluyla yedi kızı vardı ve yalnızca iki çocuğu (Apollon ve Artemis) olan Leto’dan daha doğurgan olmakla övünüyordu. Bu gururu nedeniyle onu cezalandırmaya karar veren Leto, Apollon’a Niobe’nin bütün oğullarını, Artemis’e de bütün kızlarını öldürttü. Çocukların cesetleri 10 gün sonra tanrılar tarafından gömüldü. Frigya’daki evine dönen Niobe, acılarını dindirmek isteyen Zeus tarafından Spylos dağının (Spil Dağı-Manisa) yamacında bir kaya parçasına dönüştürüldü.”

Ağlayan Kaya’ya Nasıl Gidilir

Spil Dağı’nın eteklerinde, Manisa şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan Ağlayan Kaya’ya ulaşmak için Manisa’ya gelmek gerekiyor. Manisa şehir merkezine en yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes Havalimanı. İzmir uçak bileti alarak, İzmir’e ulaşmak, hemen ardından yaklaşık 45 dakikalık yolculukla Manisa’ya gitmek mümkün.

İzmir-Manisa otobüs bileti seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden şehirlerarası otobüs ve tren yolculuğu ile de Manisa’ya gidilebiliyor.

Manisa otobüs bileti seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Doğa harikası Spil Dağı ve Ağlayan Kaya, Manisa’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden. Bu doğa harikası yerleri görmek için hemen keşfe çıkmak gerek!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here