Uçak Bileti

Paris, modanın, parfümün, şıklığın, zarafetin ve estetiğin kalbi. ‘Aşkın Şehri’, ‘Işıklar Şehri’ gibi isimlerle anılan Fransa’nın başkenti, aynı zamanda dünyada alışveriş turizmiyle öne çıkan önde gelen şehirlerden biri. Paris’in dünyaca ünlü Şanzelize Caddesi, gösterişli mağazaları ile modanın kalbinin attığı yerler arasında gösteriliyor. Paris’te nereden başlayacağınızı ve neyi nerede bulacağınızı bilirseniz, bu dev alışveriş diyarında kafanız karışmadan günü tamamlayabilirsiniz. Paris alışveriş rehberi yazım size yol gösterecek.

Paris Alışveriş Rehberi

Paris Alışveriş Rehberi

Paris’te en astronomik fiyatlı markalardan, sokak tezgâhlarındaki el yapımı ürünlere; ikinci el mağazalardan devasa alışveriş merkezlerine kadar her bütçeye ve zevke uygun geniş alışveriş seçenekleri mevcut.

Paris’te alışveriş yapmaya niyetliyseniz mutlaka şarap ve likör çeşitleri, hardal ve peynir çeşitleri, antikalar, mutfak ürünleri, porselenler, Fransa’nın ünlü parfümleri ve moda kıyafetlerini alışveriş listenize ekleyin.

Rue de la Banque’ta bulunan Legrand mağazasından iyi bir Fransız şarabı alabilir, çocuk tekstili için Du Pareil au Méme ve Sergent Major mağazalarını gezebilir, AB ülkeleri için vergi indiriminden yararlanabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Paris’te alışveriş seçeneklerini genel olarak lüks alışveriş, konsept alışveriş ve Paris pazar yerleri olarak üçe ayırmak mümkün. Hadi şimdi Paris alışveriş yerleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olalım.

1. Avenue Montaigne

Avenue Montaigne Paris Alışveriş Rehberi

Paris alışveriş rehberi içinde ilk durağımız Avenue Montaigne. Burası alışverişe servet harcamak isteyenlerin caddesi. Alışverişe gelen istisnasız her turistin lüks alışverişi Champs-Elyseés’den (Şanzelize) ibaret zannettiği Paris’te evleri, butikleri, lüks markaların mağazaları ve eşsiz mimarisi ile Avenue Montaigne Haute couture olarak tanımlanan moda evlerine ev sahipliği yapıyor.

Dünyaca ünlü lüks markaların bulunduğu Avenue Montaigne’de pek çok mağaza ve farklı tasarım ürünlerini de bir arada görebilirsiniz. Chanel, Louis Vuitton, Dior, Valentione, Saint Laurent, Ralph Lauren, Versace, Fendi, Gucci, Marni, Loewe, Céline, Prada, Armani, Salvatore Ferragamo, Chloé, Pucci, Dolce&Gabbana, Bvlgari, Ungaro gibi markaların yanında Arzu Kaprol’un ürünleri de bu lüks merkezde bulunuyor.

Paris gezininiz Noel dönemine denk geldiyse 8. bölgedeki Avenue Montaigne’in ışıklandırmalarını görmeden dönmeyin.

Adres: Avenue Montaigne
Metro: Alma Marceau, Franklin D. Roosevelt

2. Şanzelize Bulvarı

Champs elysees

Şanzelize Bulvarı (Champs-Élysées), Paris alışveriş caddesi dendiğinde akla gen ilk adres. Geniş kaldırımları, günün hangi saati olursa olsun eksik olmayan renkli kalabalığı, gösterileri, kafeleri ve mağazalarıyla Şanzelize, Paris’e gelen herkesin en az bir kere uğradığı bir merkez.

Bulvarda, Abercrombie & Fitch, Adidas, Agatha, Antonelli, Bally, Banana Republic, Benetton, Best Mountain, Cartier, Celio, Cecilia Gilli, Disney Store, Eric Bompard, Etam, Furla, Gap, Guerlain, H&M, Hugo Boss, IKKS, Infinitif, Maje, Lacoste, Lancel, Louis Vuitton, Marinnaud, Milady, Mont Blanc, Nafnaf, Nike, Petit Bateau, Sephora, Tara Jarmon, Tommy Hilfiger, Yves Rocher ve Zara gibi dünya çapında bilinen markaların mağazaları bulunuyor.

Adres: 75, Avenue des Champs-Élysées 75008 Paris
Metro: Champs-Élysées-Clemenceau, Franklin-D.-Roosevelt, George V, Étoile

3. Galeries Lafayette

Haussmann Bulvarı (Boulevard Haussmann), Şanzelize’den sonra Paris’te alışverişin ikinci adresi konumunda. 1894’te açılan Lafayette, çelik ve camdan yapılmış olağanüstü kubbesiyle meşhur moda markalarını, devasa bir iç çamaşırı ve mücevher koleksiyonu eşliğinde sergiliyor.

