Uçak Bileti

Geçtiğimiz yıllarda Singapur, yalnızca aktarma noktası değil, aynı zamanda uluslararası bir turist destinasyonu olarak ismini tanıtmaya çalıştı. Bu konuda ciddi anlamda yatırımlar yapıldı ve sonucunda Singapur’un simgelerinden biri haline gelen ve üç muazzam gökdelenden oluşan Marina Bay Sands resortu, Universal Studios’un yer aldığı Sentosa Eğlence Adası, muhteşem doğal dokusu ve devasa ağaçlarıyla bilinen Gardens by the Bay gibi milyonları Singapur’a çeken yapı ve alanlar ortaya çıktı.

Singapur’da görülecek yerler arasında nispeten daha geleneksel sayılabilecek yerler; tasarımcı mağazalarının yer aldığı Orchard Road alışveriş caddesi, egzotik Çin Bölgesi ve Hint Bölgesi. İnşa edildikten 125 yıl sonra bile tüm ihtişamını koruyan Raffles Hotel de Singapur’un ikonik binalarından. Singapur, ziyaretçi akışını korumak ve artırmak amacıyla, dünyanın en iyi standartlarında konaklama hizmeti sunan otellere sahip.

Singapur uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Singapur Yapılacak Şeyler

1. Marina Bay ve Gardens by the Bay

Mobil Uygulama

Marina Bay, Singapur’daki en yeni toprak kazanımı örneklerinden biri. Singapur’daki en büyük iki casino, restoranlar, barlar ve etkinlik alanları Marina Bay’de yer alıyor. Marina Bay’in önündeki nehrin hemen karşı tarafında ise, Açıkhava bahçeleri, seraları, havada yürüyüş alanları ve devasa büyüklükleki “supertrees” olarak adlandırılan Süper Ağaçları’yla Gardens by the Bay bulunuyor.

2. Sentosa Adası

Sentosa Adası’na günlük yapılacak bir gezi, Universal Stüdyoları’ında, adada bulunan akvaryumda, teleferikte, Sky Tower (Gökyüzü Kulesi’nde) ve bir sizi restoran ve barda inanılmaz eğlenceli bir aktivite. Giriş ücretleri pahalı olsa da, ailecek eğlenmek için Sentosa Adası mükemmel bir seçenek.

3. Singapore Night Safari

Singapur gece safarisi, eşsiz bir deneyim. Yalnızca ziyaret edilmesi ve sunduğu deneyim açısından değil, Asya’daki önemli bir araştırma merkezi olmasından da önem taşıyor. Dünyanın her yerinden bir araya gelmiş hayvanları gece yapılan safaride görmenin mümkün olduğu hayvanat bahçesinde tek boynuzlu gergedanları, Afrika antilobu ve ceylan gibi hayvan türleri ve çok daha fazlası yer alıyor.

4. Singapur Dönme Dolabı

Singapur Dönme Dolabı, dünyanın en yüksek seyir dönme dolabı. Eşsiz bir deneyim sağlayan dönme dolabın çapı 150 metre ve yüksekliği 165 metre. Dünyanın en meşhur dönme dolaplarından bir diğeri olan Londra Dönme Dolabı’ndan 30 metre daha yüksek olan bu dönme dolap, nefes kesici ve panoramik bir Singapur manzarası vaadediyor. Singapur Nehri, Raffles Oteli, Marina Bay ve daha birçok önemli yeri yukarıdan izlemek Singapur’un en sevilen aktiviteleri arasında.

5. Singapur nehir turu

Singapur Nehri boyunca, bir zamanlar limana demir atan gemilerden ürün taşımaya yarayan pazarcı botlarının içerisinden Singapur’un hem tarihi bölgeleri hem de tam zıttı olan modern gökdelenleri görülebiliyor. Botların çıkış noktaları Boat Quay ve Raffles Landing.

6. Kano gezisi

Changi Point, Doğu Yaka ve Sentosa Adası’ndan kano kiralayarak ada etraflıca ve su üzerinden gezilebiliyor.

7. Baba House Müzesi

Singapur’a göç eden Çinli tüccarların yerli kadınlarla evlenmesiyle ortaya çıkmış ve Peranakan olarak adlandırılan topluluk hakkında bilgi edinilebilecek Baba House Müzesi, 1920’leri yansıtacak şekilde inşa edilmiş. Müze, belirli gün ve saatlerde ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

8. Chinatown Miras Müzesi

Aynı zamanda alışveriş imkanı da sunan Chinatown Miras Müzesi’nde, Singapur’da yaşayan Çinlilerin hayatına bir bakış atılabiliyor. Geçmiş dönemlerde Çinlilerin hangi şartlar altında yaşadığını gözler önüne sermek adına o döneme dair anılara sahip yaşlılar ile röportajlar yapılmış.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here