Uçak Bileti

Bazı filmler konularıyla izleyicinin zihninde bambaşka kapılar açar. Daha önce görmediği bir yere gitmesi için planlar yapma isteği uyandırır. Bir sinema filmindeki tek bir sahne, insanın seyahat aşkını keşfetmesine ya da depreşmesine neden olabilir. En iyi seyahat filmleri listemdeki yapımları izlediğinizde içinizde yola çıkma isteği uyanacak. Kendinizi hiç aklınızda olmayan bir yere uçak bileti bakarken bulabilirsiniz benden söylemesi. 😍

En İyi Seyahat Filmleri

Dünyanın bazı yerleri o bölgede çekilen dizi ve filmler nedeniyle ziyaretçi akınına uğruyor. Size de olmuyor mu bir şey izlerken gördüğünüz bir sahnede aaa burası neresiymiş diye düşünüp hemen Google’a sorduğunuz? 😊 Bazı filmler insana ilham oluyor işte. Dünyanın farklı yerlerinden müthiş manzaralar göreceğiniz, gezginlerin maceralarına tanıklık edeceğiniz seyahat temalı filmleri sizin için derledim.

1. Easy Rider (Özgürlüğün Bedeli)

en iyi seyahat filmleri Easy Rider

1969 yapımı Easy Rider, (Özgürlüğün Bedeli) filmi en iyi seyahat filmleri listesinde kült kategorisinde değerlendirilen filmlerden biri. Filmin konusu uyuşturucu satarak gelir elde eden ve bu gelirle motosiklet gezisine çıkan iki hippinin deneyimlerini anlatıyor. Wyatt ve Billy isimli iki hippinin Los Angeles’ta başlayan motosiklet yolculuğu Batı Amerika’dan başlayıp Doğu’ya doğru devam ederken, yolculuk Amerika‘daki idealist toplum anlayışının tükenişe mesaj gönderiyor.

Yönetmen: Dennis Hopper

Mobil Uygulama

Oyuncular: Jack Nicholson, Dennis Hopper, Peter Fonda (1969)

2. On The Road (Yolda)

en iyi seyahat filmleri on the road

Dünyayı gezme filmleri arıyorsanız izlemeniz gereken bir film 2012 yapımı On The Road (Yolda). New Yorklu genç yazar Sal Paradise’ın babasının vefatının ardından eski hükümlü Dean Moriarty adlı kişiyle tanışmasının ardından yaşanan anlara odaklanıyor. Kısa süre içerisinde yakınlaşan Sal ve Dean, Dean’ın karısı Marylou’yu da yanlarına alarak yola çıkıyor. Özgürlük hissi yaşam biçimi olan bu 3 insan yol boyunca kendileri de dahil olmak üzere dünyayı ve insanları keşfediyor. Film, Jack Kerouack’ın aynı adlı kitabından uyarlama.

Yönetmen: Walter Salles

Oyuncular: Kristen Stewart, Sam Riley, Amy Adams (2012)

3. Everything is Illuminated (Her Şey Aydınlandı)

2005 yapımı Everything is Illuminated (Her Şey Aydınlandı) filmi, 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi işgalinden dedesini kurtaran kadını bulmayı hedefleyen Ukrayna kökenli Amerikalı Jonathan’ın hikayesini anlatıyor. Jonathan’ın dedesini kurtaran kadını bulmak için çıktığı gezide Jonathan’a bir tur rehberi, rehberin kendisini kör zanneden dedesi ve köpekleri eşlik ediyor. Dedesinin köyünü bulmak için mücadele eden Jonathan, gezi boyunca başka gerçeklerin ortaya çıktığını fark ediyor. Jonathan’ı Elijah Wood canlandırıyor.

Yönetmen: Liev Schreiber

Oyuncular: Elijah Wood, Eugene Hutz, Boris Leskin (2005)

4. Before Sunrise (Gün Doğmadan)

Before Sunrise (Gün Doğmadan)

1995 yapımı Before Sunrise (Gün Doğmadan) filmi Fransız Celine ile Amerikalı Jesse’nin Budapeşte-Viyana tren yolculuğu sırasında bir çiftin kavgası esnasında tesadüfen tanışması üzerine başlayan hikaye ve devamında gelişen olayları anlatıyor. Cebinde hiç parası olmayan Jesse’nin Viyana’da sokakta geçirdiği 14 saatlik zaman diliminde Celine de Jesse’ye eşlik eder. Romantik bir öyküsü olan film birçok festivalden ödülle döndü.

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Ethan Hawke, Julie Delpy (1995)

5. The Bucket List (Şimdi Ya da Asla)

Gezgin filmleri kategorisinde mutlaka izlemenizi önerdiğim bir diğer film The Bucket List. 2007 yapımı olan film 7.4 IMDB puanına sahip. Filmde son demlerini yaşayan iki ihtiyarın bu güne kadar yapmak isteyip de yapamadıkları her şeyin bir listesini çıkarıp bu listedekileri tek tek hayata geçirmeleri anlatılıyor. Zaman zaman seyahat aşkınızı canlandıracak, zaman zaman gülümsetecek, bazen de göz yaşlarınızı akıtacak filmi ilk fırsatta izleyin. Her gezginin bir bucket list’i vardır elbet. Ama henüz sizin yoksa bu filmden sonra hemen ölmeden önce yapılacak listesi hazırlamaya başlayacaksınız.

