Uçak Bileti

Avustralya‘nın en büyük şehri olan Sidney, ülkenin başkenti olarak akıllara kazınsa da, bu Canberra’nın başkent olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Şahane plajları ve huzur veren sokakları ile dünyanın en yaşanılabilir şehirleri arasında gösterilen Sidney, görkemli yapılarıyla da göz dolduruyor. İşte, Sidney’de görülecek 3 etkileyici yapı.

Sidney Yolculuğunda Görülmesi Gereken 3 Yapı

1. Opera Binası

Danimarkalı mimar Jørn Utzon tarafından tasarlanan Opera Binası, şehrin en ihtişamlı ve dikkat çeken yapılarından biri olarak nitelendiriliyor. Yapımı yaklaşık 16 yıl süren bu devasa bina, 1973 yılından bu yana hizmet vermeye devam ediyor. Yılda yaklaşık 5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde de yer alan Opera Binası, şehrin en önemli sembolleri arasında gösteriliyor. Dünyanın en büyük sanat merkezlerinden olan binada, yılda bin 500’e yakın gösteri sahneleniyor.

2. Sidney Köprüsü

Şehrin en popüler sembolü olan Sidney Köprüsü, özellikle yılbaşı zamanında yapılan büyüleyici havai fişek gösterileri ile hafızalarda yer etmiş durumda. The Rocks ile Sidney’in kuzeyini buluşturan köprü, 134 metre yüksekliğe sahip. Dünyanın en geniş çelik köprüsü unvanına sahip olan yapı, etkileyici şehir manzarasıyla da kendine hayran bırakıyor. Sidney Limanı üzerinde bulunan köprüde düzenlenen tırmanma turlarına katılarak, bu eşsiz manzaraya şahit olabilirsiniz.

3. Kraliçe Victoria Binası

Alışveriş yaparken ülke tarihine ve görkemli mimarisine tanık olmak isteyenler için kaçırılmayacak bir adres olan Kraliçe Victoria Binası, alışılmış alışveriş merkezi imajının dışında bir görünüme sahip. Bu tarihi binanın içinde kafeler, ofisler ve konser salonları da yer alıyor. Hemen hemen aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bu renkli ve canlı alışveriş binası, şehre gelen konukların en gözde duraklarından.

Mobil Uygulama

Muhteşem bir yolculuk deneyimi için Sidney uçak bileti kampanyalarını takip ederek, bu huzur dolu şehrin her noktasını öğrenebilirsiniz.

NOT: Avustralya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here