Uçak Bileti

Türkiye’nin en kapsamlı ve en zengin koleksiyonlarından birine sahip olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Altındağ’da bulunuyor. Anadolu kültürünün yansımalarının görülebildiği müze, Anadolu’nun farklı bölgelerinde yapılan kazılarda ortaya çıkarılan arkeolojik eserlere sahip.

Anadolu zenginliğinin hayrete düşürdüğü, köklü medeniyetlerinin izlerini taşıyan müze, ziyaretçilerini daha ilk dakikadan etkisi altına alıyor. Dünyanın sayılı müzeleri arasında gösterilen ve birden fazla ödüle sahip olan müze Ankara gezilecek yerler arasında ilk sıralarda bulunuyor.

Anadolu-Medeniyetleri-Muzesi

Atpazarı semtinde, Ankara Kalesi’nin güneydoğu bölümünde, Kurşunlu Han ve Mahmut Paşa Bedesteni’nin üzerinde yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

İlk açıldığı dönemde yalnızca Hitit dönemi eserlerinin sergilendiği müze, yıllar içerisinde farklı medeniyetlere ait eserlerin sergilenmesiyle tüm Anadolu medeniyetlerinin görülebildiği sembol bir merkeze dönüşmüş.

Mobil Uygulama

Kendine özgü koleksiyonları ve zengin eserleriyle dünyanın sayılı müzelerinden biri olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde Peleolitik Çağ’dan günümüze geniş bir dönemi simgeleyen eserleri izlemek mümkün.

Avrupa Konseyi’nin kuruluşu olan Avrupa Müze Forumu (European Museum Forum) tarafından 1997 yılında Avrupa Yılın Müzesi seçilen Anadolu Medeniyetleri Müzesi bu ödülü 68 farklı aday arasından sıyrılarak almayı başarmış. Ülkemizde bu ödüle sahip olan tek müze unvanını taşıyan müze sadece bu anlamıyla bile görülmeye değer.

Müzenin en değerli eseri olarak kabul edilen ve tarihi geçmişi MÖ 6,200 yılına uzanan Çatalhöyük kent planını içeren harita, dünyanın bilinen en eski haritası olarak ziyaretçilerini bekliyor.

Anadolu-Medeniyetleri-Muze

Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne Nasıl Gidilir

Başkent Ankara’ya Türkiye’nin dört bir yanından ulaşım oldukça kolay. Ülkemizin en önemli bağlantı noktalarından biri olan Ankara’ya birçok şehirden direkt uçak seferi bulunuyor. Ankara uçak bileti alarak İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Adıyaman, Ağrı, Antakya, Batman, Bingöl, Bodrum, Bursa, Çanakkale, Dalaman, Diyarbakır, Edremit-Körfez, Elazığ, KKTC, Erzincan, Erzurum, Gazipaşa, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Malatya, Kars, Mardin, Muş, Ordu-Giresun, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon ve Van’dan aktarmasız uçabilirsiniz. Ankara Esenboğa’dan şehir merkezine ulaşım da oldukça kolay.

Şehirlerarası otobüs ve trenle yolculuk da seçenekler arasında.

Ankara otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Anadolu’nun zenginliğinin yansımalarına tanıklık edebileceğiniz Anadolu Medeniyetleri Müzesi, ülkemizin sayılı müzelerinden biri. Bu güzel müzeyi keşfetmek için ilk adımı atın, bir uçak bileti alın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here