Uçak Bileti

Madagaskar ve Mozambik arasında konumlanan, Hint Okyanusu üzerindeki bir Fransız adası olan Mayotte, güney sahillerinde görülen deniz kaplumbağaları, bölgedeki zengin sualtı yaşamını keşfedebileceğiniz dalış noktaları, volkanik tepeleri, kambur balinaları ve şahane doğasıyla turistler arasında oldukça popüler. Afrika kıtasında yer almasına rağmen yakın dönemde Fransa’ya bağlılığını ilan eden Mayotte, bu idari yapısı sayesinde Avrupa Birliği’ne giren ilk Müslüman ülke olarak da biliniyor.

Mayotte’de Görebileceğiniz 8 Yer

1. Dziani Dzaha

Mayotte’ye bağlı Pamanzi Adası’nda bulunan bir krater gölü olan Dziani Dzaha, çevresindeki bakir doğa ve hoş manzaralarıyla ülkenin etkileyici noktalarından biri.

2. Benara

Ülkenin en yüksek zirvesine sahip olan Benara, 660 metre yüksekliğe sahip bir dağ oluşumu. Mayotte’daki en büyük ikinci orman alanı olarak da bilinen Benara, aynı zamanda ülkedeki kuş türlerinin en önemli yaşam alanlarından.

Mobil Uygulama

3. Mont Choungui

Adanın güneyinde yer alan görkemli bir volkanik dağ olan ve doğa yürüyüşü, kuş gözlemciliği ve tırmanış meraklılarını cezbeden Mont Choungui (Choungui Dağı), 594 metre yüksekliğe sahip.

4. De Coconi Botanical Garden

Pazar günü hariç haftanın her günü 08.00-16.00 saatleri arasında ziyarete açık olan De Coconi Botanical Garden, bitki türlerini meraklı olan gezginlerin en sevdiği ziyaret noktalarından. Adaya özgü bitki türlerini keşfedebileceğiniz bu botanik bahçeyi birkaç saatte dolaşabilirsiniz.

5. Beach Sohoa

Yerel halkın yüzmek ve güneşlenmek için gittiği en popüler halk plajlarından biri olan Beach Sohoa, Hint Okyanusu’nun uçsuz bucaksız sularında ferahlamanın tadını çıkarabileceğiniz sakin ve huzurlu bir plaj.

6. Pointe Mahabou Park

Hem yerel halkın hem de ülkeye gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yeşil alanlardan biri olan Pointe Mahabou Park, tüm yorgunluğunuzu alan dingin ortamının yanı sıra Mamoudzou Limanı’nı gören şahane manzarasıyla da ünlü.

7. Mamoudzou Fishing Museum

Farklı balıkçılık teknikleri ve tekneler hakkında ilginç bilgiler öğrenebileceğiniz ve balık iskeletlerini görebileceğiniz Mamoudzou Fishing Museum (Mamoudzou Balıkçılık Müzesi), balıkçılık ve deniz kültürünün çok yaygın olduğu Mayotte’nin önemli yapılarından.

8. Point Saziley

Çevredeki adacıkları ve şahane okyanus manzarasını seyredebileceğiniz Saziley Point (Saziley Noktası), Mayotte’nin güneydoğusunda yer alıyor. Moutsamoudou köyü yakınlarındaki bu manzara noktasının birkaç kilometre uzağında ise Saziley plajları bulunuyor.

Eğer siz de bu küçük ama sevimli ada ülkesini görüp, enfes doğal güzelliklerini, egzotik bitki örtüsünü, zengin yerel kültürünü ve ziyaretçilerini okyanus sularıyla buluşturan sessiz ve sakin plajlarını keşfetmek istiyorsanız, Mayotte uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here