Uçak Bileti

Endülüs Özerk Bölgesi’nde yer alan Cordoba, İspanya’nın en güzel şehirlerinden biri. Guadalquivir Nehri vadisinin ortasında konumlanmış olan şehir 1984 yılından beri UNESCO İnsanlık Mirasları Listesi’nde yer alıyor. Endülüs’ün en bilinen şehirlerinden biri olan Cordoba, göz alıcı tarihi, farklı kültürlere ait yapıları ve rengarenk bahçeleriyle oldukça dikkat çekiyor.

Cordoba’da Görülmesi Gereken 5 Turistik Adres

1. Cordoba Camii

Dünyanın en büyük ve en eski camilerinden biri olan Cordoba Camii, Guadalquivir Irmağı’nın hemen yanında bulunuyor. Endülüs Emevilerin’den kalmış en önemli eserlerden biri olan cami, ‘Mescit’ kelimesinden türemiş ‘Mezquita’ adıyla biliniyor. Dünyadaki en fazla sütuna sahip olan cami, 1236 yılından beri katedral olarak kullanılıyor.

 2. Alcazar de los Reyes Cristianos

Guadalquivir Nehri’nin yakınlarında bulunan Alcazar de los Reyes Cristianos, Cordoba’nın Alcazarı olarak biliniyor. I. Isabella’nın ve 2. Ferdinand’ın görev yaptığı yerlerden biri olan kale, banyoları, bahçesi ve kütüphanesiyle oldukça dikkat çekici.

Mobil Uygulama

3. Medinetü’l-Zehra Sarayı

Endülüs Emiri III. Abdurrahman tarafından inşaa edilen Medinetü’l-Zehra Sarayı, Codoba’nın şehir merkezinde bulunuyor. Büyüklüğü nedeniyle ‘şehir-saray olarak anılan sarayın etrafı surlarla çevrili. Roma mimarisne benzer bir üslupla inşa edilmiş saray mozaikleriyle göz alıyor.

4. Cordoba Sinagogu

Cordoba Yahudi Mahallesi’nde yer alan Cordoba Sinagogu’nun tarihi 1315 yılına uzanıyor. Varlıklı bir aile tarafından yaptırıldığı düşünülen sinangog Yahudiler sürüldükten sonra bir hastane olarak kullanılmış. Geometrik ve çiçekli desenlerle süslenmiş sinagog Cordoba’da mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

5. Cordoba Kraliyet Ahırları

Alcazar de los Reyes Cristianos’un hemen yanında bulunan Cordoba Kraliyet Ahırları (Royal Stables of Córdoba), geçmişte kraliyet atlarının yetiştirildiği yerlerden biriydi. Askeri bir üslupla inşa edilmiş olan bu yerde, günümüzde hala müsabakalar için Endülüs atları yetiştiriliyor.

 6. Calleja de las Flores

Cordoba’nın en popüler ve turistik sokaklarından biri olan Calleja de las Flores, Yahudi Mahallesi’nde yer alıyor. Katedral kulesinin görkemli manzarasını gören sokak, rengarenk çiçeklerle bezeli evleriyle oldukça beğeniliyor.

Cordoba’ya Nasıl Gidilir?

Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alarak girmek zorunda olduğu Cordoba İspanya’nın güneyinde, Sevilla ile Granada arasındaki bölgede bulunuyor. Cordoba’da havalimanı yok. Ancak Sevilla veya Madrid’te uçakla gidip Cordoba’ya trenle ya da otobüsle geçmek mümkün. Sevilla Havaalanı Cordoba’ya yaklaşık 1,5 saatlik bir mesafede bulunurken, Madrid Havaalanı 2,5 saatlik mesafede yer alıyor

Siz de, Cordoba uçak bileti kampanyalarını değerlendirerek, bu göz alıcı şehrin sokaklarında oldukça keyifli bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here