Uçak Bileti

Afrika’nın yoksulluk ve açlıkla mücadele eden ülkelerinden biri olan Nijer, kuzeyde Cezayir ve Libya, doğuda Çad, güneyde Nijerya, batıda da Burkina Faso ve Mali ile komşu konumda. Denize kıyısı olmayan bu ülkenin nüfusu, yaklaşık 21 milyon. Nüfusun iki milyonluk bölümü ise ülkenin diğer yerleşim yerlerine kıyasla daha gelişmiş olan başkent Niamey’de yaşıyor. Eski bir Fransız sömürgesi olan ve günümüzde de resmi dil olarak Fransızcanın kullanıldığı ülkede, o dönemlerin izlerini taşıyan zengin bir kültürel doku hâkim. Bölgenin kültürel ve tarihi yapısını gözler önüne seren Nijer müzeleri ve sanat aktivitelerinin gerçekleştirildiği kültür merkezleri de ülkeyi daha yakından tanımak isteyen turistler arasında oldukça popüler.

Nijer’de Görebileceğiniz Müzeler

1. Nijer Ulusal Müzesi

Niamey şehrinde bulunan Nijer Ulusal Müzesi (National Museum of Niger), Batı Afrika coğrafyasının en önemli ve büyük müzelerinden biri. Ülkenin tarihi, arkeolojik ve folklorik eserlerinin sergilendiği bu müze, 1959 yılında kuruldu. Ülkede yaşayan çeşitli kültürlere ve etnik gruplara ait evlerin ve giysilerin yanı sıra çeşitli geçici sergilere de ev sahipliği yapan müze, bir hayvanat bahçesi içinde yer alıyor.

2. Regional Museum

Mobil Uygulama

Hayvan iskeletleri, tarihi belgeler ve eski dönemlerde kullanılan savaş aletleri gibi çeşitli parçaların sergilendiği Regional Museum, ülkenin en büyük ikinci şehri olan Zinder’de bulunuyor. Şehirde müzenin yanı sıra Zinder Great Mosque ve Zinder Sultan’s Palace gibi turistik yapıları da ziyaret edebilirsiniz.

3. Residence of Heinrich Barth

Afrika ve Avrupalı kâşifler arasında oldukça ünlü olan Alman bilim adamı ve kâşif Heinrich Barth’ın ülkede iken yaşadığı evi ve yolculuklarında biriktirdiği kişisel eşyalarını görmek isteyenlerin uğrak adresi olan Residence of Heinrich Barth, küçük ama sevimli bir müze ev.

4. Franco-Nigerian Kültür Merkezi

Niamey şehrinde bulunan ve dönem dönem çeşitli sergilere, konserlere ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapan Franco-Nigerian Kültür Merkezi’nde, Fransızca öğrenmek isteyenlerin eğitim aldığı dil sınıfları da var.

5. Oumarou Ganda Kültür Merkezi

Fransızca kitaplardan oluşan dev bir kitap koleksiyonunun yer aldığı kütüphanesi ve beş bin kişilik amfi tiyatrosuyla bilinen Oumarou Ganda Kültür Merkezi, okuyarak öğrenmekten keyif alanlar için oldukça cezbedici bir adres.

Eğer siz de Nijer’in modern yaşamın uzağında kalan yaşamını merak ediyorsanız, Nijer uçak bileti alarak, bu coğrafyayı daha yakından görme şansı bulabilirsiniz. Diplomatik pasaport dışında tüm pasaport sahibi Türk vatandaşlarından vize talep eden bu ülkeye gitmeden önce sağlık kontrolünden geçerek; sarı humma, menenjit, hepatit ve çocuk felci aşılarını yaptırmanız gerekiyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here