Uçak Bileti
‘Nasıl uzun süreli seyahat edebilirim?’ sorusu seyahat etmek isteyenlerin en çok sorduğu sorulardan biri. Uzun süreli seyahat çok fazla para yada anne/baba’nın kredi kartına ihtiyacınız olduğu anlamına gelmez! Uzun süreli seyahat, ucuz yaşam ve ülkelerde seyahat ettikçe de bütçenizi zamanla doğru orantılı ayarlamanızı gerektirir. Aşağıda okuyacaklarınız bunu nasıl yapacağınız konusunda fikir verecek.

Uzun Süre Yolda Olmanın Püf Noktaları

1. Hazırlık ve Para Biriktirime

Seyahate çıkmadan en az 6 ay yada 1 yıl arası bir süre içinde para biriktirmeye başlayarak başlayın. Akşamları yada hafta sonları ek işlerde çalışarak ek gelir kapısı elde edin. Minimal yaşayın. Her ay yüklü miktarda ödediğiniz telefon faturalarını düşürün, televizyon kanallarının aboneliklerinden vazgeçin ve spor salonu üyeliğinizi iptal ettirin. Koca bir evi kiralamak yerine oda kiralayıp orada yaşamaya başlayın. Her şeyinizi satın –gerçek anlamda her şeyi. İnternet üzerinden mobilyalarınızı, cd’lerinizi, kitaplarınızı ve diğer çok ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz ama aslında olmayan şeyleri satabilirsiniz. Bu tavsiyelere uyarak oldukça yüklü bir miktar parayı seyahatiniz için ayırabilirsiniz. Gitmek istediğiniz egzotik mekana uçuş vakti geldiğinizde oldukça kabarık bir banka hesabınız olacaktır. Bütçenizi yoldayken düzenleyin. Yoldayken para kazanmanın yolları sınırsızdır. İşte sizlere en çok bilinen yolda para kazanmanın ana yolları.

2. İngilizce Öğretin

İngilizce öğretirken oldukça yüklü para kazanabileceğiniz iki ülke Kore ve Japonya. Öğretmenlik için bir derecenizin olmasının yanında bazı okullar deneyim de istiyor. Yine İngilizce öğretebileceğiniz ancak çok fazla para kazanamayacağınız yerler arasında Çin, Güney Amerika ve Akdeniz bölgesindeki Avrupa ülkeleri bulunuyor. İngilizce öğretimi için gerekli olan sertifikalar çoğu yerde farklılık gösterse de büyük bir çoğunluğu TESOL yada CELTA sertifikasını şart koşuyor.

3. İnternet Üzerinden Para Kazanma

En popüler yol bu. Neden olmasın ki? Laptop’ınız ile bir sahilde yada egzotik kafede çalışmak çok da zor bir koşul sayılmaz. Ancak bu yolda kendinizi tamamen adamanız ve konsantre olmanız gerekiyor. İnternetten para kazanmanın ana yolları: Bir blog yada websitesi aracılığıyla. Affiliate Marketing sistemi, link satarak yada reklam vererek para kazanılabilir. Web sitelerine yada dergilere yazılar yazarak. Elance gibi online şirketler bir çok farklı dalda online iş gücüne ihtiyaç duyuyor. İnternet üzerinden bir dil yada bir yetenek öğretebilirsiniz. Skype ile kolaylıkla yapılabilir. Ya da gerçek bir iş bulabilirsiniz! Bunun anlamı Avustralya’da meyve toplamak, Avrupa’da bir dağ evinde çalışmak yada Amerika’da bebek bakıcılığı yapmak olabilir. Bunun için gitmek istediğiniz ülkeye biletinizi almadan önce çalışma vizesi koşullarını gözden geçirmenizde fayda var.

4. Evinizi kiraya verin

Eğer kendinize ait bir eviniz varsa yoldayken bu size mükemmel bir para kaynağı olabilir. Siz yokken kiranızı düzenli olarak alacak bir firma ile anlaşıp işin geri kalanını düşünmezsiniz.

5. Konaklama Ücretlerini Düşürmek

Konaklama yoldaki en fazla paranın harcandığı yerlerden biri. Bunu ne kadar düşürürseniz uzun süreli seyahatiniz de o kadar rahat olur. İşte sizlere bunu düşürmenin yolları.

6. Couchsurfing

Aynı fikri paylaşan insanların birbirlerine kalacak yer olarak evlerindeki kanepelerini önerdikleri bir site. Hemen hemen her ülkede sizi misafir etmek isteyecek insanlar bulunuyor.

7. WWOOF

Organik tarlalarda kalacak yer ve yemek karşılığı çalışmanızı sağlayan dünya çapında bir kuruluş.

8. Hostellerde Kalmak

Hosteller çok ucuz ve diğer gezginlerle tanışmak için çok iyi yerlerdir. Dahası, bir çok hostelin ortak kullanım mutfakları bulunuyor ve bu sayede kendi yemeğinizi pişirerek daha çok para biriktirebilirsiniz. Hata yemek ve kalacak yer karşılığı bu işi hostelde yapmayı da sürdürebilirsiniz.

9. Gönüllü Çalışmak

O yüksek ücretli gönüllü çalışma programlarından birinde olmadığınız sürece, bütçenizi toparlamanızda oldukça yardımcı olacak bir yöntem. Genellikle yiyecek ve kalacak yeriniz karşılanacaktır. Gönüllü çalışma programları çocuklarla çalışmak, karşılıklı dil pratiği yada bir felaket sonucu zarar görmüş bir yere yardım etmekle alakalı olabilir. Eğer bunların hiç biri size uymuyorsa sonunda paranız bitecek ve evinize geri dönüp geçici bir işte çalışmaya başlayabilirsiniz. Yine minimalist bir yaşam sürerek kısa süre sonra tekrar yola çıkmaya hazır olabilirsiniz.
Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here