Uçak Bileti

Avusturya’nın dördüncü büyük kenti olan Salzburg, Viyana’nın 270 kilometre batısında yer alan, Alp Dağları’nın eteğine, Salzach Irmağı kıyısına kurulu yemyeşil bir şehir. Mozart’ın doğum yeri olan kentin, tarihi şehir merkezi 1996’dan bu yana UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alıyor. Salzach Nehri’nin bir yakasında Mirabell Bahçeleri, Makartplatz Meydanı ve Mozart’ın yaşadığı ev, diğer yakasında Mozart’ın doğduğu ev ile Getreidegasse Caddesi’nin bulunuyor. Eski merkezi Salzach etrafına kurulu olan kentin gezilecek yerleri yürüme mesafesinde.

Salzburg’da Görmeniz Gereken 10 Yer

1. Hohensalzburg Kalesi

Hohensalzburg Kalesi, Avrupa’nın en büyük Orta Çağ kalelerinden biri. Alp Dağları’nın ve kentin pitoresk manzarasına karşı kurulan kaleden nehrin diğer yakasındaki Mirabell Sarayı’nı da görmek mümkün.

2. Mirabell Sarayı

Mirabell Sarayı, Salzburg kent merkezindeki önemli yapılardan biri. İtalyan ile Fransız mimari modellerinden esinlenerek Barok tarzında inşa edilen sarayın bahçesi ise kendisinden ünlü. Çarpıcı bir peyzaja sahip olan Mirabell Bahçesi kentin tek büyük parkı.

Mobil Uygulama

3. Mozart’ın Yaşadığı Ev

Mozart’ın yaşadığı ev, yani Mozart Wohnhaus, ünlü sanatçının çaldığı müzik aletleri, nota sehpası, kullandığı eşyalar ve o döneme ait objelerin sergilendiği müze ev.

4. Salzburg Katedrali

Barok yapısı olan Salzburger Katedrali, Mozart’ın vaftiz edildiği bir 17. Yüzyıl katedrali. Slazburg’un en güzel katedrali olarak gösterilen yapı heykelleri, freskleri ve kubbesiyle şehrin önemli sembollerinden biri. Residenzplatz’in yanında yer alan yapı, çeşitli yangınlardan dolayı zarar görmüş olsa da aslına uygun şekilde restore edilmiş.

5. Salzburg Galerisi

Rönesans ve Barok mimarisini yansıtan Residence Galeri Salzburg, 16’ıncı ve 19’uncu yüzyıl Avrupa resim koleksiyonlarının toplandığı bir devlet müzesi.

6. St. Peter Kilisesi

St. Peter Kilisesi Salzburg’un en eski kilisesi olarak Benedikt kiliselerinin en güzel örneklerinden biri. Romanesk ve Rokoko sütunları, renkli camları ve duvar süslemeleriyle kentin en önemli yapıları arasında.

7. Mozart Meydanı

Mozart Meydanı, Ludwig von Schwanthaler tarafından yapılan Mozart Anıtı’nın bulunduğu, tarihi bir çeşmenin ve hemen yakınlarında Residenzplatz’ın yer aldığı bir meydan. Burası günün her saati turistlerle dolu.

8. Mozart’ın Doğduğu Ev

Mozart’ın doğduğu ev olan Mozart’s Geburtshaus, Getreidegasse 9 No’da yer alıyor. Müze olarak kullanılan binada yer alan ve önceleri Mozart ailesinin yaşadığı, küçük Wolfgang’ın doğduğu daireyi ziyaret etmeniz mümkün.

9. Man of Mozartkugel

Mozart çikolatası üzerindeki adam heykeli olan Man of Mozartkugel, Kapitalplatz’da yer alıyor. 2007’de Stephan Balkenhol tarafından altıncı sanat projesi için yapılan heykel, Salzburg’un simgesi Mozart ve Mozart çikolatasını temsil ediyor.

10. Getreidegasse Caddesi

St. Blasius Kilisesi’nin başında yer aldığı Getreidegasse Caddesi, Salzburg’un en ünlü alışveriş caddesi.
Kentin en turistik yeri olan Getreidegasse Caddesi, tabelaları ferforjeden yapılmış cıvıl cıvıl kafelerin, pasajların ve dükkânların bulunduğu rengârenk bir bölge.

Salzburg’a Nasıl Gidilir?

Türk Hava Yolları ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan haftanın her günü, yaklaşık üç saat süren direkt uçuşlarla Salzburg Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. Şehir merkezinden 12 km uzaklıkta bulunan havalimanından taksiyle veya otobüsle yaklaşık yirmi dakikada Salzburg kent merkezinde olabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey ise bir Salzburg uçak bileti almak!

NOT: Avusturya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here