Uçak Bileti

Malezya’dan 1965 yılında ayrılarak bağımsızlığına kavuşan Singapur, son yıllarda turizmde öne çıkan destinasyonlardan biri. Ülkede gerçekleştirilen yatırım ve ileriye dönük projelerle birlikte, şehir devletine gelenler göz kamaştıran pırıl pırıl sokaklar, modern ve tarihin bir arada korunduğu mimari yapılar, hareketli AVM’ler, gökdelenler, plazalar ve neşeli insanlarla karşılaşıyor.

Her ne kadar küçük bir şehir devleti gibi görünse de birkaç günden fazla zamana ihtiyacı var Singapur’un. Sahip olduğu zenginlik ve ilginçliklerle doya doya gezilmesi gereken bu yer, insanı şaşırtacak çok sayıda farklılığı da bir arada barındırıyor.

Singapur’da Yaşam

Singapura-Nasil-Gidilir

Singapur’da yaşayan ilk insanların bu ada ülkesine verdikleri isim deniz ülkesi anlamına gelen Temasek olmuş. Malay efsanesine göre Temasek Adası’na gelen Sumatra Prensi adada gördüğü ilk hayvanı aslana benzetmiş. Bu yüzden adaya aslan şehir anlamına gelen Singa Pura ismi verilmiş.

Yüksek gelirli ve refah seviyesi de üst sıralarda yer alan bir ülke olan Singa Pura’nın hiçbir yeraltı kaynağı yok. Kişi başına düşen milli gelirde dünyanın ilk 5 ülkesi arasında olan Singapur’da bu göstergeye sokaklarda rastlamak mümkün.

Mobil Uygulama

Singapur Havalimanı Uzak Doğu ülkeleri ve Avustralya, Yeni Zelanda gibi bölgeler için önemli bir aktarma merkezi. Bu yüzden havalimanındaki bekleme sürelerini iyi değerlendirebilmek amacıyla, havalimanında çok sayıda sosyal aktivite planlanmış. Üst üste birkaç kere dünyanın en iyi havalimanı ödülünü kazanan Singapur Havalimanı, şehre gelenleri etkileyen ilk yer.

Bir zamanlar çevresi tropikal ormanlarla kaplı ülkede bu ormanların yüzde 85’inden fazlası tahrip olmuş durumda. Buna rağmen ülkede, mimari yapılar dahil olmak üzere her yerde çevreci ve sürdürülebilir uygulamalar gerçekleştiriliyor.

Singapur-Ucak-Bileti

Yaklaşık 6 milyonluk bir nüfusa sahip olan ülkede, bu nüfusun 1,5 milyonluk bölümü ülke dışında ikamet ediyor. Nüfusun Yüzde 75’ini Çin asıllılar, yüzde 13’ünü Malaylar ve geri kalan bölümünü ise Hintli ve diğer azınlıklar oluşturuyor.

İstanbul’dan her gün karşılıklı uçak seferi gerçekleştirilen Singapur, bölgedeki ülkeleri görmek isteyenler için doğal bir kapı görevinde. Özellikle aktarmalı uçuşlarda uçak biletini ayarlayarak bu küçük şehir devletinde birkaç günlük fırsat yaratılabilir. Aktarmalı uçuşlar dışında da ülke, uzun süre kalınarak, tadı çıkarılması gereken bir özellikte. Keyifli bir yolculuğun ilk adımı için uygun uçak bileti avantajlarına göz gezdirmek gerekiyor.

Otobüs Bileti