Uçak Bileti

Amerikalı özgür çocuklar olarak anılan azat edilmiş köleler tarafından kurulan ve bu yüzden özgürlerin toprağı anlamına gelen Liberya ismini alan Liberya Cumhuriyeti, Afrika’da sömürge yönetimi altına girmeyen tek ülke. Aynı zamanda kara kıtanın en eski ülkelerinden biri olan Liberya, yıpratıcı bir iç savaş döneminin ardından yaralarını sarıp eski günlerine dönme telaşında. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen doğal güzellikleriyle kendine hayran bırakan bu coğrafyada görülmesi gereken pek çok yer bulabilirsiniz.

Liberya’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Liberya Ulusal Müzesi

Liberya hakkında derinlemesine bilgi edinmek isteyen tarih ve kültür meraklısı gezginler Liberya Ulusal Müzesi‘ne uğramalı. Burada ülkenin yerel yaşamı, geleneklerine dair bilmediğiniz detaylarla karşılaşabilirsiniz. Müzeye gittiğinizde sergi salonunda bulunan tarihi eserlere, geleneksel giysilere ve resimlere göz atmayı da unutmayın.

2. Careysburg Bölgesi

Ülkenin başkenti olan Monrovia’nın en ünlü turistik noktaları arasında bulunan Careysburg  Bölgesinde, Güney Amerika tarzı evler, müzeler, kiliseler gibi pek çok önemli yapı yer alıyor. Fotoğraf arşivinize renk katacak fotoğraflar çekebileceğiniz bu büyüleyici bölge, ülkeye olan ilginizi de artıracak.

Mobil Uygulama

3. Sapo Ulusal Parkı

Doğal yaşam alanları bakımından oldukça zengin olan bu ülkede mutlaka gitmeniz gereken yerlerden biri de Sapo Ulusal Parkı. Fil, antilop gibi vahşi hayvanları gözlemleyebileceğiniz bu harika doğa alanı tertemiz havası ve birbirinden muhteşem manzaralarıyla aklınızı başınızdan alacak.

4. Buchanan

Ülkenin en çok ziyaretçi çeken şehri olan başkent Monrovia dışında gezecek yer arayanlar Bunhacan şehrine gidebilir. Altın renkli kumsalıyla ünlenen Ce Ce Sahili ise bu şehrin en hareketli ve sevilen noktalarından. Hindistan cevizi ağaçlarıyla çevrili olan bu plaja giderek güzel havanın ve masmavi suların keyfini çıkarın.

5. Broad Caddesi

Modern yaşamdan uzak kalamayanlar için Broad Caddesi tam bir cennet. Monrovia şehrinde yer alan bu cadde ülkenin en önemli caddeleri arasında. Alışveriş yapmayı sevenleri cezbeden Waterside Market de bu cadde üzerinde bulunuyor. Eğer ülkeden ayrılırken yerel kıyafetler satın almak istiyorsanız yine bu caddeki Abi Jaoudi mağazalarına göz atabilirsiniz.

Tropikal iklimin etkisiyle ılıman bir havanın hakim olduğu bu etkileyici coğrafyayı tanımak istiyorsanız, Liberya uçak bileti kampanyalarını değerlendirerek bu ülkenin kültürel değerleri, gelenekleri, gündelik yaşamı, yerel lezzetleri ve tarihi yönü hakkında farklı şeyler öğrenme şansı yakalayabilirsiniz. Kuzey Atlas Okyanusu kıyılarında kalan bu ülkeye gittiğinizde okyanusta yüzmenin tadını çıkarmayı da ihmal etmeyin. Haydi şimdi yolda olma zamanı!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here