Uçak Bileti

Niğde küçük kendi halinde bir şehir. Niğde gezilecek yerler çoğunlukla tarihi yerler olarak ön plana çıkıyor. Hafta sonu gezmek için ideal bir destinasyon. Eğer Niğde’ye gitmek Gümüşler Manastırı’nı, Tyana Ören Yeri’ni ve diğer önemli yerleri ziyaret etmek isterseniz Niğde’ye nasıl gidilir ve Niğde nerede sorularının yanıtlarını bu yazıda bulabilirsiniz.

Niğde’ye gitmenin en iyi yolunu detaylı şekilde anlatmaya çalışacağım. Niğde’ye demiryolu ile ulaşım, karayolu ile ulaşım hakkında bildiğim her şeyi sizinle paylaşmaya başlıyorum o halde. 🙂

Niğde Nerede ?

Niğde İç Anadolu Bölgesi’nin güneydoğusunda yer alıyor. Üç tarafı Toroslar ile çevrili. Niğde’nin komşu illeri ise kuzeybatıda Aksaray, kuzeyde Nevşehir, kuzeydoğuda Kayseri, batı ve güneybatıda ise Konya.

  • Niğde’nin haritadaki konumu burada.

Niğde’ye Nasıl Gidilir ?

Niğde’ye nasıl gidilir sorusunun 2 farklı cevabı var. Şehirde havalimanı olmadığı için karayoluyla ya da trenle ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Niğde ulaşım konusunu hem karayolu hem de demiryolu ile ulaşım başlıkları altında detayları anlatacağım.

Mobil Uygulama

Niğde’ye Kara Yolu ile Ulaşım

Niğde’ye karayolu ile gidecekseniz; kendi aracınızla ya da otobüs seferleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs ile Niğde Şehirlerarası Otobüs Terminaline gidebilirsiniz. İstanbul’dan Niğde’ye giderken İzmit, Düzce, Ankara illerinden geçiyorsunuz. Bazı illerden Niğde’ye olan mesafeler ise şöyle;

Niğde – Ankara arası 366 km

Niğde – İstanbul arası 753 km

Niğde – İzmir arası 846 km

Nevşehir ile Niğde birbirine oldukça yakın olduğundan dolayı Nevşehir’den Niğde’ye nasıl gidilir konusu da araştırılıyor. Otobüs ile yaklaşık 1 saatte kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Niğde otobüs bileti fiyatları için bu bağlantıya mutlaka göz atın.

Kütahya’ya Tren İle Ulaşım

Niğde’ye tren ile ulaşmak isterseniz tercih edeceğiniz hat Erciyes Ekspresi’dir. Bu hat ile Kayseri ve Adana’ya gidebilirsiniz.

Niğde’nin İlçeleri

Niğde iline bağlı 1’i merkez ilçe olmak üzere toplam 6 ilçe bulunuyor.

  • Niğde (İl merkezi)
  • Altunhisar.
  • Bor.
  • Çamardı
  • Çiftlik.
  • Ulukışla.

Niğde’nin İlçeleri

Niğde’ye Ne Zaman Gidilir ?

Niğde daha çok tarihi yerleriyle ön plana çıkan bir ilimiz. Henüz görmediyseniz en kısa zamanda bir seyahat planı yapmalısınız bu şehre. Peki Niğde’ye ne zaman gidilir derseniz bence yaz ve kış aylarından ziyade ilkbahar ya da sonbahar döneminde plan yapın. Niğde ile ilgili diğer yazılarımı da mutlaka okuyun.

Niğde Gezilecek Yerler

Niğde’de Ne Yenir?

Niğde Kalesi

Tyana Antik Kenti

Gümüşler Manastırı

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here