Uçak Bileti

Makedonya‘nın ve Avrupa‘nın en güzel yerleşim yerlerinden biri olan Ohrid, eşsiz doğası ve güleryüzlü insanlarıyla da kendine hayran bırakıyor. Ülkedeki en büyük sekizinci şehir olmasına rağmen turizm bakımından oldukça popüler bir destinasyon olarak dikkat çeken bu eşsiz yer, huzur dolu bir atmosfere ve birbirinden etkileyici turistik noktalara sahip. Antik dönemde ışık şehri anlamına gelen ‘Lychnidos’ ismiyle anılan şehir, daha sonra ise bugünki isminin temelini oluşturan ‘Vo Hrid’ ismini almış. Makedonya’nın incisi unvanını sonuna kadar hak eden şehir, Üsküp’e yaklaşık üç – dört saat uzaklıkta konumlanıyor.

Ohrid Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Şey 

1. Muhteşem doğası ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan şehir, Avrupa’nın en derin ve en eski krater gölü olan Ohrid Gölü’ne (Lake Ohrid) ev sahipliği yapıyor.

2. Balkan coğrafyasındaki ünlü turizm noktaları arasında öne çıkan Eski Şehir (Old Town) bölgesi, etkileyici kültürel ve tarihi dokusu ile Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alıyor.

3. Kiril alfabesinin doğduğu yer olarak da adından söz ettiren şehirde, Kiril harfleri ile yazılmış çok sayıda esere rastlamak da mümkün.

4. Küçük ve sevimli bir yerleşim yeri olarak nitelendirilen şehirde, yılın her gününü temsil eden 365 tane kilise inşa edilmiş. Günümüzde bunların sadece 40 tanesi ayakta kalmış.

5. Günümüzde eski usul baskı tekniklerine de rastlanan bir şehir olan Ohrid’te, bu baskı çeşidini görmek için kağıt üretim atölyesini ziyaret edebilirsiniz.

Mobil Uygulama

Ohrid’e Nasıl Gidilir

Karayolu ile ortalama 10 saat süren Makedonya seyahati sırasında yollarda zaman kaybetmek istemeyenler, Türkiye’den yaklaşık 880 kilometre uzaklıkta bulunan bu şehre direkt ve aktarmalı uçuş seçenekleriyle de seyahat edebilir. Ohrid Havalimanı ya da Aziz Paul Havalimanı olarak anılan havalimanından şehir merkezine gitmek içinse taksi, araç kiralama, shuttle araçları ve otobüs gibi çeşitli ulaşım seçenekleri mevcut. Havalimanı şehir merkezine 9, Üsküp’e ise 145 kilometre mesafede konumlanıyor.

Ohrid gece hayatı

Renkli ve hareketli bir eğlence anlayışının hüküm sürdüğü şehirde, hemen hemen her zevke uygun gece kulüpleri, bar ve restoranlar göze çarpıyor. Şehrin eğlence merkezi olarak bilinen Kliment Ohridski Caddesi üzerindeki pek çok mekan şehre gelen turistlerle dolup taşıyor. Geç saatlerde başlayan gece hayatı gece belli bir saatten sonra sakinleşmeye başlıyor. Bu hareketlilik haftasonları ve yaz döneminde daha yoğun bir şekilde hissedebiliyor.

Göl kıyısı çevresinde kurulan şehir, gezilip görülecek büyüleyici noktaları ile göz alıyor. Siz de unutulmaz bir Makedonya yolculuğuna çıkmadan önce Ohrid uçak bileti fırsatlarını incelemeyi ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here