Uçak Bileti

En iyi seyahat filmleri yazısından sonra bir de seyahat temalı diziler listesi hazırlamak istedim. Beni seyahat etmek kadar evde olduğum zamanlarda yeni rotalara bilet bakmak, gitmediğim yerleri araştırmak, seyahat dizileri ve filmleri izlemek de inanılmaz motive ediyor. Benim gibi seyahat aşıkları için oturdukları yerden dünyanın farklı yerlerine seyahat edebilecekleri, farklı kültürleri, yemekleri, inanışları, yerel yaşamları tanıyabilecekleri çok güzel diziler var. Listemdeki dizilerin hepsini Netflix’de izleyebilirsiniz.

Seyahat Temalı Diziler

Seyahat temalı diziler listemde izlediğim ve sevdiğim sizin de mutlaka izlemenizi önerdiğim yapımlar var. Ufkumuzu açacak, seyahat aşkımızı depreştirecek, acil bilet aldırıp yollara düşürecek diziler bunlar. Zaten bize seyahat olsun. Bahaneye bakmıyor muyuz hepimiz ? 😁

En Güzel Seyahat Dizileri Listesi

  1. Dark Tourist
  2. The Kindness Diaries
  3. Extreme Engagement
  4. Conan Without Borders
  5. Somebody Feed Phil
  6.  Salt, Fat, Acid, Heat
  7. Travels With My Father
  8. Magical Andes
  9.  Tales by Light
  10. Street Food: ABD

1. Dark Tourist

dark tourist seyahat temalı diziler

Farklı ülkeleri ve ülkelerin karanlık turistik yanlarını anlatan bir belgesel dizi. pablo escobar’ın büyüdüğü sokaklar. Latin Amerika’dan Kazakistan’a bir çok ülkeyi görüyoruz. Dizide neler mi izleyeceksiniz; şeytan çıkarma ayinlerinin yapıldığı mekanlar, tuhaf dini ritüeller, sınırı geçmeye çalışan kaçaklar ve daha neler neler. Belgeselin bir bölümü Kuzey Kıbrıs’ta çekilmiş. Mutlaka izleyin derim.

Mobil Uygulama

IMDB: 7.5

2. The Kindness Diaries

The Kindness Diaries
Los Angeles’tan başlayarak eski bir motosikletle dünya turuna çıkıyor Leon. Bu yolculuktaki tek amacı iyiliğin dünyayı değiştirebileceğini duyurmak. Para, yemek ve yatacak yeri olmadan tura çıkan Leon insanların kendisine yaptığı iyiliklere beklenmeyen karşılıklar veriyor. iyilik ve nezaket neleri değiştirebilir derseniz bu dizide bunu görüyorsunuz. İnsanın içi sıcacık oluyor.

IMDB: 8.1

3. Extreme Engagement

Extreme Engagement seyahat temalı diziler

Yalnız sevgili olup evlenmeyi düşünenlerin ya da nişanlıların izlememesi gereken bir dizi Extreme Engagement baştan söyleyeyim. Çıtayı baya bir yükseltiyor. Başınıza iş açmak istemiyorsanız izlemeyin. 😂 Şaka şaka, zaten adı üstünde extrem. Yani dünya üzerinde kaç kişi böyle bir amaçla böyle bir yolculuğa çıkmıştır ki ? Uzun süre nişanlı olan çiftimiz farklı kültürlerin evlilik ritüellerini keşfedecekleri 1 yıllık bir seyahate çıkıyorlar. 8 bölümlük bu Netflix dizisi her bölümde farklı maceralar yaşatıyor.

IMDB: 5.7

4. Conan Without Borders

Conan Without Borders

Conan O’Brien in gezi ve güldürü programı Conan Without Borders. Conan’ın yabancı ülkelerde türlü muziplikler yaptığı, kültür farklılıklarına dokunarak sıkça tebessüm ettirdiği konseptli on özel bölümden bir seri. Küba, Güney Kore, Meksika, İsrail, Haiti ve İtalya gezdiği ülkeler arasında. Güldürürken düşündüren bu keyifli yapımı mutlaka izleyin.

IMDB: 7.7

5. Somebody Feed Phil

Somebody Feed Phil

Somebody Feed Phil bir gastronomi ve kültür programı. Lisbon’un ne kadar muazzam bir şehir olduğunu, New Orleans mutfağının geniş ve lezzetli yemeklerini, Mexico City’nin görülmeye değer yanlarını ve leziz yemeklerini göreceğiniz bu harika Netflix yapımını acilen izlenecekler listenize ekleyin. Her bölümünde acıkacak, canınız çekecek ve yemek uğruna dünyayı dolaşmak isteyeceksiniz.

IMDB: 8.3

6. Salt, Fat, Acid, Heat

Salt, Fat, Acid, Heat

Seyahat dizileri listemize harika bir öneri ile devam ediyoruz. Yemek kültürü de gezdiğimiz yerleri daha iyi tanımamız için oldukça önemli. Yemek seyahatin ayrılmaz bir parçası. Salt, Fat, Acid, Heat aç karnına izlememeniz gereken 4 bölümlük bir mini dizi. Aslında kitaptan uyarlama olan bu mini dizide kitabın yazarı Samin Nosrat bir yemek için en önemli 4 ana maddeyi anlatıyor. 1.bölüm İtalya, 2. bölüm Japonya, 3. bölüm Meksika ve 4. bölüm Amerika’da geçiyor. Bir solukta izleyeceğinize eminim.

IMDB: 7.7

7.  Jack Whitehall: Travels With My Father

Jack Whitehall: Travels With My Father

Jack Whitehall isimli İngiliz komedyen, 80 yaşındaki aristokrat yazar babasinı da yanına alıp seyahate çıkarsa neler olur? Tayland, Kamboçya ve Vietnam’ı gezerken başlarina neler gelir izlemek isterseniz Travels With My Father‘a hemen başlayın. İnanılmaz eğlenceli olan yapımın bir bölümü de İstanbul’da geçiyor.

IMDB: 7.6

8. Magical Andes

Magical Andes seyahat temalı diziler

Magical Andes 6 bölümden oluşan muhteşem bir belgesel dizi. İçerisinde And Dağları boyunca sıralanan Arjantin, Şili, Peru, Bolivya, Kolombiya, Ekvador gibi ülkeleri barındırıyor. Benim gibi Güney Amerika’ya ilginiz varsa göreceğiniz manzaralar nefesinizi kesecek. Her bölümü görsel şölen tadındaki bu yapımı şiddetle öneririm.

IMDB: 7.8

9. Tales by Light

Tales by Light

Tales by Light 6 bölümlük bir mini belgesel dizi. Ünlü fotoğrafçıların eserlerinin hikayeleri anlatılıyor. İlk bölümde okyanuslar, ikinci bölümde Himalayalar’dan görüntüler var. Doğa tutkunu olup da bu belgeseli beğenmemeniz imkansız. 20 dakikalık bölümlerin nasıl bittiğini anlamayacaksınız, tadı damağınızda kalacak.

IMDB: 8.3

10. Street Food: ABD

Street Food: ABD
Amerikan sokaklarındaki en sevilen yemeklerin tadına bakmak isteyeceğiniz bir dizi Street Food: ABD. Bu yiyeceklere kalplerini ve ruhlarını katan insanların oluşturduğu zengin kültürel mozaiği keşfedeceksiniz. Yemek yapmayı, yemeyi, değişik kültürleri seviyorsanız mutlaka bu seriyi izleyin, izlettirin. 

IMDB: 6.8

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here