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes (2007)

6. Into The Wild (Özgürlük Yolu)

en iyi seyahat filmleri into the wild

Seyahat filmleri arıyorsanız mutlaka karşınıza çıkacaktır Into The Wild (Özgürlük Yolu). Bir insanın kendini bulmak için doğaya başvurması olarak ifade edebilirim filmi. Gerçek bir hikayeye dayanması daha da ilgi çekici yapıyor. 8.1 IMDB puanı ile listenin oldukça iddialı maddelerinden biri.

Yönetmen: Sean Penn

Oyuncular: Emile Hirsch, Vince Vaughn, Catherine Keener (2007)

7.  A Map For Saturday (Bir Cumartesi Hatırası)

A Map For Saturday

IMDB puanı 7.8 olan A Map For Saturday (Bir Cumartesi Hatırası) ile devam ediyoruz. Türkiye’de de dünyanın bir çok yerinde de kurumsal hayatı bırakarak sırt çantası ile yollara düşen bir çok gezgin var. Bu belgesel film insanı backpacker olmaya teşvik ediyor. 😍 Belgeselin yapımcısı Brook Silva Braga New York’ta tv yapımcısı olarak çalışırken 1 yıllık dünya turuna çıkıyor. Belgesel kendi çektiği görüntülerden oluşuyor.

Yönetmen: Brook Silva Braga

Oyuncular: Scott Erikson, Rebecca Filmer, Sabrina Hezinger

8. Wild (Yaban)

Wild (Yaban)

Wild (Yaban) 2014 ABD yapımı bir film. Gerçek bir hikâyeye dayalı olması daha da cezbedici. Filmin konusu, başrolün kendisini keşfetmek için ABD içerisinde 1.100 millik uzun bir doğa yolculuğuna çıkması üzerine kurulu. İnsana kendini doğaya salma ve yağmurlu bir ormanda yürüme isteği veriyor.

Yönetmen: Jean Marc Vallee

Oyuncular: Reese Witherspoon, Laura Dern, Gaby Hoffmann (2014)

9. The Beach (Kumsal)

The Beach (Kumsal)

The Beach (Kumsal) filminin acilen tatile çıkma isteği uyandıracağını baştan söylemek zorundayım. Kitaptan uyarlama olan bu film Thailand’da çekildiği için eşsiz güzellikte manzaralar sunuyor. Turist olmakla gezgin olmak arasındaki o ince çizgiyi hissedeceğiniz bir film.

Yönetmen: Danny Boyle

Oyuncular: Leonardo Di Caprio, Tilda Swinton, Daniel York (2000)

10. The Secret Life Of Walter Mitty (Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı)

The Secret Life Of Walter Mitty

Walter Mitty’nin Grönland’dan İzlanda’ya, Afganistan’dan Himalaya Dağları’na yaptığı yolculuklar içinizdeki seyahat aşkını depreştirecek. Kim bilir filmi izledikten sonra belki siz de Orta Asya’da kar leoparlarının peşine düşüp, İzlanda’da volkan patlamalarından kaçacağınız bir yolculuğa çıkarsınız.

Yönetmen: Ben Stiller

Oyuncular: Ben Stiller, Kristen Wiig, Jon Daly (2013)

11. Tracks (Çöldeki İzler)

Tracks en iyi seyahat filmleri

Yolculuk filmlerini sevenlerin beğeneceği bir filmle devam ediyorum listeme. Filmde ana kahraman insanlardan uzaklaşmak istiyor ve bir yolculuğa çıkıyor. Çöllere ilginiz yoksa dahi bu filmden sonra ilgi duymaya başlayacaksınız. Belki kendinizi kızın yerine koyacak ve neden diyeceksiniz ama yine de her bir anı kendiniz yaşıyormuşçasına hissedeceksiniz.

Yönetmen: John Curran

Oyuncular: Mia Wasikowska, Adam Driver, Lily Pearl (2013)

12. The Motorcycle Diaries (Motosiklet Günlükleri)

The Motorcycle Diaries

Seyahat ile ilgili filmler listesinde mutlaka adı geçmesi gereken bir film The Motorcycle Diaries (Motosiklet Günlükleri). Ernesto Che Guevara’nın gençlik yıllarında eski bir motosikletle Güney Amerika’yı turladığı günleri anlatan film, Guevara’nın gezi sırasında tuttuğu günlüklere ve notlara dayanıyor. Güney Amerika’nın çarpıcı doğası, Güney Amerikalılar, kusursuz sinematografi, her notasını kalbinizle duyduğunuz müzikleri ile tadına doyulmaz bir film.

Yönetmen: Walter Salles

Oyuncular: Gael García Bernal, Rodrigo de la Serna, Mía Maestro (2004)

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here