Uçak Bileti

Festival denildiğinde aklınıza çılgın eğlenceler, etrafta kahkaha atarak dolaşan gençler geliyor olabilir. Oysa dünyanın dört bir yanında görebileceğiniz bazı ilginç festival ve gelenekler, bu algıyı tamamen yok edebilir zira ölüler, keskin aletler veya çeşitli sebze meyveler kullanılarak yapılan bu festivaller sizi oldukça şaşırtacak.

Dünya Turunda Görülecek 4 İlginç Festival

1. Famadihana, Madagaskar

İsim anlamı ‘kemiklerin dönüşü’ olan Famadihana Festivali’nde, ölüler belli bir zaman sonra topraktan çıkarılıp, kasaba çevresinde tur attırıldıktan sonra yeniden gömülüyor. Madagaskar yerlileri tarafından yapılan bir kutsama olan bu uygulama sırasında ölmüş kişinin bedeni ile dans edilip şarkı da söyleniyor.

Madagaskar uçak bileti turna.com’da.

2. Tesagan Gin Je, Tayland 

Vejeteryan Festivali olarak da bilinen Tesagan Gin Je, günahlarından arınmak için kendilerine şaşırtıcı işkenceler yapan insanları göreceğiniz, acı dolu bir festival. Burada özellikle ağız çevresine silah, şiş, matkap ve hatta dev bir İngiliz anahtarı saplamış birine rastlama ihtimaliniz de bulunuyor.

Mobil Uygulama

Tayland uçak bileti en iyi fiyatlarla turna.com’da.

3. Holi Festivali, Hindistan

Hintlilerin baharın gelişini kutlamak için düzenlediği Holi Festivali, ülkede adeta bir görsel şölen oluşturuyor. Bembeyaz kıyafetlerini giyerek sokağa çıkan insanlar, daha sonra birbirlerine toz veya sıvı boyalar atarak, doğanın yeniden uyanışını yansıtmaya çalışıyor. Hindistan’ı rengarenk bir görünüme kavuşturan bu etkinlik, her yılın Mart ayında yapılıyor.

Hindistan uçak bileti turna.com’da.

4. Domates Festivali, İspanya

Bir grup arkadaşın eğlence için birbirine domates atarak başlattığı Domates Festivali, daha sonra gelenekselleşerek festival haline getirilmiş. Her yıl Ağustos ayında Bunol şehrinde gerçekleşen ve sokakları domates gölüne çeviren bu ilginç festival kapsamında tonlarca çürük domates kullanılıyor. İspanya uçak biletlerini en uygun fiyatlarla turna.com’da bulabilirsiniz.

Görenlerin şaşkınlık ve endişe arasında sıkışıp kaldığı bu ilginç festivallere yakından tanık olmak için fazla çaba harcamanıza gerek yok. Uçak bileti kampanyalarını inceleyip rotanızı belirleyerek, bu enteresan deneyimleri siz de yaşayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here