Uçak Bileti

Amerika Birleşik Devletleri‘nin birçok filme ve diziye de sahne olan Yellowstone Milli Parkı, yalnız ABD’nin değil dünyanın da ilk milli parkı unvanına sahip.

Dünyanın en görkemli milli parklarından biri olan Yellowstone Milli Parkı, volkanın üzerinde konumlandığından çok farklı bir doğa ve floraya sahip. Kuzey Amerika‘da bulunan hayvan ve bitki türlerinin birçoğuna ev sahipliği yapan milli park ülkede yaşayanlar kadar yabancı turistlerin de rotasında.

Dünyanın İlk Milli Parkı Yellowstone

1. Upper Geyser Basin (Yukarı Gayzer Havzası)

Yellowstone Milli Parkı’nın sıklıkla ziyaret edilen noktalarından biri olan Upper Gayser Basin (Yukarı Gayzer Havzası), kaplıca ve termal kaynaklarıyla ünlü. Dünyada en çok tanınan Old Faithful Gayzeri de bu havzada.

Mobil Uygulama

2. Yellowstone Gölü

Kuzey Amerika’nın en büyük gölü olan Yellowstone Gölü, milli parkın gözde doğayla buluşma noktalarından. 2 bin 100 metre uzunluğa sahip göl, 120 metre derinliğe sahip. Gölün tabanında çok sayıda sıcak su kaynağı ve gayzer bulunuyor. Zaman zaman su sıcaklığının 121 dereceye kadar yükseldiği göl çevresinde sıkı güvenlik önlemleri uygulanıyor.

3. Washburn Dağı

Washburn Dağı, adını 1870’te çıktığı tur sırasında Yellowstone Milli Parkı’nı ilk olarak keşfeden Henry D. Washburn’den alıyor. Vahşi hayvanlarla dolu yürüyüş rotalarına sahip olan dağ ve çevresi yaz döneminde ziyaretçi akınına uğruyor.

4. Lamar Vadisi

Yellowstone Milli Parkı’ndaki en iyi vahşi yaşam alanlarından biri olan Lamar Vadisi, kurt ve buffalo sürüleri ile karşılaşabileceğiniz bir özellikte. Rehbersiz gezmenin oldukça tehlikeli olduğu bu bölgede dikkatli hareket etmekte fayda var.

5. Norris Gayzer Havzası

Yellowstone Milli Parkı’nın en eski gayzer havzası olan Norris Gayzer Havzası’ndaki gayzerlerin ne zaman patlayacağı konusu öngörülemiyor. 120 metreye kadar yükselebilen gayzerlerle karşılaşabilmek tamamen şans işi ancak bu bölgede dolaşmak da oldukça riskli.

6. Mammoth Kaplıcaları

Mammoth Kaplıcaları, sıcak su kaynaklarının yoğun olduğu bir bölgede travertenli yapısıyla görsel şölen yaşatıyor. Kanada geyiklerinin sıklıkla görüldüğü kaplıca ve çevresinde ilginç kaya oluşumları var.

7. Midway Gayzer Havzası

Alt ve üst gayzer havzalarının ortasında yer alan Midway Gayzer Havzası, farklı renklerdeki kaplıcalarıyla parkın en çok fotoğraflanan noktalarından. 1880’den beri patlamanın yaşanmadığı bu gayzer hala aktif olarak faaliyetine devam ediyor.

8. Yellowstone Büyük Kanyonu

Yellowstone Milli Parkı’nın içerisinde yer alan Yellowstone Nehri’nin binlerce yıllık hareketi sonucunda ortaya çıkan kanyon dünyaca ünlü Niagara Şelaleleri’ni de bünyesinde barındırıyor.

9. Hayden Vadisi

Yellowstone Milli Parkı’nın tam merkezinde yer alan Hayden Vadisi dış etkenlerden en az etkilenen bölge aynı zamanda. Bu özelliği ile vahşi yaşama tanık olmak isteyen birçok kişinin de uğrak noktası.

10. West Thumb Gayzer Havzası

Yellowstone Milli Parkı’nda Yellowstone Gölü’nün kıyısında konumlanan West Thumb Gayzer Havzası, sıcak su kaynakları, çamur çukurları ve havuzlarıyla ilginç bir doğa deneyimi sunuyor.

NOT: Amerika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here