Uçak Bileti

Öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin en sevdiği dönemlerden biri olan sömestr tatili kapıda. Ailelerin çocuklarına vereceği en güzel karne hediyesi bir seyahat ya da bir tatil olabilir. Yarı yıl tatiline sayılı günler kala henüz plan yapmadıysanız bu yazı çok işinize yarayacak. Sömestr tatilinde nereye gidilir sorusuna çok keyifli cevaplar bulacaksınız. Hadi tatilinizi birlikte planlayalım. 😊

Sömestr Tatilinde Nereye Gidilir?

Sömestr Tatilinde Nereye Gidilir

Ocak ayında 15 gün sürecek sömestr tatili yaklaşıyor. Bu sene plan yapmakta geciktiyseniz nereye gitsek telaşı başlamış olabilir. Eğitim öğretim yılının ortasında motive olarak ikinci yarı yıla dinamik bir başlangıç yapabilirsiniz. Hem çocuklarınızı hem sizi deşarj edecek birbirinden güzel destinasyonlar var. Beklentileriniz ve bütçenizle doğru orantılı olarak yurt dışı ya da yurt içinde gidebileceğiniz rotaları sizin için derledim. Tüm bunlara ek olarak Ocak ayında gezilecek yerler yazım da size fikir verebilir.

Kars

Sömestr Tatilinde Nereye Gidilir Kars

Kars, sömestr tatili yapmak isteyenler için kışın gidilecek en güzel rotalardan biri. Gidişte ya da dönüşte Doğu Ekspresi ile kombinleyebilirseniz unutulmaz bir seyahat olacağından emin olabilirsiniz. Kars’ta donmuş Çıldır Gölü üzerinde yürüyebilir, buzu kırarak balık avlayanlara eşlik edebilir, atlı kızak yapabilirsiniz. Gölün çevresindeki restoranlarda gölden çıkarılan lezzetli sarı balıklardan yiyin.

Kars Kalesi, Havariler Kilisesi, Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi, Fethiye Camii Kars merkezde mutlaka görmeniz gereken yerler. Ani Harabeleri ile tarihte bir yolculuğa çıkabilir, Sarıkamış’ta ülkemizin en güzel pistlerinde kayak yapabilirsiniz. Kaz eti, Gravyer peyniri, Kars kaşarı, Piti, Hıngel ve Evelik çorbası Kars’ın en meşhur lezzetlerinden. Bir de Kafkas gösterisi izlerseniz mükemmel bir Kars seyahati geçirmiş olursunuz. Kars uçak bileti ve Kars otobüs bileti turna.com’da.

Mobil Uygulama

Kaş/Antalya

Sömestr Tatilinde Nereye Gidilir Kaş

Soğuk bir rotadan sıcak bir destinasyona geçiş yapalım. Burada sizin için daha çok dinleneceğiniz ve kendinizi şımartacağınız bir tatil hayal ettim. Kaş’ta çok güzel villalar var kiralanabilen. Bu villaların bazılarında kapalı havuz ya da ısıtmalı havuz oluyor. Eğitim öğretim yılının ortasında keyif depolayacağınız bir villa tatiliyle kendinizi ödüllendirmeye ne dersiniz?

Antalya uçak bileti için web sitemizi ziyaret edin.

Erciyes/Kayseri

Erciyes/Kayseri

Yarıyıl tatilinde ne yapılır sorusuna verilecek akla gelen ilk cevap bence kayak. Bunun için bu yıl neden rotayı Kayseri’nin kış turizmi gözdesi Erciyes Dağı’na çevirmeyesiniz? Burada bulunan otellerde konaklayarak tüm gün kayakla yorulabilir, yorulup acıktığınızda sucuk ekmek yiyebilirsiniz. Kayak bilmiyorsanız buradaki hocalardan kayak dersi alabilir ya da kızak kiralayarak çocuklar gibi eğlenebilirsiniz.

Bonus: Kayseri Kapadokya’ya oldukça yakın. Kayseri’den sonra direksiyonu Kapadokya’ya doğru kırıp bir taşla iki kuş vurabilirsiniz.

Web sitemizde Kayseri uçak bileti seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

Yalova

Yalova

Sömestrde tatil yerleri diyorsak termal otelleri olan yerleri listemize eklemezsek olmaz. Sıcak, şifalı termal sularla buluşmak için en ideal mevsim bence kış. Dışarıda lapa lapa kar yağarken sıcacık suya girmek inanılmaz bir keyif. Kendinizi bu keyiften mahrum bırakmak istemezseniz Yalova harika termal otelleri ile sizi bekliyor. Web sitemizden Yalova otellerini inceleyebilir, güvenle rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Yalova otobüs bileti fiyatlarını karşılaştırmak ve en iyi fiyattan satın almak için web sitemizi ziyaret edin.

