Uçak Bileti

İzmir’in en kalabalık semtlerinden biri olan Alsancak, tarihi binaları, butik müzeleri, deniz manzarası ve eğlence mekânlarıyla görenleri büyüsü altına alıyor. Kruvaziyer gemileriyle İzmir Limanına gelen turistleri karşılayan falcı kadınları, çiğdem (İzmir’de çekirdeğe çiğdem deniliyor) satan çocukları ve alabildiğine uzanan Kordon boyuyla rengârenk bir dünya burası.

Eski adı Punto olan Alsancak, yıllarca İzmir’in merkezi olarak anılmış ve kentin en zenginleri hep bu semt civarında yaşamış. Sabah akşam yaşamın hiç durmadığı Alsancak sokaklarında, her saat birilerini görmek mümkün. İzmir’e gelmişken Alsancak’a uğramadan geçmek olmaz diyorsanız, mutlaka yapmanız gereken bazı şeyler de var.

Alsancak-Izmir-Gezi

İzmir Alsancak’ta Yapmanız Gereken 5 Şey

1. Kıbrıs Şehitleri Caddesinde yürüyün

Akşam saatlerinde cadde üzerinde enstrüman çalıp, şarkı söyleyen ya da canlı heykel performansı sergileyen sokak sanatçıları ile hayatın akıp gittiği bir nokta olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi için ‘İstanbul’un İstiklal Caddesi’ benzetmesini sık sık duyarsınız. Kentin en kalabalık caddelerinden biri olan Kıbrıs Şehitleri, sağlı sollu uzanan dükkânları, her biri farklı konsepte sahip restoran ve kafeleri ile İzmirlilerin vazgeçilmez buluşma noktalarından.

Mobil Uygulama

2. Butik müzeleri ziyaret edin

İzmir Mask Müzesi ile Karikatür Müzesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesinin ara sokaklarında ziyarete açılan butik müzeler. İki katlı eski evlerin içinde faaliyetlerini yürüten bu müzelerde, dünyadaki mask örneklerinden çarpıcı izler bulabilir ya da karikatür çizimleri kullanılarak yapılan eşyaları ve oyuncakları inceleyerek, eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

Alsancak-Izmir-Ucak

3. Çimlere uzanın ve Kordon’da denizi seyredin

Kıbrıs Şehitleri Caddesini gezdikten sonra kendinizi esen rüzgâra bırakın ve meşhur Kordon boyunda, uzunca bir yürüyüş yapın. Bahar ve yaz dönemlerinde kıpır kıpır olan Kordon’da, bir yanda gitar çalıp eğlenen gençler, bir yanda ise çiğdem yiyen teyzeleri görebilirsiniz. Tüm kenti uçtan uca görebileceğiniz bir körfez manzarası eşliğinde yapacağınız bu yürüyüş sonrasında, siz de herkes gibi çimlere uzanarak onların arasına karışabilirsiniz.

4. Tarihi evleri görün

Eski kiliseleri ve tarihi evleri ile geçmişten bugüne ayna tutan Alsancak’ta, yaklaşık 200 tarihi ev bulunuyor. Rum mimarisine göre yapılmış bu evler, semtin ara sokaklarını süslüyor. Bazıları, işletmeler tarafından kafe ya da restoran olarak kullanılsa da, büyük bir çoğunluğu bakımsızlıktan virane hale gelen evler, her şeye rağmen görenlere kentin eski günlerini hatırlatmaya devam ediyor.

Alsancak-Gezilecek-Yerler

5. Eğlenmeyi unutmayın

Kıbrıs Şehitleri Caddesinin ara sokaklarındaki mekânlarda, her kitleye uygun eğlence ve müzik tarzını bulmak mümkün. Muzaffer İzgü, Can Yücel ve Gazi Kadınlar Sokaklarındaki yerler, bunların en çok bilinen ve tercih edilenleri.

Kentin en güzel manzaralarından birine sahip olan Alsancak’ta, sabah, öğlen, akşam ve hatta sabaha karşı bile yapacak çok şey bulabilirsiniz. Canlılık ve enerji veren yapısıyla insanları kendine çeken Alsancak, sizi de kendisi gibi hayatın içine katan, yaşayan bir semt. İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın, Alsancak planınızı hayata geçirin!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here