Uçak Bileti

Afrika coğrafyasında, Hint Okyanusu üzerinde yer alan Fransa’ya bağlı bir ada ülkesi olan Reunion’da, yaklaşık 900 bin kişi yaşıyor. Dalış, trekking, yamaç paraşütü ve vahşi yaşam turları gibi adrenalin dolu aktivitelere katılabileceğiniz bu ülke aktif yanardağı, enfes okyanus manzarası ve upuzun kumsallarıyla görülmeye değer bir tatil cenneti. İşte Reunion gezinizde mutlaka görmeniz gereken birbirinden güzel yerlerden bazıları.

Reunion’da Görebileceğiniz Yerler

1. Piton de la Fournaise

Dünyanın en büyük aktif yanardağını görmek istiyorsanız, Piton de la Fournaise görkemli ve ürkütücü görüntüsüyle sizi bekliyor. En son 2004 yılında lavlarını püskürten bu devasa yanardağ, 2 bin 631 metre yüksekliğe sahip. Eğer macera peşinde koşan biriyseniz, dağ çevresinde rehberler eşliğinde düzenlenen yürüyüş turlarına katılabilirsiniz.

2. Piton des Neiges

Piton des Neiges, 120 yıldır uykuda olan bir yanardağ. Yürüyüş ve tırmanış yapmak için elverişli olan 3071 metre yükseklikte bu dağ, aynı zamanda Hint Okyanusu’nun en yüksek zirvesi konumunda. Gündoğumu manzarasını izlemek için adanın en güzel yerlerinden olan bu yanardağa tırmanmak isteyenlerin, profesyonel ekipmanlara sahip olması gerekiyor.

Mobil Uygulama

3. Cirque de Mafate

Çevresi dağlarla çevrili Cirque de Mafate, Piton des Neiges’in patlaması sonucunda toprağın çökmesiyle oluştu. Bu volkanik yeryüzü şeklinin hemen yakınında kurulan küçük köye ulaşmak içinse bir araba yolu yok. Bu nedenle köye ve bölgeye ulaşmak isteyenlerin uzun bir yürüyüş yapması gerekiyor.

4. Trou de Fer

Trou de Fer, derinliği 300 metreye dek uzanan görkemli bir kanyon. İçinden akan en önemli akarsu Bras de Caverne Nehri olan bu kanyon, özellikle tepeden bakıldığında muazzam bir görüntü oluşturuyor. Eğer doğanın oluşturduğu ilginç yerleri keşfetmeyi seviyorsanız, Bélouve Ormanı’nın 1400 metre yükseğindeki bu kanyonu mutlaka görmelisiniz.

5. Kélonia

Kélonia, Reunion ve Hint Okyanusu’ndaki deniz kaplumbağalarını ve onlar doğal yaşam alanlarını koruma k için kurulan bir merkez. Tedavi için koruma altına alınan çok sayıda deniz kaplumbağasını da görebileceğiniz bu yer, haftanın her günü 09.00 – 18.00 saatleri arasında rehberli ya da rehbersiz olarak gezilebiliyor.

6. Musée Léon-Dierx

Musée Léon-Dierx (Léon-Dierx Müzesi), ülkenin başkenti Saint-Denis’de yer alıyor. Tarihi bir bina içinde ziyaretçilerini ağırlayan müze, 1912 yılında hizmete girdi. Modern sanat koleksiyonlarının sergilendiği Musée Léon-Dierx, pazartesi hariç haftanın her günü 09.30 – 17.30 saatleri arasında açık. Müze her ayın ilk pazar günü ücretsiz gezilebiliyor.

Eğer siz de bu adanın enfes doğasını ve sualtı yaşamını görme planları yapıyorsanız, Reunion uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here