Uçak Bileti

Tatil, birçok insan için günlük hayatın koşuşturmalı sürecinden, stresten ve kalabalık şehirlerden uzaklaşmayı ifade ediyor. Kimileri dağ başında, yemyeşil bir coğrafyada tertemiz havayı içine çekmek isterken, bazıları deniz, kum, güneşsiz tatil hayal edemiyor.

Son yıllarda kültürel miras ve tarihi değerlerin izini süren ve farklı bir yoldan giden seyahat severlerin de sayısı artıyor. Bir de gastronomi turisti var: Bu tip seyahat severler buldukları her fırsatta yeni bir lezzet deneyimlemek için yepyeni rotalar oluşturuyor kısa süreli de olsa mekan değiştiriyor.

Hangi kategoride yer alan seyahat sever olursanız olun bulunduğumuz yerden uzaklaşmak ve bir süre rutinin dışına çıkmak hepimize iyi geliyor. Kalabalıktan kaçmak ve huzur dolu bir atmosferde tatil yapmak isteyenler için birbirinden güzel ada önerileri bu listede.

Kalabalıktan Kaçıp Tatile Gidebileceğiniz 7 Huzur Kokan Ada

1. Gili Air, Endonezya

Mobil Uygulama

Endonezya, binlerce adadan oluşan bir ülke. Bu kadar çok adaya sahip olan ülkenin ana turizm destinasyonu da adalar oluyor haliyle. Bali başta olmak üzere Endonezya’da yabancı turistlerin uğrak noktası olan çok sayıda ada var.

Gili Air, alışılageldik Endonezya adalarından biri değil. Yüksek sezonda da düşük sezonda da gitseniz her zaman huzurlu bir atmosfere sahip. Gili Adaları’nı oluşturan 3 adadan ikinci en büyük ada olan Gili Air, daha çok gözlerden uzak balayı tatili hayali kuran çiftlerin gözdesi. Adanın yerleşik nüfusu 1000.

2. Perhentian Adası, Malezya

Perhentian Adası, yerel dilde Mola Adası anlamına geliyor. Terengganu kıyı şeridinin 21 km açığında yer alan ada, Pulau Perhentian Besar ve Pulau Perhentian Kecil adalarından oluşuyor.

El değmemiş kumsalları, safir mavisi suları, palmiye ağaçları ve göçmen kuşlarıyla tam anlamıyla bir cennet görünümünde olan adanın mercan kayalıkları dalış sporuyla uğraşanlar için cezbedici.

Pulau Perhentian Kecil adası sırt çantalı gezginlere hitap ederken, Pulau Perhentian Besar adası ise daha çok gelişmiş turizm tesisleriyle tanınıyor.

Malezya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

3. Koh Chang, Tayland

Phuket başta olmak üzere tropikal çok sayıda adaya sahip olan Tayland’da turist akınından nasibini almamış bir yer arıyorsanız Koh Chang tam da size göre.

Koh Mah ve Koh Kood adalarıyla birlikte Tayland’ın en doğudaki adaları arasında yer alan Koh Chang, keşfedilmemiş bir destinasyon olarak öne çıkıyor. Adanın batı kıyısında çok sayıda organize plaj bulunuyor. Aile işletmesi olan pansiyon, otel ve misafirler yıl boyunca ziyaretçilerini ağırlarken ada her daim sessiz ve huzurlu.

4. Milos Adası, Yunanistan

Yunan Adaları, yanı başımızda ulaşımı en kolay yurt dışı destinasyonlardan. Sakız, Midilli, Rodos, Meis, Samos gibi Türk kıyılarından bir feribot uzaklığındaki Yunan Adaları, yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrarken daha az ziyaretçi ve daha az Türk turist görmek istiyorsanız Milos Adası’na uğrayın.

Türkçe adı Değirmenlik olan Milos Adası, Yunanistan’ın Güney Ege Bölgesi’nde, Ege Denizi’nde yer alıyor. Kiklad Adaları’nın parçası olan adanın nüfusu yaklaşık 4 bin 500. Yaz aylarında daha çok yelkenci ve teknecileri ağırlayan ada oldukça huzurlu.

5. Boracay Adası, Filipinler

Yalnızca Filipinler’in değil dünyanın da en popüler adalarından biri olan Boracay Adası, popüler turistik duraklarının yanı sıra saklı bölgeleriyle huzurlu bir tatil vaat ediyor.

7 km uzunluk ve 1 km genişliğindeki ada 32 bin nüfusa sahip. Düşük sezonda çok uygun fiyatlarla konaklayabileceğiniz adada günün yavaş temposu ruhunuzu ısıtacak.

6. Tioman Adası, Malezya

Güney Çin Denizi’nde en iyi kaçamak rotalarından biri olarak bilinen Tioman Adası, bölgede yaşanan turist hareketliliğinden en az etkilenen yerlerden.

12 km genişlik ve 39 km uzunluğa sahip olan Tioman Adası, Malezya’nın doğu kıyısında yer alıyor. Yoğun bitki örtüsü ve insan etkisinden en az zarar gören tropikal ormanlarıyla bilinen ada dalış sporu için de ideal.

7. Coron Adası, Filipinler

Filipinler’de bulunan Coron Adası Condé Nast Traveler dergisi okurları tarafından dünyanın en güzel adası seçilmiş. Özellikle doğal güzellikleriyle öne çıkan adada sayısız kumsal, mağara, dalış parkuru ve yemyeşil orman dokusu bulunuyor.

Coron Adası’nın Twin Lagoon adlı bölgesinde kireçtaşından oluşmuş kayalıklar bulunuyor. Bu bölgeye düzenlenen tekne turlarında dileyen dalış yapabiliyor, dileyenler ise doğal güzelliklerle birlikte yüzmenin tadını çıkarıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here