Uçak Bileti

Dünyada her yıl giderek artan gastronomi turizmi yeni lezzetlerin peşinden seyahat edenleri cezbediyor. Birçok kişi seyahat edeceği yeni rotaya deneyimlemek istediği yeni tatlara göre karar veriyor.

Türkiye‘de iç turizmde gastronomi ile öne çıkan Hatay, Adana, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa gibi şehirler bir günlük ve hafta sonu seyahat planı yapan gastronomi turistleri ile ziyaretçi akınına uğrarken, sokak lezzetleri şehirlerde turistik akımın en önemli ögeleri.

Dünyada sokak lezzetleri ile meşhur şehirler gastronomi turistlerinin ilgisini çekerken, bu yazıda sokak lezzetlerinin tadını  çıkarabileceğiniz en güzel şehirleri sıraladım.

Sokak Lezzetleri ile Meşhur Şehirler

1. Marakeş, Fas

Mobil Uygulama

Büyülü bir dünyanın kapılarını aşan Marakeş, Fas’ın en çok turist ağırlayan şehri. Baharat kokan sokakları, hareketli meydanları ve büyüleyici atmosferi ile şehirde zamanda yolculuğa çıkmış hissine kapılıyorsunuz.

Fransız, İtalyan ve İspanyol mutfağının izlerini taşıyan Mağribi kültürünün en önemli temsilcisi olan Fas mutfağı geniş sofralarda bol çeşitli lezzetlere dayansa da şehirde belli başlı meydanlarda bulunan tezgahlarda karnınızı doyurabiliyorsunuz. Havanın kararmasıyla birlikte hareketlenen yemek tezgahlarında et, deniz ürünü ve sebze yemeklerinin tadını çıkarın. Şehrin olmazsa olmazı ise tadına doyum olmayan kebap çeşitleri.

Marakeş uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Brüksel, Belçika

Batı Avrupa ülkesi Belçika’nın başkenti Brüksel, sokak lezzetlerine doyum olmayan bir şehir. Şehrin hemen hemen her noktasında sıralanan dükkanlardan satın alabileceğiniz atıştırmalıklarla ziyafet çekebilirsiniz.

Dünyaca ünlü patates kızartması, çeşit çeşit waffle, çikolata, krep ve Belçika biraları şehirde tadına bakmanız gereken lezzetler arasında.

3. Atina, Yunanistan

Yunanistan’ın başkenti Atina, 24 saat yaşayan bir şehir. Müzeleri, kalabalık meydanları, sıcakkanlı halkı ve turist dolu sokaklarında bir an olsun bile hareketin azalmadığı Atina’da Türk damak tadına yakın onlarca yiyecek seçeneği var.

Öğleden sonra başlayan siesta nedeniyle geç saatlerde yemek yemeye alışkın Yunanların bu özelliği Atina sokaklarında sabahın ilk saatlerine kadar yiyecek bir şeyler bulmanızı sağlıyor. Çöp şişe benzeyen souvlaki, dönerin Yunan versiyonu gyros, caciki, simit gibi yiyeceklerin tadına bakın.

4. Bangkok, Tayland

Güneydoğu Asya’nın en çok turist ağırlayan ülkelerinden Tayland’ın başkenti Bangkok, sokak lezzetleri ile bir dünya markası. Tayland’a özgü yiyecek ve içeceklerin satıldığı sokak tezgahlarında çok uygun fiyata karnınızı doyurabiliyorsunuz.

Yoğun kalabalığın olduğu sokaklarda taze pişen yemeklerin dumanı ve kokusu cezbedici oluyor. Noodle, balık, et ürünleri ce domuz bacağı şehirde tadabileceğiniz lezzetler arasında.

5. Barselona, İspanya

İspanya’nın doğusunda, Akdeniz kıyısında yer alan Barselona, Katalonya’nın başkenti. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü şehirde sokaklarda olmak günlük hayatın bir parçası. Mercado olarak bilinen üzeri kapalı pazar yerleri taze sebze, et ve deniz ürünlerini satın alıp anında pişirtebileceğiniz yerler.

Şehrin en ünlü mercadosu La Boqueria. Tapastan makarnaya, balıktan tavuğa kadar onlarca seçenek arasından size uygun olanını bulmanız mümkün.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here