Uçak Bileti

Okyanusya’da, subtropikal iklimin hüküm sürdüğü bir ada ülkesi olan Nurfolk Adası, Kuzey Pasifik Okyanusu üzerinde Avustralya‘nın da doğusunda bulunuyor. Avustralyalılar, Yeni Zelandalılar ve Polinezyalılardan oluşan yaklaşık iki bin kişilik nüfusuyla sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip olan ülke, bölgeye özgü çam ağaçları, masmavi sulara sahip plajları ve bakir koylarıyla ünlü.

Norfolk Adası’nda Görebileceğiniz Yerler

1. Emily Bay

Dünyanın en güzel koylarından biri olan Emily Bay, incecik kumlara sahip plajı ve mavinin tüm tonlarını gözler önüne seren tertemiz sularıyla, tatilinize renk katan bir görünüme sahip. Adanın en ünlü tatil noktası olan Emily Bay’ı görmeden adadan ayrılmamalısınız.

2. Phillip Island

Tekne turlarıyla ulaşım sağlayabileceğiniz Phillip Adası (Phillip Island), Norfolk’un güneyine altı kilometre uzaklıkta. Deniz kuşları, nesli tükenmekte olan bitkiler ve yırtıcı hayvanlara sa ev sahipliği yapan bu ada, trekking için de oldukça elverişli bir yapıda.

Mobil Uygulama

3. Kingston and Arthurs Vale Historic Area

UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Kingston and Arthurs Vale Historic Area (Kingston ve Arthurs Vale Tarihi Alanı), Avrupa’daki sömürgeci gelişmenin en iyi örneklerinden. Bu kültürel yere giriş ücretsiz ancak alan içinde yer alan Norfolk Adası Müzesi ve Araştırma Merkezi’ne giriş için ücret ödemek gerekiyor.

4. Norfolk Island National Park

Norfolk Island National Park (Norfolk Adası Ulusal Parkı), 1984 yılında kuruldu. Günümüzde, yokolma tehlikesi altındaki türler için doğal koruma alanı haline getirilen park, doğa ve hayvanlarla iç içe olmayı sevenlerin gözdesi. 6.50 kilometrekare genişliğindeki park, Pitt Dağı ve Nepean Adası’nı kapsayan iki bölümden oluşuyor.

5. Slaughter Bay

Berrak sulara sahip plajları ve akvaryumu andıran zenginlikteki sualtı yaşamıyla şnorkelle dalış yapmayı sevenleri kendine hayran bırakan Slaughter Bay, Kingston bölgesinde Emily Bay lagünü yakınlarında yer alıyor.

6. Bloody Bridge

Bloody Bridge’in isminin nereden geldiğine dair net bir bilgi olmasa da inşası sırasında öldürülüp köprünün içine saklanan birinin dışarıya sızan kanları yüzünden bu ismi aldığı rivayet ediliyor.

7. Kingston

Norfolk Adası’nın başkenti olan Kingston, ülkenin yönetim merkezi konumunda. Hükümet binası, askeri tesisler ve eski yapıların yer aldığı şehir, 1788 yılından bu yana adanın en büyük yerleşim yerlerinden.

Eğer siz de bu etkileyici ve huzur dolu adayı daha yakından görmek istiyorsanız, Nurfolk Adası uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Bu adaya gitmek isteyen Türk vatandaşlarının vize alması gerektiği için yola çıkmadan önce vize işlemlerinizi tamamlamayı da ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here