Uçak Bileti

Avrupa’nın Vatikan ve Monaco‘dan sonra üçüncü küçük ülkesi unvanını taşıyan San Marino, İtalya‘ya sınır komşusu olan küçük ama sevimli bir yerleşim yeri. 61 kilometrekarelik yüzölçümü 40 bini geçmeyen nüfusu ve sakin atmosferiyle Avrupa’nın en huzurlu ülkelerinden olan San Marino, alışveriş yapmayı sevenler içinse tam bir cennet. Zira bu ülkede vergi ödemeden alışveriş yapabildiğiniz için ürünleri çok daha uygun fiyatlara satın alabiliyorsunuz. Alışverişin yanı sıra futbol alanındaki üstün başarısızlıklarıyla da dillere pelesenk olan bu ülke, gezilip görülecek yerler bakımından da birbirinden renkli seçeneklere sahip. İşte onlardan bazıları.

San Marino’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. San Marino Tepesi

Tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle hayranlık uyandıran bu mikro ülkeye gittiğinizde yalnızca teleferik aracılığıyla çıkabileceğiniz San Marino Tepesine gidip, göz alıcı manzaranın tadını çıkarın. Günbatımı ve gündoğumu zamanlarında ayrı bir güzelliğe bürünen bu tepe, romantik çiftler için oldukça cezbedici.

2. Aziz Marino Bazilikası

19. yüzyıl başlarında yapılan Aziz Marino Bazilikası, ülkenin en önemli yapılarından biri. Şehir merkezinde bulunan ama meydan yakınlarında yer alan bu tarihi bazilika, duvarlarındaki etkileyici heykeller ve freskler ile görenleri büyülüyor. Bazilika’yı ziyaret ettiğinizde ülkenin kurucusu olan Aziz Marinus’un heykelini görmeyi de unutmayın.

3. Aziz Fransis Müzesi

Mobil Uygulama

Freskler, resimler, heykeller ve kutsal eşyalardan oluşan oldukça zengin bir sergiye ev sahipliği yapan Aziz Fransis Müzesi, ülkenin en çok ziyaret edilen turistik noktalarından biri. Eğer kültürel değerlere ve sanat eserlerine meraklıysanız, San Marino’nun sanat dünyasını gözler önüne seren bu müzeyi mutlaka görmelisiniz.

4. Orta Çağ Burçları

Ülkede, Orta Çağ Burçları ismiyle anılan üç kule yer alıyor. San Marino’nun üç kalesi olarak da bilinen bu kulelerden biri günümüzde silah müzesi olarak kullanılıyor. Şehre hakim konumlarıyla manzara meraklılarının dikkatini çeken bu tarihi kuleler, mimarileri ve ihtişamlı görünümleriyle de öne çıkıyor.

5. Hükümet Konağı

Ülkede en çok fotoğrafı çekilen turistik yapılar arasında yer alan Hükümet Konağı, mimarisinin yanı sıra üzerini süsleyen heykel ve kabartmalarıyla da oldukça etkileyici bir görünüme sahip. Eski Orta Çağ kasabalarını andıran bu ülkede dolaşırken Hükümet Konağı çevresinde bulunan hediyelik eşya dükkanlarına uğrayıp, kendiniz ve sevdikleriniz için küçük hatıralar satın alabilirsiniz.

San Marino’da havalaanı olmadığı için uçak ya da trenle İtalyan şehri Rimini’ye gelip buradan otobüsle San Marino’ya geçebilirsiniz. Rimini uçak bileti kampanyalarını takip ederek, seyahatinizi daha ekonomik hale getirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here