Uçak Bileti

Pisa’da, o müze senin bu müze benim diye koştururken karnı acıkanlar, Pisa’da ne yenir diye interneti talan edenler. Sizin için hazırladığımız bu liste, açlığınızı yatıştırmanıza yardım edebilir. İtalya‘nın birbirinden leziz yemekleri arasında bir lezzet şölenine çıkartan Pisa’da, aç kalırım diye korkmayın. Ara sokaklara daldığınızda güzel kokuların geldiği yöne doğru ilerleyin. Karşınıza çıkan yemekler lezzetiyle olduğu kadar görüntüsüyle de sizi mest edecek. İşte Pisa’da mutlaka tadına bakmanız gereken lezzetlerden bazıları.

Pisa’da Mutlaka Tadına Bakmanız Gereken 5 Lezzet

1. Spagetti

İtalya’nın en lezzetli makarnalarını tatmak için rotanızı Pisa’ya çevirmelisiniz. Geleneksel yöntemler kullanılarak hazırlanan bu enfes yemeği, kıymalı, peynirli ya da pesto gibi farklı soslarla tüketebilirsiniz. Hem tok tutan hem de enerji veren makarnalarınızı yedikten sonra şehri dolaşmak için gereken enerjiyi geri kazanabilirsiniz.

2. Panna Cotta

Mobil Uygulama

Kreması bol tatlılar tam da benim damak zevkime göre diyorsanız İtalyanlar arasında pişirilmiş krema olarak bilinen Panna Cotta sizin için kaçırılmayacak bir lezzet. Öğle yemeği sonrasında kahvenizin yanında tatlı ama hafif bir kaçamak yapmayı düşünüyorsanız ilk sıraya Panna Cotta’yı alın. Pişman olmayacaksınız.

3. Pizza

İnce hamurla ve çeşit çeşit malzemelerle hazırlanan pizzaların kokusunu duyduğunuzda kendinizi büyülenmiş gibi hissedebilirsiniz. İsterseniz dilim olarak satılan pizzaları isterseniz de lüks restoranlarda satılan pizzaları satın alarak İtalyan pizzasının tadına bakabilirsiniz. Hangisini yaparsanız yapın ama İtalya’dan pizza yemeden ayrılmayın.

4. Panini

İtalyan tarzı bu minik sandviçler Pisa’da sabah kahvaltılarının sevilen lezzetlerinden. İsteğe göre peynir, domates, biber veya çeşitli yeşillikler eklenerek hazırlanan Panini‘yi seyahat sırasında açlığınızı bastırmak için de tüketebilirsiniz. Çantanızda fazla yer kaplamayan bu sandviçler, açlıkla savaşırken paranızı cebinizde tutmanızı sağlayabilir.

5. Risotto

Et, tavuk veya sebze suyunda pişirilerek krema kıvamına getirilmiş bir tür pirinç pilavı olan Risotto, İtalyanların vazgeçilmez yemeklerinden. Eğer deniz ürünlerini seviyorsanız, deniz ürünleri ilave edilen Risotto’ları da tercih edebilirsiniz. Muhteşem tadıyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakan Risotto’nuzu kimseyle paylaşmak istemeyeceksiniz.

Pisa şehrinin enfes tatlarını yerinde denemek için seyahatinizde minik molalar vermeyi ihmal etmeyin. Kimi zaman sokak satıcılarından kimi zaman da lüks restoranlardan satın alacağınız bu harika yemekler midenizde bayram havası yaratabilir. Pisa’ya gittiğinizde tüm bu yemeklerin yanı sıra birbirinden nefis Toskana şaraplarını denemeyi de unutmayın. Pisa’da lezzet molası verebilmek ve şehrin dokusunu keşfetmek için Pisa uçak bileti seçeneklerine göz atın, seyahatinizin ilk adımını hemen planlayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here