Günde ortalama 100 bin kişiyi ağırlayan merkez, 70 bin metrekarelik alana kurulu. Ayakkabıdan çantaya, parfümden saate ve tekstile kadar aklınıza gelebilecek her türlü ürün mevcut. Yalnızca Noel vitrin süslemelerini görmek için bile Paris’in dışından birçok yerli turist geliyor.

Fiyatları hemen hemen Şanzelize ile yakın olan Lafeyette’in en üst katındaki uzak doğu restoranı sushileriyle meşhur, fakat sürekli yoğun ve kalabalık bir ortama sahip. Lafayette’te her cuma 15.00’de 30 dakika süren haftalık moda şovları oluyor. Ücretsiz olan etkinlik için önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Adres: Galeries Lafayette. 40, bd Haussmann, 75009
Metro: Havre Caumartin, Chaussée d’Antin
Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cumartesi 09.30-19.30, Perşembe 09.30-21.00, Pazar günleri ise kapalı.

4. Le Printemps

paris alisveris yerleri

Le Printemps, hem alışveriş yapmak hem de yemek yemek için ideal. Haussmann Bulvarında, Galeries Lafayette’e çok yakın olan ve mimari güzellikte ondan geri kalmayan alışveriş merkezi lüks markaları bulabileceğiniz bir alışveriş vahası.

Adres: 65, Boulevard Haussmann 75009 Paris
Metro: Havre Caumartin durağı
Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cumartesi 09.35-20.00, Perşembe 09.35-22.00, Pazar günleri ise kapalı.

5. Le Bon Marche

Le Bon Marche, Sevres Caddesinde yer alan uygun fiyatlı alışveriş yapıp yeme-içme molası verebileceğiniz bir Paris alışveriş merkezi. Le Bon Marche’nin giriş katında kozmetik, parfüm, aksesuar; ilk katında erkek tekstili, ikinci katında ise tasarım ürünü kıyafetler bulunuyor. Hem lüks markaların hem de alternatif tasarımcıların koleksiyonlarına ev sahipliği yapan merkezde farklı lezzetleri tatmanızı tavsiye edeceğim gurme markete uğramayı da es geçmeyin.

Adres: 24 Rue de Sevres, 75007. Metro:
Metro: Sevres – Babylone
Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cumartesi 09.35-20.00, Perşembe 09.35-22.00, Pazar günleri ise kapalı.

6. Place Vendôme

Place Vendome Paris Alışveriş Rehberi

Place Vendôme büyük bir meydan. Etrafını mücevher mağazalarının çevrelediği meydanda Cartier, Van Cleef & Arpels, Boucheron başta olmak üzere Tiffany Co., Bulgari, Piaget, Chanel, Dior ve Fred gibi markalar yer alıyor. Meydanı kesen sokaklarda ise çok sayıda konsept kafe ve restoran var.

Adres: Place Vendome
Metro: Opéra

7. Rue Saint-Honoré

Rue Saint-Honore, pek çok dünya markasının ve tasarımcı butiklerinin bulunduğu zengin kesime hitap eden bir cadde. Caddede Goyard, Guiseppe Zanotti, Gucci, Balenciaga, Tom Ford, Galliano gibi mağazalar, alternatif Fransız markalarının butikleri bulunuyor. Ayrıca Arzu Kaprol’ün showroom’u da burada.

Adres: Rue Saint-Honoré
Metro: Opéra, Tuileries, Louvre – Rivoli

8. Rue de Rivoli – Le Marais

Rue de Rivoli, Paris’in en uzun caddelerinden biri. Cadde, aynı zamanda Paris’in önemli alışveriş durakları arasında. Le Marais bölgesinde ise ünlü markaların mağazaları, alternatif tasarımlar, butikler, sanatsal ve el yapımı ürünler bulunuyor. Sandro, Maje, Cécile & Jeanne, Mon Amour, Noir Kennedy, Pring, K Jacques, Bis Boutique Solidaire, Anne-Charlotte Goutal, Simonne & Lisa B, La Boutique Extraordinaire bunlardan bazıları…

Adres: Rue de Rivoli
Metro: Saint Paul, Hotel de Ville

9. Boulevards Saint Michel et Saint Germain

Saint Michel ve Saint Germain bulvarları 1. ve 6. bölgeler arasında yer alıyor. Her iki bulvar da önemli alışveriş durakları olmalarının yanı sıra, üniversite bölgesi olmalarından dolayı pek çok kitapçı, kafe ve restorana da sahip. Hatta Jean Paul Sartre’ın romanlarını yazdığı Cafe de Flore’da da espresso içmeyi ihmal etmeyin.

Adres: Boulevards Saint Michel et Saint Germain
Metro: Cluny La Sorbonne, Saint Michel

10. Tekstil Pazarları

Paris’te giyim alışverişi deyince akla ilk gelen Şanzelize’nin ışıltılı mağazları, Galeri Lafayette’in göz kamaştıran atmosferi ve Haute Couture kreasyonları sergileyen butikler olsa da, ikinci el mağazalarda ve bitpazarlarında aynı ürünleri çok uygun fiyatlara bulmanız mümkün.