Kartepe/Kocaeli

Kartepe/Kocaeli

Sömestr tatili planı için bir kayak destinasyonu daha eklemek istedim listeye. Kocaeli ilinde bulunan Kartepe sömestrde kayak yapmak için ideal bir yer. İstanbul’un yanı başında olduğu için kayak tatili yapmak isterseniz en yakın adres Kartepe. Gitmişken Sapanca ve Maşukiye’yi de gezebilirsiniz.

Kocaeli otobüs bileti satın almak için web sitemizi inceleyin.

Paris/Fransa

Paris/Fransa

Sömestr tatilinde yurtdışı nereye gidilir sorusuna vereceğim ilk cevap şüphesiz Paris olur. Disneyland hangi çocuğun rüyalarını süslemez ki? Çocuğunuzu mutluluktan havalara uçuracak bir hediye olacak bu. Avrupa’nın en ünlü ve en büyük eğlence parklarından biri olan Disneyland’de yapacak çok şey var. 1 gününüzü burada dolu dolu geçirdikten sonra diğer günlerde de Paris’i keşfedebilirsiniz.

Seine Nehri’ni, Eiffel Kulesi’ni görmek, dünyaca ünlü Champs Elysees caddesini turlamak, belki de biraz alışveriş yapmak Paris’in olmazsa olmazlarından. 😍 Çocuklar bu kısımda sıkılırsa tek yapmanız gereken Fransa’ya özgü makaron ve kruvasanlardan almak. Bu minik rüşvetle çıt çıkarmadan gezmeye devam edecekler. 😄

Paris uçak bileti seçenekleri web sitemizde.

Patras/Yunanistan

Patras/Yunanistan

Daha önce duymamış olabilirsiniz ama Yunanistan’ın Patras şehri tam da sömestr tatilinde gidilecek yerler listesine uygun bir yer. Neden diyecek olursanız Patras Karnavalı her yıl Ocak ayında tam 4 hafta sonu boyunca kutlanıyor. Karnaval kapsamında hazine bulma oyunları, havai fişek şovları, konserler, yarışmalar, çocuklar için özel geçit törenleri gibi bir çok etkinlik oluyor. 2023’te 17 Ocak, 27 Şubat arası kutlanacak bu karnaval çok eğlenceli geçebilir.

Tromso/Norveç

Tromso/Norveç

Sömestrde kuzey ışıkları izlemek artık bu olayı zirveye taşımaktır. Zirvede bırakalım diye de bu eşsiz destinasyonu sona sakladım. Dünyada kuzey ışıklarını izleyebileceğiniz bir çok yer var. Norveç’in Tromso şehrinde de ışıklar gökyüzünü yeşile boyuyor ve unutulmaz manzaralar ortaya çıkıyor. Bu yıl sömestr için anı defterinize bu harika seyahati ekleyin. Ömür boyu unutulmayacak bu anları hafızanıza kazıyın.

Tromso uçak bileti için tarih ve fiyat bilgisine web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Sömestr tatilinde İstanbul’da nereye gidilir?

Sömestr tatilinde gidilecek yerler İstanbul içinde de oldukça fazla. Eğer şehir dışına bir yere gidemiyorsanız da etkinlik dolu bir yarı yıl tatili geçirebilirsiniz. Akvaryum, İllüzyon müzesi, oyuncak müzesi, hayvanat bahçesi sömestrde gidebileceğiniz yerler.

Sömestr tatilinde Ankara’da nereye gidilir?

Ankara’da şehir dışına çıkmadan keyifli ve dolu dolu bir sömestr geçirebilirsiniz. Altınköy Açık Hava Müzesi, Neşeli köy Tepetaklak Ev, Feza Gürsey Bilim Merkezi çocukların ilgisini çekecek yerler.

Yarıyıl tatilinde neler yapılabilir?

Yarıyıl tatilinde bir seyahat planlama durumunuz yoksa yaşadığınız şehirde de tatilinizi dolu dolu geçirebilirsiniz. Sinema, tiyatro, konser yapabileceğiniz başlıca kültürel etkinlikler. Sergiler ve müzeler de kışın gezmek için en ideal yerlerden. Değişik workshoplara katılarak keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here