Uçak Bileti

İnsanoğlu var olduğu ilk günden beri güvenliğini sağlamak için farklı önlemler aldı. Dünyanın dört bir yanında yaşanan savaşlar, çatışmalar ve krizler insanları çözüm üretmeye teşvik etti.

İnanç, düşünce farklılığı ya da ekonomik gerekçelerle birbirini tehdit olarak gören insanlar zaman zaman yeraltı şehirlerine kapanarak ömürlerini burada geçirmeyi tercih etti. Dünyanın farklı yerlerinden 5 etkileyici yeraltı şehrini sizin için bir araya getirdik.

Dünyanın En Etkileyici 5 Yeraltı Şehri

1. Derinkuyu, Kapadokya, Türkiye

Doğanın insanlığa en güzel armağanlarından biri olan Kapadokya’nın en korunaklı ve görkemli yeraltı şehri Derinkuyu, 1960’lı yıllardan beri ziyarete açık. Yer seviyesinden 55 metre kadar aşağıya inilebilen şehrin 8 farklı katına iniş mümkün. Birbirine bağlanan dar koridor ve tüneller, inanç odaları ve hayvan yaşam alanlarıyla Derinkuyu ziyaretçilerini etkiliyor.

Mobil Uygulama

2. Edinburgh Mahzenleri, İskoçya

İskoçya’nın başkent Edinburgh’ta bulunan yeraltı mahzenleri farklı hikaye ve efsanelere konu olan bir yer. 1700’lü yıllardan kaldığı bilinen bu mahzenler fantastik öykü ve anlatılarda seri katillerle ilişkilendiriliyor.

3. Wieliczka Tuz Madeni, Krakow, Polonya

Dünyanın en eski tuz madenlerinden Wieliczka Tuz Madeni, 13. yüzyıldan itibaren 2007 yılına kadar sofralık tuz üretilen bir yerdi. İçerisinde 300 km’den fazla galerinin yer aldığı maden, 3 binden fazla oda, 9 katıyla oldukça ilginç bir deneyim sunuyor. İlk 3 katı ziyaretçiler tarafından ziyaret edilebilen maden Polonya’nın Krakow şehrinde.

4. Pilsen Tünelleri, Çekya

Çekya’nın Pilsen şehrinde bulunan yeraltı tünelleri 20 km’yi aşkın uzunluğuyla Avrupa’nın en uzun tünelleri arasında. 14. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen tünellerin ne amaçla yapıldığı hakkında farklı tespitler bulunuyor. Geçmişte bira, yiyecek ve içeceklerin depolanması için kullanıldığı belirlenen tüneller hakkında kaçışı kolaylaştırmak amacıyla da değerlendirildiğini belirtenler var.

5. Dixia Cheng, Pekin, Çin

Çin’in başkenti Pekin’de bulunan Dixia Cheng yeraltı şehri, 1970’li yıllarda saldırı, nükleer tehdit ve istilalara önlem amacıyla inşa edildi. Daha çok sığınak görünümünde olan bu şehrin 100’den fazla gizli giriş çıkışı olduğu belirtiliyor. 2000’li yıllarda turistik ziyaretlere açılan şehir, dünyanın en ilginç noktalarından biri.

Yeraltı şehirleri, insanlık tarihinde gizemi çözülmeyen birçok olayın yaşandığı ilginç yerler. Farklı hikaye ve efsaneye konu olan bu yerler günümüzde turistik amaçla ziyaret ediliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here