Uçak Bileti

İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı bir liman kasabası olan Sığacık, masmavi denizi, el değmemiş doğası ve tarihten günümüze uzanan Teos Antik Kenti ile görenleri kendini hayran bırakıyor.

Türkiye’nin ilk sakin şehri Seferihisar’ın şirin bir kasabası olan Sığacık, İzmir’e yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunuyor. Sığacık, her biri birbirinden güzel pansiyonları, mandalina bahçeleri, mis gibi balık kokuları yükselen sahil restoranları ve misafirperver insanlarıyla huzuru ayaklarınızın altına seriyor. 16. yüzyıldan kalma kale surları arasına kurulan Sığacık, tertemiz plajları ile turizmin parlayan yıldızı olma yolunda hızla ilerliyor.

Sigacik-Izmir-Gezi

Yaz aylarında özellikle günübirlik tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği bu güzel kasaba, pazar günleri Kaleiçi’nde kurulan organik pazar sayesinde, kış aylarında da hareketliliğini koruyor. Kaleiçi’ndeki küçük ve sevimli pansiyonların hemen önüne kurulan organik pazarda, tazecik Ege otlarından yapılan yemekler, ev yapımı reçel ve turşuların yanı sıra el işi ürünlerini de satan yöre sakinleri, sıcak tavırlarıyla pazara gelenlerin yüzünde hoş bir gülümseme bırakıyor.

Eskiden fırtınadan kaçan denizcilerin sığındığı bir liman olduğu için bu ismi alan Sığacık, masmavi suları ve temiz plajları ile ünlü. Yazın, Ekmeksiz veya Akkum plajlarına gelip, deniz ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Eğer biraz daha heyecanlı bir şeyler yapmak istiyorum diyorsanız, yörede bulunan dalış okullarının su altı etkinliklerine katılabilir ve Ege’nin derinliklerini keşfe çıkabilirsiniz. Yemyeşil doğası ve temiz havasıyla kamp tutkunlarının sık sık konakladığı Sığacık, doğa ve bisiklet gezilerinin de vazgeçilmez rotalarından biri.

Mobil Uygulama

Sigacik-Nasil-Gidilir

Sanatın Kökleri Teos’a Uzanıyor

Arkeoloji ve tarihe meraklı olanlar için Sığacık’taki en önemli adres ise Teos Antik Kenti. Seferihisar’ın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Teos, konumu itibari ile önemli bir ticaret merkeziymiş. Teos’un bundan yaklaşık 2 bin 500 yıl öncesine uzanan tarihinde, sanatın ve sanatçıların da yeri oldukça büyük.

Tarihin ilk sanatçılar sendikası, döneminin Hollywood’u olarak anılan Teos’ta kurulmuş. O zamanın en iyi edebiyatçılarına ve sanatçılarına ev sahipliği yapan Teos, sanatçıların kökleri ile buluşabileceği muhteşem bir antik kent. Arkeolojik kazıların ilerlemesi anlamında çok eksiği olsa da tarihin izlerini görmek isteyenler için kaçırılmayacak bir yer.

Sigacik-Gezilecek-Yerler

Sığacık’a Nasıl Gidilir?

Doğası ve büyüleyici görünümü ile Ege’nin en güzel tatil yerlerinden biri olan Sığacık’a en yakın havalimanı İzmir’de bulunuyor. Eğer araç kiralamayacaksanız, İZBAN ve metro aktarması yaparak, Üçkuyular ilçe otogarına gidip, 730 numaralı Fahrettin Altay- Seferihisar isimli belediye otobüslerini ya da Seferihisar dolmuşlarını kullanarak, Sığacık yol ayrımına gitmelisiniz. Seferihisar Migros kavşağı olarak da geçen yol ayrımından hareket eden Sığacık dolmuşları ile bu eşsiz sahil beldesine ulaşmanız mümkün. Bu nefis yeri görmek için İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atmayı sakın unutmayın.

İzmir otobüs bileti seçeneklerine de göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here