Uçak Bileti

Soğuk havadan hoşlanmayanların kış aylarında uzak durulması gereken bir rota olan Kuzey Avrupa Ülkeleri, sert iklim koşullarıyla yaşamak için zor bir bölge olarak anılsa da yüksek yaşam seviyesi, düşük suç oranı ve kaliteli eğitim sistemleriyle ünlü ülkeleriyle, bu algıyı tam tersine çevirmeyi başarıyor. Eğer siz de dertten tasadan uzaklaşıp, ruhunuzu dinlendirecek yeni yerler arıyorsanız, huzur veren atmosferiyle sizi bekleyen bu Kuzey Avrupa ülkelerini ziyaret edebilirsiniz. Eğer seyahatinizi kış aylarında yapmayı düşünüyorsanız, valizinize kalın ve soğuktan koruyan parçalar koymayı da ihmal etmeyin.

Kuzey Avrupa ülkeleri dünyadaki refah seviyesi en yüksek ülkeler arasında yer alıyor. Bu ülkelere Türkiye’den ulaşım için Schengen vizesi şart. Yeşil pasaportunuz varsa böyle bir derdiniz yok, uçak biletini alın ve kendinizi bu ülkelerde bulun. Bu ülkelerden benim favorim İzlanda ve Norveç. Özellikle bu ülkelerde birbirinden güzel şelaleler ve fiyortlar bulunuyor. İlk etapta bu 2 ülkeyi gezmenizi tavsiye ederim.

Kuzey Avrupa’nın Huzur Veren 5 Ülkesi

1. Danimarka

Kuzey Avrupa Ülkeleri

Yıllarca, dünyanın en mutlu ülkesi anketlerinde liste başı olarak seçilen Danimarka, Kuzey Avrupa’da yaşamak için gidebilecek en doğru yerlerden biri. Yüksek gelir seviyesi, sakin insanları, düzenli şehir yaşamı ve modern yapısıyla da bilinen bu ülkede, kafanızı kurcalayan tüm olumsuzluklardan kurtulabilirsiniz.

2. Finlandiya

Kuzey Avrupa Ülkeleri

İskandinav ülkeleri arasında şahane doğa alanları ve sayısı 180 bine yaklaşan gölleriyle oldukça popüler olan Finlandiya, doğası ve kültürel dokusunun yanı sıra başarısıyla dünyanın dört bir yanında ismini duyuran heavy-metal gruplarıyla da ünlü. Eğer siz de heavy-metal dinlemekten hoşlanıyorsanız, Finlandiya sizin için küçük bir cennet olabilir.

Mobil Uygulama

3. Norveç

Kuzey Avrupa Ülkeleri

Görkemli manzaralarıyla büyüleyici bir atmosfer oluşturan dünyaca ünlü fiyortlara ev sahipliği yapan Norveç, göz kamaştıran görüntüleriyle ne zaman ve nerede ortaya çıkacağı kestirilemeyen Kuzey Işıklarıyla da ünlü. Her yıl milyonlarca turist ağırlayan bu ülke, kaliteli bir yaşam sürmek isteyen göçmenler arasında da oldukça revaçta.

4. İzlanda

Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde yer alan İzlanda, yaklaşık 30 aktif volkanı ve şahane manzaralara sahip buzullarıyla, ‘volkanlar ve buzullar ülkesi’ olarak anılıyor. Büyük bölümü gençlerden oluşan yaklaşık 335 bin kişinin yaşadığı bu ada ülkesini ziyaret etmek isteyenlerin, yaz aylarında bile 17 dereceyi geçmeyen serin havaya karşı hazırlıklı olmasında yarar var.

5. İsveç

Kuzey Avrupa Ülkeleri

İskandinavya yarımadasında bulunan İsveç, kış aylarında güneşin yüzünü sakladığı bir ülke olsa da rahat giyimli ama zamanlama konusunda oldukça titiz olan insanları, kozmopolit şehirleri, yüksek eğitim seviyesi ve gelişmiş sosyal yapısıyla yaşamak için oldukça ideal bir coğrafya olabilir.

Eşine az rastlanan manzaralarıyla ünlü doğal güzellikleri, eşitlikçi ve adaletli yönetim yapıları, yüksek refah seviyeleri ve gelişmiş kültürel ve sosyal yaşamlarının yanı sıra eğitim ve sağlık alanındaki imkanlarıyla, bir insanın yaşayabileceği en harika yerler arasında bulunan Kuzey Avrupa ülkeleri, huzurlu bir tatil ya da yaşam hayal edenleri bekliyor.

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Merhabalar,

    Kuzey ülkeleri, dünyanın en mutlu ülkeleri listelerinde hep üst sıralarda yer almaktadır. Soğuk iklim şartları ve kapalı havaya rağmen İskandinav ülkelerindeki insanlar hayattan zevk almayı ve mutlu olmayı öğrenmişlerdir. Burada, mutlu olmak ve yaşamdan keyif almak için benimsedikleri yaşam felsefelerinin etkisi oldukça fazla. HYGGE, LYKKE, Lagom gibi yaşam konseptlerinin yanı sıra İzlandaca bir kelime olan Gluggaveður da ilham verici anlardan oluşan bir zaman dilimine işaret ediyor. Gluggaveður; dışarıda nasıl bir hava olursa olsun, evde bir bardak çayınızla ya da kahvenizle odanızda camın önünde otururken dışarıdaki havanın tadını çıkarmak manasına geliyor. Gluggaveður hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz yeni yazdığım yazımı sizinle de paylaşmak isterim:

    Keyifli okumalar diliyorum,
    sadelikle ve mutlulukla kalın.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here