Bunun yanında pazar özelliği gösteren outlet mağazalar ve küçük alışveriş merkezleri de kıyafete çok para harcamak istemeyen turistlerin ve Parislilerin sıklıkla tercih ettikleri mekânlar. İşte Paris’te ucuz alışveriş yerleri;

Forum des Halles: Metro-tren istasyonunun içinde olan Forum des Halles, pek çok tekstil markasının uygun fiyatlı ürünlerinin satıldığı bir alışveriş merkezi. Les Halles bölgesinde bulunan yeraltı alışveriş merkezi de denilebilecek Forum des Halles uygun fiyatlı mağazaları ve trend tekstil ürünleriyle ünlü.

H&M, Zara, Etam, FNAC, Muji, Sephora, Esprit, Swatch, Minelli gibi mağazaların da olduğu merkezde parfümeriden kozmetiğe, giyimden bijuteriye, pek çok mağaza ile kafe-restoran ve sinema gibi olanaklar da mevcut. Ayrıca kartpostallar, posterler ve eğlenceli t-shirtler de bulabileceğiniz bir bölge.

Adres: 101 Rue Berger, 75001 Paris, Fransa
Metro: Chatelet, Les Halles (1-4 ve 14 No’lu hatlar)

Bazar de la Mode: Marais’te bulunan Bazar de la Mode bir outlet mağazası. Yaklaşık 400 metrekarelik bir alanda depoyabenzeyen mağazasında, Calvin Klein, Dolce Gabbana, Diesel, Donna Karan NY gibi markaların ürünlerini % 50-70 daha ucuzu bulunuyor.

Adres: 22 Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie, 75004 Paris, Fransa
Metro: Alma Marceau

11. Çiçek ve Kuş Pazarları

pariste alisveris

Sokak pazarlarıyla ünlü bir kentin pazarlarının yalnızca yeme-içme ve bitpazarlarından ibaret olduğunu düşünmediniz herhalde. Paris’in çiçek ve kuş pazarları da en az diğer alışveriş noktaları kadar ünlü. Paris’e gelmişken mutlaka uğrayın, gezin ve fotoğraflayın. Pişman olmayacaksınız.

Marche Aux Fleur: İle de la Cite’de kurulan Aux Fleur, 1808’den bu yana varlığını sürdüren Paris’in en eski ve büyük çiçek pazarı konumunda. Pazar günleri hariç sabahtan kurulan pazarı haftanın her günü gezebilirsiniz.

Adres: Pl. Louis Lépine, 75004
Metro: Cite

Marche aux Fleurs Ternes: Pazartesi günleri haricinde haftanın her günü ziyaret edebileceğiniz Marche aux Fleurs Ternes, akşamları 19.30’da kapanan bir çiçek pazarı.

Adres: Pl des Ternes, 75017
Metro: Ternes

Marche Aux Fleurs Madeleine: Yalnızca hafta sonları kurulan şehrin bir diğer çiçek pazarı ise Marche Aux Fleurs Madeleine. Pazaryeri cumartesi ve pazar günleri 08.00-19.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Pl de la Madeleine, 75008
Metro: Madeleine

Marche aux Oiseaux: Paris’in en renkli kuş pazarı olarak biliniyor. Evcil kuşların kafesleri içerisinde satışa sunulduğu pazarda kuş yemi, kafes, vitamin, suluk gibi kuş bakımında kullanılabilecek çeşitli gereçleri de bulabiliyorsunuz. Kuş pazarı, yalnızca pazar günleri 08.00-19.00 saatleri arasında kuruluyor.

Adres: Pl. Louis Lépine, 75004
Metro: Cite

Paris seyahatinizi planlamak için Paris uçak bileti seçeneklerine göz atın. Turna.com üzerinden Fransa vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Paris, dünyanın en önemli alışveriş kentleri arasında. Her yıl yüzbinlerce kişinin alışveriş yapmak için ziyaret ettiği kent sayısız müzesi, ikonik mimari yapıları, geniş yeşil alanları, gurme restoranları, şık kafeleri ve ışıltılı mağazalarıyla görülmeye değer. Paris alışveriş rehberi içeriğimde aradığınızı bulduysanız sizi diğer içeriklerimi de okumaya davet ediyorum. 😊

Paris Nerede & Paris’e Nasıl Gidilir?

Disneyland Paris Bilet Rehberi

Şanzelize Caddesi: Paris’in Kalbinde Yürüyüş

Louvre Müzesi: Mona Lisa’dan Antik Mısır’a

Notre Dame Katedrali: Gotik Mimaride Bir Başyapıt

Versay Sarayı: Fransız İhtişamının Taçlandığı Mekân

Eyfel Kulesi: Tarihi ve Bilinmeyen Detayları

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here