Uçak Bileti

Portofino, uğruna şarkı bestelenen, sinema filmlerine ve televizyon dizilerine konu olan, İtalya’nın kuzeybatısında, Ligurya bölgesinde yer alan bir sahil kasabası. Akdeniz sahil şeridinin en kusursuz, en fotojenik balıkçı limanlarından biri olan Portofino, Avrupa’nın önde gelen isimlerinden Rex Harrison’dan Elizabeth Taylor’a kadar birçok ünlü ismin yaz tatillerini geçirdiği, mavi yolculuk rotalarının uğrak duraklarından.

Rengarenk evlerin sıralandığı küçük bir körfezin içerisinde yer alan Portofino, zümrüt yeşili kıyı şeridi, orta çağ kiliseleri, Akdeniz lezzetlerinin sunulduğu konsept restoranları ve kafeleri ve körfez boyunca demirlemiş bembeyaz yelkenlileriyle Akdeniz sıcaklığını sonuna kadar hissedebileceğiniz bir güzellikte.

portofino nerede

Portofino, çok küçük bir balıkçı kasabası. Portofino’nun en bilinen meydanı La Piazzetta limana tepeden huzurlu bir şekilde bakıyor. Birçok butik, sanat galerisi ve restoran meydanın yakın çevresinde bulunduğundan dolayı burası kasabayı keşfetmek için en iyi başlangıç noktası.

Muhteşem manzarasıyla, tarihi geçmişi 1400’lü yıllara uzanan Castle Brown körfeze tepeden bakan konumda. Kale, günümüzde ise sergilere ve özel etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Portofino Burnunun ucunda yer alan Portofino Feneri, kasabanın en güzel fotoğraflarını yakalamak için uğramanız gereken yerlerden. Fener, bembeyaz rengi ile etrafındaki doğa ile harika bir biçimde bütünleşiyor ve unutulmaz güzellikte bir tablo görüntüsü veriyor.

Mobil Uygulama

Portofino kasaba meydanı ve körfeze bakan konumuyla St. Fruttosio Manastırı, tavanları ve iç süslemeleriyle dikkat çekici bir mimari üsluba sahip olan 12. yüzyıl eseri Divo Martino Kilisesi, İtalyan heykeltıraşların ve ressamların çağdaş sanat başyapıtlarını görebileceğiniz Portofino Sanat Galerisi de Portofino’da gezilecek yerler arasında.

Portofino hakkında kısa bilgiler

Portofino, kuzeybatı İtalya’da, Ligurya bölgesinde Cenova şehrine bağlı bir sahil kasabası. Cenova’nın 40 km güneydoğusunda yer alan kasaba, İtalyan Rivierasını ziyaret eden birçok kişinin günübirlik de uğradığı bir yer.

Tüm dünyanın 1950’li yıllarda bestelenen ‘I found my love in Portofino’ şarkısıyla tanıdığı kasaba, gündelik yaşamın stresinden uzaklaşıp doğayla, denizle baş başa kalmak isteyen varlıklı kesimin gözdesi haline gelmiş.

Koruma altındaki bir körfezin kıyısında, servi ağaçları ve yemyeşil zeytinliklerle çevrili Portofino, renkli evleriyle muazzam manzaralara sahip. Kasaba, tarih boyunca çok sayıda devlet ve uygarlığın egemenliğine girmiş.

Tarihte, Roma İmparatorluğu, Cenova Cumhuriyeti, Fransızlar, İngilizler, İspanyollar ve Avusturyalılar tarafından işgal edilen Portofino, 16. yüzyılda kısa bir süre korsanların yönetimine dahi girmiş.

Asil İngiliz ailelerin 1800’lü yılların ortasında keşfettiği Portofino, kısa süre içerisinde Avrupalı zengin turistlerin uğrak yerlerinden birine dönüşmüş. Akdeniz kıyı şeridinde yapılan tekne turları ve mavi yolculukların rotasında bulunan Portofino’ya bazı kruvaziyer turlarıyla da gidilebiliyor.

Yerleşik nüfusu yalnızca 493 (2019) olan kasabanın yüzölçümü ise 2,56 km². Portofino’da İtalya’nın resmi dili İtalyanca konuşuluyor. Kasabada İngilizce de yaygın olarak biliniyor. Portofino’da para birimi olarak euro kullanılıyor. Kasaba, Türkiye’den bir saat geride.

Portofino nerede ?

Portofino, Avrupa kıtasında yer alan İtalya’nın sahil kasabası. İtalya’nın kuzeybatısında, Ligurya bölgesinde, Cenova şehrine bir kasaba olan Portofino, Cenova’nın en küçük belediye yönetime sahip. Levante Irmağının kıyısında, küçük Portofino Burnunun ucunda yer alan kasaba, balıkçılık ve turizmle geçiniyor.

Portofino’ya nasıl gidilir ✈️

Portofino’ya uçakla nasıl gidilir: Portofino’ya en yakın havalimanı 45 km uzaklıktaki Cenova şehrinden bulunuyor. Türkiye’den İstanbul Havalimanından Türk Hava Yollarının Cenova’ya haftanın 7 günü direkt uçak seferleri bulunuyor. İstanbul-Cenova uçuş süresi 2 saat 55 dakika sürüyor. En uygun Cenova uçak bileti için turna.com sayfamızı ziyaret edin.

Cenova Havalimanından Portofino’ya nasıl gidilir: Cenova Havalimanından Portofino’ya toplu ulaşım imkanı bulunmuyor. Özel transfer aracı, kiralık araç ya da taksiyle havalimanından bu şirin kasabaya gidebilirsiniz. Ancak yaz döneminde zaten sınırlı olan otopark alanları dolduğundan araç kiralamayı önermiyorum.

Havalimanından kalkan trenle S. Margherita L. Port durağında inip, buradan 82 numaralı belediye otobüsüne binerek Portofino’ya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Toplamda 2 saat gibi bir sürede havalimanından Portofino’ya ulaşabiliyorsunuz. Tren bileti 3-8€ arasında değişiyor. Otobüs bileti ise 2€. Tren her saat başı, otobüs ise her 30 dakikada bir hareket ediyor.

portofino nasıl gidilir

Portofino’ya trenle nasıl gidilir: Portofino’nun yer aldığı Tigullio Körfezi, Cenova-La Spezia demiryolu üzerinde bulunuyor. Genova Piazza Principe istasyonundan kalkan trenler Torino, Milan ve Roma’ya direkt sefer düzenliyor. Floransa’dan geliyorsanız eğer Pisa’da tren değiştirmeniz gerekiyor.

Tüm kıyı şeridindeki kasabalara tren ile ulaşmak mümkün ancak sadece Portofino bir istisna yaratıyor. Buraya Santa Margherita’dan sadece otobüs ya da servis araçları ile ulaşılabiliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here