Uçak Bileti

Dünyanın en ücra köşelerine dek giden gemi turları, açık sularda seyahat etmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi sevenlerin gözdesi. Yüzlerce odalı dev kruvaziyerlerle, otel konforunda bir konaklama ve tatil imkanı sunan gemiler, sizi denizlerin ve okyanusların özgür dünyasına götürse de gemiye binmeden önce uymanız gereken bazı yasaklar olduğunu unutmayın. Gemide yaşanabilecek olası tehlikelerin ve sorunların önüne geçmek için gemi turlarına götürülmesi yasak şeyler konusunda biraz araştırma yapmakta yarar var. Zira sizin çok gerekli görüp bavulunuza koyduğunuz bir şey, yolculuk esnasında başınıza türlü dertler açabilir.

Gemi Turlarına Götürmenin Yasak Olduğu Şeyler

1. Alkol

Gemide alkol tüketmek ve satın almak serbest olmasına rağmen bavulunuzda alkol taşımanız kesinlikle yasak. Reşit olmayan gençlerin alkol alıp, çevreyi rahatsız etmesini önlemek için alınan bu tedbire mutlaka uymalısınız.

2. Silah

Ruhsatlı ya da ruhsatsız olması fark etmiyor. Gemilerde yolcuların silah taşımasına izin verilmiyor. Sizin hatıra olduğu için yanınızdan ayırmadığınız bu alet, yanlış ellerde üzücü olayların yaşanmasına sebep olabilir.

Mobil Uygulama

3. Bıçak

Gemi turu organizatörleri, tıpkı silahlarda olduğu gibi bıçaklar konusunda da oldukça hassas. Yaralanma ve ölümle sonuçlanabilecek olayların ve kazaların yaşanmaması için bavulunuzda bu tip kesici aletleri taşımamalısınız.

4. Bir takım spor malzemeleri

Paten, beyzbol sopası, ok, yay, kriket sopası ve hokey sopası gibi kullanıldığında çevredeki kişilerin yaralanmasına veya hayatını kaybetmesine neden olabilecek sert ve keskin cisimlerin gemilere sokulması yasak.

5. Boya ve tiner

Eğer gemide badana boya işine kalkışmayacaksanız, bu ikiliye fazla ihtiyaç duyacağınızı sanmıyoruz. Tehlikeli kimyasallar olarak kabul edilen bu malzemeleri bavulunuza ya da kamaranıza koymanıza izin yok.

6. Havai fişek

Eşinizin, çocuğunuzun, sevgilinizin ya da herhangi bir yakınınızın özel günü dolayısıyla havai fişek ile jest yapmak isteyebilirsiniz ama kalabalık ortamlarda hele de okyanusun ortasındayken, geminin alev alma tehlikesini göze almak oldukça riskli.

7. Çay ve kahve makineleri

“Ben kahvesiz/çaysız yaşayamam” diyorsanız, bu konuda oda servisinden gereken desteği göreceğinize emin olabilirsiniz çünkü fişte unutulan veya arıza yüzünden aşırı ısınan çay-kahve makineleri tehlikeli bir ortam oluşturabilir.

8. Yemek pişirilen ocaklar

Tatil masrafını kısmak ya da damak tadınıza daha uygun bir yemek kaçamağı yapmak için binlerce kişiyi riske atmaya gerek yok. Gemideki restoranlara uğrayıp, dünya mutfaklarından seçilen leziz yemekleri tatmak çok daha keyifli olabilir.

9. Ütü

Fişte unutula ütüler yüzünden yanan binlerce ev olduğunu hatırlayın ve tatilinizi zehir etmemek için ütünüzü evde bırakın. Gemilerde ütü servisi alabileceğiniz bölümler mevcut. Eğer bunun için ekstra para harcamak istemiyorsanız da bavulunuza az kırışan giysiler koyabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here